Tofas Team

Tam Versiyon: Marş otomatiği????
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadşlar soğuk sabahlarda marş yavaş yavaş alıyor bende bir iki üç derken akü boşalıor 72 am aküm daha sıfır  bende marş otomatiğinden şüpheleniorm bunu kendim değiştirme istiorm sizin  yönlendirmenizle fotolu veya detaylı yardımcı olursanız cok sevinirim tşk şimdiden .

[Resim: VPswpEF.jpg]
Bu parçayı istedim bunı takıcam.
Yavaş marş çevirmesi akü yeni ve sarjlı ise marş motorunun kömürü bittiginde yapar.
(17.12.2015, 23:31)ersın124 yazdı: [ -> ]Yavaş marş çevirmesi akü yeni ve sarjlı ise marş motorunun kömürü bittiginde yapar.

Orayı bilmmiormda benm arkadsa sordum sanaide oda ottomaikten olabilir dedi kömürü değiştirebilrmiyz ?
Senin yapacak bişeyin yok bu otomatikten değil marş tık demezse hiç dönmezse bundan derim marşın yavaş dönmesine çözüm olarak kar yağan yerlerde üyelerimiz motor yağını 10/40 numara kullanıyorlar bunu dene
Otomatiğini değiştirmek için marş motoru sökulmesi gerekiyor diye biliyorum sökülmüşken genel bakımı yapılır kömür vs. aşınan parçalar değişir.
Motor yağı için bizim buralar soğuk olmadığı için bizde fark etmiyor.ama doğru soğuk havada yağ kalinlaşıyor.
marş otomatiğini değiştireceksen marş motorunu sökeceksin, yanlış hatırlamıyosam 3 tane 13lük cıvatası vardı. yavaş alması otomatikten değil. ben oto elektirik ustasıyla görüşmüştüm marş otomatiğiyle alakalı benim otomatik tık yapıyodu almıyodu marşı. kömürleri değiştirelim zamanla otomatik kendine gelir dedi kömür değişiminden sonra marş otomatiği kendine geldi artık tık deyip kalmıyor. marş motorunu sök kömürlerini değiştir 10tlye almıştım ben. kollektör kötüyse onuda değiştir 75tlde o. elin işe yatkınsa sende yapabilirsin. oto elektrikçiye yaptırırsan 50 tl işçilik alır. senin sorunun otomatikten değil kömür ile kollektörden.
(18.12.2015, 01:37)Falcon417 yazdı: [ -> ]Senin yapacak bişeyin yok bu otomatikten değil marş tık demezse hiç dönmezse bundan derim marşın yavaş dönmesine çözüm olarak kar yağan yerlerde üyelerimiz motor yağını 10/40 numara kullanıyorlar bunu dene
2 hafta önce  20 50 opet koydum kendim mustafa abi  tekrarmı değiştireyim diorsun ?
bu konuyu inceleyebilirsin  benim sorunum kömürler değişince çözülmüştü