Tofas Team

Tam Versiyon: Kırmızı antfiriz kullanan var mı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Çok öncelerden kalmak 1 bidon kırmızı antifiriz var evde.Arabamda su eksiltiltiği için antifiriz bitti.Su kaçaklarını hallettim antfiriz koymam gerekiyor.Ustaya sordum kırmızı antifirizin aşındırıcı etkisi çok fazla dedi.Benim silindir kapağında ki su kanalları pek iyi durumda değiller o yüzden korktum koymadım.Kırmızı antfiriz kullanıp bi zararını gören var mı?
Ben kullaniyorum pek fark yok dostum tabi bazi yerler inceldigi yerden kopuyo mesela benim kalorifer peteginin muslugundan damlatiyodu onu degistirdim sorun cozuldu
içerik aynı sadec fabrikalar markasını belli etmek için renk katıyo kimisi yeşil kimisi kırmızı kimisi mavi

içerik aynı sadece fabrikalar markasını belli etmek için renk katıyo kimisi yeşil kimisi kırmızı kimisi mavi
2 tip antifreeze vardır inorganik ve organik. Bizim araçlar için inorganik kullanmak gerekiyor yani yeşil ya da mavi. Organik olanlar kırmızı-pembedir. Organik olanların aşındırıcılığı ve ömrü daha fazla. Kısaca fabrika kafasına göre renklendirmiyor.
Benim araca motor yapıldıktan sonra kırmızı antifiriz koyduk bir sıkıntı çıkarmadı ama antifirizini değiştirip sonradan kırmızı koyanlarda su kaçağı sıkıntısı olduğunu duymuştum.
(03.12.2015, 14:33)emrecoskun yazdı: [ -> ]Benim araca motor yapıldıktan sonra kırmızı antifiriz koyduk bir sıkıntı çıkarmadı ama antifirizini değiştirip sonradan kırmızı koyanlarda su kaçağı sıkıntısı olduğunu duymuştum.

o hepsinde oluyo zaten miladını doldurmuş vanalar kaçırıyo hortumlar cartayı çekiyo genelinde varyani