Tofas Team

Tam Versiyon: 131 Doğan Göstergesini Şahine Nasıl Takarım?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: v87yBO.jpg]

Merhaba arkadaşlar;

Bende 91 Şahin var. Arabama resimde görülen 131 Doğan saatini takmak istiyorum ancak benim arabamda devir saati yok malum. Bunu takıp devir saatini nasıl çalıştırabilirim.

Arkasındaki çıkışlar benim saatle aynı yani soketler aynı ancak benim saate göre bu saatin devir saatinin arkasındaki çıkışta iki tane fazladan çıkış var. Bunları benim tesisata nasıl uydururum ve bu iki çıkışı nerelere bağlamam gerekir.
Ayrıca 131 saatinde arka plan aydınlatma parlaklık ayarı da var (sağdaki ayar düğmesini çevirerek ayarlanıyor) taktığım zaman bu ayar da çalışır mı?

Bazı sitelerde net bir bilgi yok ama devir saatinin bir çıkışını bobin kablosuna yada şarj dinamosuna bağlamalısınız yazıyor. 

Bu işten anlayan arkadaşlar varsa bana detaylı bir anlatım yapabilir mi?

Herkese iyi forumlar.
Bende de var ama devir saatini yapamadım kardeşim ... Dodgy
İllaki anlayan arkadaşlar vardır. Bir cevap çıkacaktır hem sende öğrenirsin kardeşim. Forumu takip et.
Devir saati için ateşleme bobinin eksi ucundan kablo çekeceksin. Eski kasanın göstergesinin devre yolunu bilmiyorum. Ben de Doğan L göstergesi takmıştım bir zorluğu yok. Devre yollarını takip et ona göre bişeyler çıkarırsın. Ya da göstergenin arkasının fotosunu atarsan yardımcı olabiliriz.
[Resim: 2N4qoO.jpg][Resim: m7ZpN2.jpg][Resim: j1RpNg.jpg]
1. ve2. resim devir saati tarafının 3. resim de km saati tarafının resimleri.
 
2. resimde 6 adet girişi olan soket  var bunların alttan 2 tanesi benim saatte yok. Muhtemelern devir saatinin girişleridir. Şimdi bunların hangisine bobin - uçtan alacağım kabloyu takacağım? Ayrıca bobin kablosunu dediğim iki girişten birine çektim diyelim diğer girişe ne kablosu bağlayacam?
Benim tesisatta bu fazladan iki giriş için yer yok yani soket genişliği aynı ama sondan iki girişi boş. 
Bir de aydınlatma ayarı için bi kablo filan çekmek gerekir mi?
Devir saatinin arkasına gelen kısımda 3 tane çıkıntı var. Onların yolunu takip et. Ortadaki şase olacak. En alttaki kontak açınca gelen +, en üstteki de bobinden gelen eksi kablo. Yolları takip et hangisi eksikse ona göre bağlarsın.

Aydınlatma için ekstra bişeye gerek yok eğer göstergedeki pot çalışıyorsa çubukla ayarlarsın.
Anladım kardeşim.  Şimdi en alttaki uç için benim arabamdaki tesisatta bir giriş var ama el freni ikaz ışığına gidiyo o kablo onu nasıl halledecem. Yani fişi taktığımda dediğin kontak + kısımına el fren ışığının kablosu denk geliyo. Bir de benim göstergede sinyaller sağ ve sol yanda 131 göstergesinde km saatinin altında sağ ve sol sinyal için tek bir ikaz lambası var. Sonuç olarak benim tesisatım diğer fonksiyonlar için uygun mu 131 göstergesine?

Kardeşim şimdi iyice baktım da tesisat sıkıntılı ya. Mesela şahinin kendi göstergesinde dötlü ikaz ışığının yollarını takip ettim 131 göstergesindeki sinyal tarafına geliyor. Soket girişlerinin yerleri benim tesisata göre ters onu nasıl hallederiz? tesisattaki kabloların sıralarını mı değiştirmek lazım ?
Fişlerin kafasında kapak vardır açar içerde dişleri yer değiştirirsin 4 pinli soketi ellemene gerek yokta diğerlerini ayarlaman lazım mesela akü göstergesi yerine el freni yanabilir bunları bulup tek tek düzelttikten sonra devir saatinin boşta kalan bir bacağı olacak onuda ateşleme bobininin eksi kutbuna bağlayacaksın
Teşekkür ederim Mustafa abi deneyeceğim aracım şu an bakımda ve geldiğinde uğraşacağım sonucu da paylaşırım.  Hayırlı akşamlar abi.
(11.12.2015, 22:05)ademcc yazdı: [ -> ]Teşekkür ederim Mustafa abi deneyeceğim aracım şu an bakımda ve geldiğinde uğraşacağım sonucu da paylaşırım.  Hayırlı akşamlar abi.

Son durum nedir yapabildin mi ?