Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
İyi günler arkadaşlar aracım 91 şahin havalar ısındı ve bu gun başıma bir şey geldi. aracın hararet gostergesı 90ın uzerine cıktı 90sanla dığer cubuğa yaklaştı sarı renkli noktaya değil bende iş nedeni ile park ettim bir baktım buhar cıkıyo yedek su haznesindeki su kaynıyo ve dışarı cıkıyo. bu yune kadar o radar yokuştu dağdı bayırdı cıktım hararet normal 90da yazda 90 ı cok az geciyordu. diyorumki conta yanık olsa bu zamana kadarda cıkardı hararet rampalarda falan. 90 ı gecip diğer cizgiye yaklaştığında yedek su haznesindeki suyu kaynatarak atması normalmı. hararet normal aralıkla cıkıyo bırden fırlamıyo. sizce denden olabilir bu arada fan musuru bozuk fan acmadı içerde dügme ile açtım.
suyun fokurdaması araba soguk kende oluyorsa contan ayvayı yemiş demektir..
hararetin tukselmesi ise radyatörün yeetersiz gelmesi yada tıkanmasın dan meydana gelir... sonra devirdaim den meydana gelir...termostat dan myedana gelir... bunlar en temel sebebler ...
araba soğukken birşey yok resimde verdiğim noktaya gelene kadar yok bu gun yıne denedim mesela ondan sonra 90 a geldi fokurdama yada yedek su kabına su basma falan yok. resimde işaretlediğim yere gelince yani 90 nı gecipde bir ustundeki çızgıye yaklaşınca bu olay meydana geliyo.
(30.03.2011, 23:16)huntersss yazdı: [ -> ]araba soğukken birşey yok resimde verdiğim noktaya gelene kadar yok bu gun yıne denedim mesela ondan sonra 90 a geldi fokurdama yada yedek su kabına su basma falan yok. resimde işaretlediğim yere gelince yani 90 nı gecipde bir ustundeki çızgıye yaklaşınca bu olay meydana geliyo.

aracta antifriz varmı
antifriz suyun gec donması gibi gec de kaynamasını saglar yani suyun100 dereceden daha fazla degerde kaynamasını saglar...
tabi arabanın o degerlere gelmesi anormal dir..
öncelikle fan acımıyordur fan acsa bile ters calışıyordur...
devirdaim sorunludur...
radyatör şişlenmesi gerekebilir...
termostat arzalanmıştır gec acıyordur(tabi bu düşük bir olasılık)
birşey soracağım bunu arabanın farları açıkken mi yapıyor
farlar kapalıydı. conta yakmış olabilirmiyim bırde hararet o seviyeye gelince suyu dısarı atması normalmı
radyotör kapağını aç arabayı çalıştır radyotör içinde su kaynıyorsa(fokurduyorsa) korktuğun başına gelmiş..
yada yağa bak su karışmışmı
farlarla ilgisi olabilir mi ki ? Elektriksel bi sorundan mi bahsetmek istiyorsunuz
farı sormamım sebebi göstergemi yanlış gösteriyor diye çünkü göstergede şase sorunu varsa hararetyüksek gösteriyor
gökhan bilgilendirdiğin için teşekkürler Smile

Sayfalar: 1 2