Tofas Team

Tam Versiyon: Doğan Torpido Montajı Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar herkese öncelikle iyi çalışmalar.Forumda uzun süren araştırmalarım sonucunda torpido onarım çalışmalarını dikkatle takip ettim ve bu hevesle kendi aracımda torpido değiştirmeye karar verdim.Öncelikle kendime doğan slx torpidosu aldım bir kaç çatlak olan yerleri kendim onardım fakat sipariş ettiğim torpidonun bağlantı ayaklarının sağlam olmadığını gördüm. Bana torpidoyu gönderen şahıs bağlantıların sağlam olduğunu söylemişti ama neyse aldık bi kere bana fiyatı uygun geldiğinden tekrar göndermek istemedim.Tamir etmek yine bize düştü. Bu konu hakkında sizlere bir kaç sorum olacak.

Bu resimde gösterilen bağlantı ayaklarını nasıl onarabilirim.Forumda okuduklarıma bakarak torpidoyu asıl tutan ayakların bunların olduğunu gördüm.
[Resim: AB9sZmO.jpg]


Görüldüğü gibi sağ ve sol ayak olmak üzere ikisi de bozuk
yakın çekim.bu resmin sağındaki malzemeye pek takılmayın torpido için aydınlatma aksamı yaptım.
[Resim: Bvp4Ts8.jpg]

diğer tarafın durumu
[Resim: mwz05rh.jpg]

Torpidoyu boyamasam yenisini alıp perçinlettiririm ama.şu an itibariyle bunu yapamayacağım için buraya vida mı kaynattırsam.bir tarafı kaynattırdık diyelim diğer taraf plastik malzeme buraya nasıl ek yapabiliriz ki torpidoyu sağlamca tutabilsin

bir de bu aldığım torpidonun sadece sağ difüzörü üzerinde geldi.bende güzelce temizledim ama benim şahine uygun olur mu.
[Resim: aMNzsQD.jpg]

benim şahinin difüzörünü sökmedim ama tek kademe olarak biliyorum çünkü açtığımda sadece dışarıdaki havayı gönderiyordu.havalandırma gibi.
bu torpidonun difüzöründe iki tane hava girişi var bir çıkış var.galiba bunların bir tanesi kaloriferden gelen sıcak havayı, diğeri dışarıdaki havayı daha öteki çıkış ise kapılara yönlendiriyor.
[Resim: tlI4vkH.jpg]

benim sorum aracımda sadece bir tek havalandırma hortumu var.aracın üzerinde bulunan difizörleri bu yeni aldığım torpidoya taksam olur mu.komple takım halinde almak istemiyorum.burada hurdacılarda yok.sonuçta bir defa takacaz sistemin tam çalışmasını isterim ama idare edecez artık.



Not:Torpido yapım aşamalarını isteyene resim olarak atabilirim.ben zamanında çok araştırdım TofasTeam sağolsun tüm aşamaları buradan takip ederek torpidomu onarabildim.
Nereden buldun ya yok mu bitanede bana Smile Difüzör konusunda aracin ustunde bulunan difuzorler torpidoya olur ama onlar tek cikisli sadece disaridan gelen havayi iceri alıyor suan elinde olan doğanınki hem sicak hem soğuk üflemesi icin ve dogan doselemerinin orda delik var camida isitiyor umarım yardımcı olabilmişimdir

Bu arada hayırlı olsun
@muzik_baser Tamir aşamasınıda görsek fena olmaz Smile Cool
O vidaları spiral taşlamayla kesilip çıkarttıktan sonra yeni vida koyup kaynakla sabitlemek lazım 
Difüzörlerin bir kanalı önden gelen normal hava borusu için yani senin şuan tek boru ona takılıyor diğeri kalorifere bağlanıyor doğanlarda öyle olduğu için ikileme düşmüşsün boru şekli alttaki ilandaki gibi
Not: fiyatı ciddiye alma
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-par...5832/detay
Başlar oto yanlış yazmış  Big Grin Big Grin 47,99 'un yanına yanlışlıkla 1 tane daha 9 koymuş....  :ohoh :ohoh
(06.12.2015, 14:05)Tofaşçı11 yazdı: [ -> ]Nereden buldun ya yok mu bitanede bana Smile Difüzör konusunda aracin ustunde bulunan difuzorler torpidoya olur ama onlar tek cikisli sadece disaridan gelen havayi iceri alıyor suan elinde olan doğanınki hem sicak hem soğuk üflemesi icin ve dogan doselemerinin orda delik var camida isitiyor umarım yardımcı olabilmişimdir

Bu arada hayırlı olsun

Teşekkür ederim sizede nasip olur inşallah.bu torpidoyu internette buldum.sahibine koymuş arkadaş. istersen benim aracımdan çıkan torpido boşta kalacak almak istersen yardımcı olurum.anlayışınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda benim aracın üzerinde bulunan difüzörleri kullanmak durumundayım.malum yenisi bulunmuyor.araştırma yaptım internette bulamadım.tek çıkışlı olarak idare edeceğiz artık Smile

(06.12.2015, 17:14)Falcon417 yazdı: [ -> ]O vidaları spiral taşlamayla kesilip çıkarttıktan sonra yeni vida koyup kaynakla sabitlemek lazım 
Difüzörlerin bir kanalı önden gelen normal hava borusu için yani senin şuan tek boru ona takılıyor diğeri kalorifere bağlanıyor doğanlarda öyle olduğu için ikileme düşmüşsün boru şekli alttaki ilandaki gibi
Not: fiyatı ciddiye alma
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-par...5832/detay



Mustafa vidası gösterilmiş olan bölümü matkap yardımıyla da delip yerine yeni civata atmayı düşündüm tabiki resimde gösterdiğim metal klips vasıtasıyla sabitlemeyi düşünüyorum.malum arkadan civatanın dönmemesi gerekli.
[Resim: Vvd3U6W.jpg]

benim asıl aklıma takılan neden bu resimde gösterdiğim diğer torpido bağlantı ayağı burayı sabitlemem için ne yapmam gerekir. Torpido şu an boşta duruyor, aracıma uygun bir zamanda monte edeceğim.
[Resim: xeOKscv.jpg]


(06.12.2015, 17:21)BLue_HaVvk yazdı: [ -> ]Başlar oto yanlış yazmış  Big Grin Big Grin 47,99 'un yanına yanlışlıkla 1 tane daha 9 koymuş....  :ohoh :ohoh

başlar oto farkı yine kendini göstermiş.adamlar tofaş sahiplerini ne sanıyorlar acaba. o kadar da lüks yaşamıyoruz maalesef  Olmamış



(06.12.2015, 17:03)burakturan yazdı: [ -> ]@muzik_baser Tamir aşamasınıda görsek fena olmaz Smile Cool

gelelim günün en can alıcı sorusuna.bilmiyorum ben mi gözümde işi çok büyütüyorum ama bu torpido onarım işi gerçek maharet gerektiren birşey.hele ki kendi imkanlarınız ile yapıyorsanız  :zopa

öncelikle torpido siparişini verdik ve elimizde yapılması gereken uzun bir süreç var.bilmiyorum belki ben ilk defa bu işe kalkıştım ve en ince detayına kadar araştırıp kendimce çözümler ürettiğim için bu kadar uzun sürmüş olabilir. torpidonun ilk halini çekmeyi unutmuşum o yüzden resimleyemedim kusuruma bakmayın.

İlk torpido almamdaki sebep 1995 model ve sonrasında çıkan torpidoların hoşuma gitmesi.bu torpidolar araç içerisine muazzam bir hava katıyor.tabi bu benim görüşüm. yüksek göğüs, pilot göğüs işini pek ısınamadım açıkcası.

torpidonun bütün parçalarını ( torpido kapağı , difüzör , gösterge, kilit aksamı vb. ne varsa) topidodan ayırıyoruz.

Torpidomuzu güzelce tozdan ve kirden arındırıyoruz.delik ve çatlak olan yerleri macun ile dolduruyoruz.

[Resim: OnJMJpD.jpg]

size yapmanızı önereceğim şey, daha önce forumda belirtilen fiber malzemeyle onarın.arkadaşlar daha sağlam olduğunu forumda belirtmişlerdi. çatlama sorunu yaşamazsınız. ben daha öncesinden silikonla doldurdum pişman oldum.neden diye sorarsanız silikon tam anlamıyla bir nevi yapışkan ve birleştirici özelliği olsada tam anlamıyla sertleşmediğinden üzerine macun sürüldüğünde kılcal kırılma ve çatlama meydana geliyor.

işte durum böyle oluyor

[Resim: jYcajkq.jpg]

bende bu yüzden komple yaptığım silikonu temizleyerek macunla doldurdum olumlu sonuç aldım.ama siz yine de deneyimli arkadaşlara güvenin fiber yapın.

Yapılması önerilir mi  bilmiyorum komple macun çekmeden önce zımparalıyoruz. bunu yapmaktaki amaç macunun yüzeye güzelce tutunarak yapışmasını sağlamak. en sonunda torpidomuzu komple macunluyoruz. plastik yüzeylere iyi tutunabilen macunlar var bu macunları kullanmanızı öneririm. Torpido üzerine komple macun çekerek çatlaklara doldurduğumuz tabakayı hem rötüşlemiş oluyoruz hem de torpido üzerinde bulunan desenleri kaybederek pürüzsüz bir yüzey elde etmiş oluyoruz.

[Resim: eOKvDVr.jpg]

diğer açıdan görünüm
[Resim: 5jbiE3N.jpg]

bundan sonrasında ise geriye zımparalamak kalıyor.
[Resim: hGaBIpr.jpg]

lütfen itina gerektiğini unutmayalım
[Resim: pQogu4K.jpg]

bundan sonra yapacağınız işlem ince katmanlar halinde eşit şekilde astar boyası atmak
artık kaç kat atılması gerekmesi size kalmış. ben el işçiliğime güvendiğim için 2 kat ile astarladım.
1. kat astar
[Resim: Ahm7vZV.jpg]

2. kat astar
[Resim: ENKz9eX.jpg]

bu işlemden sonra ise en ince zımpara yardımıyla yüzeyi zımparalamak.
ve ardından yapılması en güzel iş mat renk ile boyamak  :ohoh

görüntüler sizi yanıltmasın boya sıktıktan hemen sonra çekildi
[Resim: hNcxsjO.jpg]

[Resim: CCq66rr.jpg]


ve de geldi fabrikasyon torpido  .muntazam işçiliği de boş geçmeyelim :alkis

[Resim: THkxELi.jpg]

[Resim: K9Jlvtu.jpg]

[Resim: X0ykMC9.jpg]


Not: Resimler ve anlatım bizzat kendime aittir.alıntı değildir.resimleri maker yapamadım değerli yöneticilerim resimlerin üzerine tofasteam sticker atabilir.
Arkadaşlar istedikleri için yapım aşamalarını anlattım.yeni konu açmak istemedim.Burada ki emeği hor görmeyin.Bana vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Çok iyi olmuş çokta güzel olmuş iyi günlerde kullanın
Smile
(07.12.2015, 00:11)kartalcı28 yazdı: [ -> ]Çok iyi olmuş çokta güzel olmuş iyi günlerde kullanın
Smile

Cok sağolun
Maşallah çok güzel olmuş

Fiber nasıl bir malzeme nereden aliniyor bilgi verirmisiniz
difüzör konusun 2 tip için de yardımcı olabilirim.havalandırma boruları dahil.

difüzör konusunda 2 tip için de yardımcı olabilirim.havalandırma boruları dahil.
Sayfalar: 1 2 3