Tofas Team

Tam Versiyon: Adanadan yardım edecek birisi varmı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Oncelikle selâmün aleyküm ve iyi akşamlar 
Yakından tanıdığım abim diyebileceğim birisinin motor sorunu var kendisi de bu sitede zaten özgür abim . Araba yedek depodan baloncuk yapıyor  biz yarın sökecez kapağı falan kapakciya verecez gereken parçaları temin edecez fakat durumumuz olmadığından dolayı ustaya verip toplattiracak ayarlarını falan yaptıracak kadar gücümüz yok . Motor işlerinden anliyoruz elimiz yatkın .  bize hafta ici kapak geldiği zaman malzemeler toparlandigi zaman gelip toplamada sibab ayarlarinda yardimci olacak fikir verecek birisine ihtiyacimiz var . Bize tarif etmesi yeterli biz toplariz sadece ayar ve start konusunda fikir versin yeter . Böyle bir sorunumuz var Adana dan yarimdici olabilecek birisi varmı konuşup haberleşsek ?
Yakın olsam yardım etmeye gelirdim hocam daha önce 2kere kendi arabamın contasını değiştirdim.Silindir kapağının torkmetreyle sıkmanız lazım ve vidaların sıkılış sırası var yoksa tekrar conta yakar araba.
(05.12.2015, 23:05)krmlfc yazdı: [ -> ]Yakın olsam yardım etmeye gelirdim hocam daha önce 2kere kendi arabamın contasını değiştirdim.Silindir  kapağının torkmetreyle sıkmanız lazım ve vidaların sıkılış sırası var yoksa tekrar conta yakar araba.

merhaba ilgin için sagol tork metre var fabrikada kullanıyorum hani resim faln varmı acaba hangi vidaları söküp alacak sıkarken hangisini sıkacam yardımcı olursan sevinirim
Elimde fotoğraf yok.Fotoğraf çekip konu açıkcaktım ama arabanın başına geçince unuttum.Neyse bizim arabaların motoru aynı galiba alttan egzantrikli ona göre anlatıcam.İlk önce arabanın suyunu boşaltın.Egzos boğazını sökün 4 tane 13 lük somunu var.Motorun etrafında su hortumları var gördüğünüzü sökersiniz.Kültübütör kapağını sökünce egzantirik milinin 4 tane 17 lik somunu var onları sökün.2 si motorum önünde 2 side motorum arka kısmında 4 tane civata var onları sökünce egzantirik milini çıkarın.Geriye 6tane vida kalması lazım onları sökünce kapak çıkacıktır hocam.Kapağı sökünce blogun yüzeyini zımparayla iyice temizleyin.Motorun sol tsrafında yağ kanalları var 4 tane onlara bez falan sıkıştırın pislik kaçmasın.İmkanınız varsa toplarken kapak vidalarının deliklerine basınçlı hava tutun.Kapağı sırasıyla 50 70 ve 90 newtonmetreyle sıkın.Aklımda şimdilik gelenler bunlar öyle zor bir şey değil yarım saat 45 dakikaya sökersiniz.
(05.12.2015, 23:43)krmlfc yazdı: [ -> ]Elimde fotoğraf yok.Fotoğraf çekip konu açıkcaktım ama arabanın başına geçince unuttum.Neyse bizim arabaların motoru aynı galiba alttan egzantrikli ona göre anlatıcam.İlk önce arabanın suyunu boşaltın.Egzos boğazını sökün 4 tane 13 lük somunu var.Motorun etrafında su hortumları var gördüğünüzü sökersiniz.Kültübütör kapağını sökünce egzantirik milinin 4 tane 17 lik somunu var onları sökün.2 si motorum önünde 2 side motorum arka kısmında 4 tane civata var onları sökünce egzantirik milini çıkarın.Geriye 6tane vida kalması lazım onları sökünce kapak çıkacıktır hocam.Kapağı sökünce blogun yüzeyini zımparayla iyice temizleyin.Motorun sol tsrafında yağ kanalları var 4 tane onlara bez falan sıkıştırın pislik kaçmasın.İmkanınız varsa toplarken kapak vidalarının deliklerine basınçlı hava tutun.Kapağı sırasıyla  50 70 ve 90 newtonmetreyle sıkın.Aklımda şimdilik gelenler bunlar öyle zor bir şey değil yarım saat 45 dakikaya sökersiniz.
sagol sökerken sıntı yaşıcamı sanmıyorumda önceki yorumunda vida sıkma önceliğinden bahsetmişsin ya o biraz kafamı karıştırdı
Silindir kapağını fotoğraftaki sıraya göre sıkın hocam.İşin önemli kısmı kapağı doğru sıkabilmek.

http://i.hizliresim.com/QYLYE3.gif
(05.12.2015, 23:52)krmlfc yazdı: [ -> ]Silindir kapağını fotoğraftaki sıraya göre sıkın hocam.İşin önemli kısmı kapağı doğru sıkabilmek.

http://i.hizliresim.com/QYLYE3.gif

kerim kardeşim çook sagol en önli şeyi gönderdin zaten birde biryerde okudum contanın tesr yüzü faln gibi birşey varmı
Conta fotoğraftadaki gibi takılcak.Dikkat edersen sol tarafta tam ortada delik var sağ tarafta yok o delikli olan kısım motorun ön tarafına gelicek.Kapakçıya götürmeden önce kapağın üstündeki manifoldları,hararet müşürünü,bujileri sökün.

http://i.hizliresim.com/1D6MB1.jpg

Birde Contayı 15 liraya almıştım su hortumlarının ve manifoltların contalarıda 15 lira falan tutar.Kapak taşlamaya 60 lira istemişlerdi.

Bu benim kapağın sökülmüş hali.

http://i.hizliresim.com/3j6oM0.jpg
Cok guzel puf noktalar verdin cok tesekkur ederim yarin furkan kardesimle sokecez bakalim

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugün sökme işlemini yaptık yarın kapakciya gönderecem malzemeleri fakat aklıma birşey takıldı pistonlarin üstü kurum bağlamış nasıl temizlerim onu
[Resim: Mqic9i6.jpg]
[Resim: hg0pOph.jpg]
Sayfalar: 1 2 3