Tofas Team

Tam Versiyon: Alarm hakkında bilgi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar, aracıma alarm bağlamak istiyorum. Mustafa abinin konusu bana referans olacak, ancak alarm markası konusunda kararsız kaldım. İnwells alacaktım ancak istediğim kumanda modelini bulamadım hiçbir yerde. 70 - 100 lira arası kitler var ancak marka, kalite konusunda fikrim yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum. (bagaj açma tuşu arıyorum alarmda + özellik olarak, otomatik bagaj yapıp alarma bağlayacağım.  Big Grin )


Örneğin Space marka alarm var istediğim kumanda tipi ile;

http://www.hepsiburada.com/space-oto-alarm-sistemi-p-OTSPCGUAL70-4
İnwells 3728 modeline bak bakalım Smile
(06.12.2015, 21:58)Falcon417 yazdı: [ -> ]İnwells 3728 modeline bak bakalım Smile

Bakayım hocam, bu arada aradığım model buydu: inwells 99d3937
Hocam ona baktım ancak aradığım modele benzer inwells 3863 modelini aldım, tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. Yarın montajını yapacağım kısmetse.  Big Grin Sizin konu bana rehber olacak, inceliyorum şimdiden. Ancak tam anlamadığım 2 olay var, bizim araçlar negatif tetikleme olarak mı bağlanıyor ve fren müşürü beyaz, mavi kablolar biri kontaklı + biri - mi ?
Merkezi kilit negatif tetikleme
Müşürdeki beyaz frene basınca kapılar kilitlensin diyeydi alarmın kablosunu ona bağlıyoruz
mavi kabloda kontaklı + kablosu olduğu için ona bağladım açıkca yazmıştım üstlerine anlaşılır değil mi ?
(08.12.2015, 02:04)Falcon417 yazdı: [ -> ]Merkezi kilit negatif tetikleme
Müşürdeki beyaz frene basınca kapılar kilitlensin diyeydi alarmın kablosunu ona bağlıyoruz
mavi kabloda kontaklı + kablosu olduğu için ona bağladım açıkca yazmıştım üstlerine anlaşılır değil mi ?

Hocam maviden kontaklı + aldık, orası tamam. Aldığım kitin dökümanda müşür kablosunda + yazınca beyazda mı + veriyor kafam karıştı. O yüzden sorayım dedim teşekkür ederim bilgilendirme için.

Sonradan jeton düştü açıkçası  Big Grin
Müşürdeki beyaz kablo stoplara giden + kablosu zaten ordan elektriği alınca kapılar açıksa kilitliyor alarm müşürdeki mavi kabloyu kullanma amacımda fazla uzağa gitmeyim burda da kontaklı + var dedim ona bağladım istesem anahtar grubundan da alırdım ya da direkt kontaktanda çekerdim pratik olsun dedim
(08.12.2015, 02:22)Falcon417 yazdı: [ -> ]Müşürdeki beyaz kablo stoplara giden + kablosu zaten ordan elektriği alınca kapılar açıksa kilitliyor alarm müşürdeki mavi kabloyu kullanma amacımda fazla uzağa gitmeyim burda da kontaklı + var dedim ona bağladım istesem anahtar grubundan da alırdım ya da direkt kontaktanda çekerdim pratik olsun dedim

Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam, bağlantıyı hallettim bugün. Son bir sorum var darbe sensörü en iyi nereye yapıştırılınca iş görüyor ? Sizin şase aldığınız direksiyon mili civatasının yanındaki boşluğa yapıştırdım son ayarda zor algılayıp ötüyor. Yanlış yerde mi yoksa sensörde mi sıkıntı var çözmem lazım.
Direksiyon bakaliti üstüne yapıştır o halde