Tofas Team

Tam Versiyon: Yaptığım işlem sonrası araba çalışmadı.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Lpg düğmesine gelen elektrik kesiliyodu bazen ttemassızlık yapıyodu yolda giderken bi anda stop edip kalıyodu yada bıraktığım yerde çalıştıramıyodum.En son çalışmayınca cam resiztansından kablo çektim düğmeye öyle çalıştırmıştım.Lpg düğmesinin gelen kabloyu takip ettim bi şey bulamadım.Düğmeye elektrik gelince kapalı olsa bile rezistansta çalışıyodu bende arka sileceğin düğmesinden elektrik çektim bu sefer araba çalışmadı.Düğmenin üsten 2.ci sağ taraftaki soketine 2 li kablo geliyo biri mavi diğeri turuncu.Turuncu kabloyu kullandım.Bu işlemi yaparken defalarca kontağı açıp kapadım sanırım motor boğuldu ama yinede kafama takıldı bi hatamı yaptım diye.Daha önce 2 3 kere daha yaptı böyle ancak vurdurunca çalışıyordu veya öyle bırakıyodum akşam kendiliğinden çalışıyordu.
Kardeşim hic birşey anlamadım kusura bakmayasin  Smile
Ama beynin kesicisine bir role bağlanır ise anahtarın yükü hafifler
(30.11.2015, 18:02)01burak01 yazdı: [ -> ]Kardeşim hic birşey anlamadım kusura bakmayasin Smile
Ama beynin kesicisine bir role bağlanır ise anahtarın yükü hafifler

özetle anahtarın elektriği kesiliyodu bazen çalışmıyodu bende arka cam sileceğinin düğmesinden anahtara elektrik çektim araba çalışmadı.Kesiciye röle bağlı.
Benzer bi olay benim başıma da gelmişti. Ama yolda giderken yapmıyordu. Bobinin + bacağına röle bağlamıştım düzeldi. İlk önce ateşlemeyi kontrol et daha sonra lpg kesicilerini. Bobinden distribütöre giden kabloyu çıkar şaseye yaklaştır marşa bas. Eğer kıvılcım atıyorsa ateşlemede sıkıntı yoktur. LPG kesicilerini kontrol et. Beyinin, lpg filtresinin ve tankın üzerindekiler.
Kardeşim benden sana tavsiye git gazcıya hallettir hiç riske girme 1 hafta önce arabayı benzine aldım yolda giderken benzin kesicisi ve düğme tesisatı tutuştu bildiğin mangal ateşi gibi alev aldı bagajda trafik setinin içinde yangın tüpü olmasa söndüremezdim kısacası şakaya gelmez Allah korusun.
(30.11.2015, 19:39)mrskhackin yazdı: [ -> ]Kardeşim benden sana tavsiye git gazcıya hallettir hiç riske girme 1 hafta önce arabayı benzine aldım yolda giderken benzin kesicisi ve düğme tesisatı tutuştu bildiğin mangal ateşi gibi alev aldı bagajda trafik setinin içinde yangın tüpü olmasa söndüremezdim kısacası şakaya gelmez Allah korusun.

Geçmiş olsun hocam en çok korktuğum şey bu.Şimdi sanayiya gidicem derdimi anlatamıycam adamlara zaten sürekli yapmıyor bu arızayı.Tüp tesisatının sigortası var silecek motorunun da sigortası var bi şey olsa sigortalar atar.
görkemhaklı işi ehline göster ama sen ugraşmak istersen bilemem su an araba lpg anahtarından calışmıyor anladığım kadarıyla kesicelere bir bak olmadı kesicilere aküden artık çek değdir çalışıyorlar mı 3 tane lpg kesicisi var önce bir test et hepsini çalışıyorlar mı eger calışıyorlarsa elektrik te sıkıntı yok baska bir sıkıntı olabilir.

Ama usta şart Big Grin
Sigorta paneline bakabilirmisiniz atan sigorta veya temazsizlik varmi diye kontak sigortasi atiyor. Bende hic yok yere yolda kaldim tanidik lpgci kurtardi anahtar yandi sandim ben kablolari kesip gaza aldim calismayinca aradim bu sekilde kurtuldum

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
konu kilitlenebilir sabah araba marşa basmamla çalıştı motor boğulmuş sanırım.Yaptığım işlemi bi elektrikçiye danışıcam.Yardımcı olan herkese teşekkürler.