Tofas Team

Tam Versiyon: Ne yaptıysam tok ses alamadım.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamlar

Ana ünitem alpine cde-9827r

Yeni aldım o yüzden ayarlarından vb hiç bi bilgim yok 2 tane amfi cıkısı 1 tanede subw çıkışı var galiba hoparlörleri nasıl subwoofer'i nasıl bağlamak lazım benim amacım temiz ses almak ne çok basslı ne az basslı tok olacak.
1 takım tss-20 var 
1 takım pioneer kağıt oval
1 macaudio 30 cm subwoofer
1 amfi wondex wn-6006

Ana ünite.
[Resim: J6JA0Q.jpg]

[Resim: l9G95B.jpg]

Amfi 

[Resim: 7PrQjY.jpg]

[Resim: PBZGj5.jpg]
Bass'ı front kısmına hoparlörleri rear kısmına girdim bu şekilde rca bağlantısı yaptım yok ne yaptıysam istediğim sesi alamadım bass vurunca sanki sürekli titrestiriyo bass vurup bırakmıyo yani tok ses lazım bana evdeki 5+1 ler gibi.

Bağlantım bu şekilde
[Resim: 9EPAQO.jpg]
Teybin sub çıkışını anfinin REAR IN kısmına takacaksın. LPF moduna alıcaksın. Teybin rear çıkışını da anfinin FRONT IN girişine bağlıyacaksın. Eğer ovallerden bas almak istemiyorsan HPF ye getir ama bas da olsun dersen Full de bırak. Daha sonra REAR kısmındaki LPF yi 50Hz in biraz üstüne çıkar. Daha sonra iyi baslı müzik aç.Sesi de biraz arttır. Oradaki GAIN yazan yerlerle oyna yalnız çok açma yoksa cızırtı yapar. Teybin anfi çıkışları 4V yanılmıyorsam yani güzel.
Birde eğer yanlış görmediysem anfide bass arttırma ayarı var eğer onu 12 db ye felan getirdiysen bass aşırı baş ağrıtır onu 0 a alıp denemeni tavsiye ederim
M.Can teybin rear çıkışını derken anlamadım ? Şimdi ben teybin ayrıyetten olan sub rca cıkıslarınımı kullanayım yoksa 2.amfi cıkısındanmı sub'a rca bağlayayım.

Yani şöylemi yapayım şu teybin ayrı olan sub rcalarından amfinin rear çıkışına bağlayayım ayarı lpf yapayım. teybin 1.amfi cıkısındanda front'a rca cekeyim hpf yapayım öyle mi?

Eğer bu şekilde diyorsanız yine aynı sonuç.

Yani en doğru bağlantı şekli bumu ?

[Resim: zY77LR.jpg]
Attığın şemadaki gibi bağlayacaksın. Bağlantılardan sonra gerisi ayar işi. Ayar işi ince iştir kulak zevkine göre ayar yapman gerek. Tavsiyem anfi ayarını yaparken arabayı çalıştır öyle yap.Çünkü anfi 14.4V voltta tam performans verir. Şemadaki gibi bağladıktan sonra

REAR kısmı LPF modunda,50Hz in biraz üstüne getir,Bass booster ı da görkem in dediği gibi 0 a al. Gaini de min max ortası birşekilde ayarla.

FRONT kısmını ovaller baslı çalsın dersen FULL de bırak bas istemezsen HPF ye getir. Gaini REAR la aynı yap.

Şarkı açtıktan sonra REAR LPF ayarının 50Hzden yukarı çıkar azar azar kulak zevkine. Ne kadar çok yükseltirsen bass o kadar uzar ne kadar az olursa bas tak tak vurur.
M.Can dediğin gibi yapacam şimdi.
Teybin sub çıkışına anfinin rear girişine girip bass ı bağlayacaksın.Teybin üzerinden sub ayarlarını yapacaksın sub çıkışı olan teyp güzeldir beyenmemen imkansız.
İnşallah düzelir düzelmezse amfiyimi bassımı değişmem gerek bass kaliteli bişeye benziyo ama bakalım.
Aslında anfinin gain ayarı çok hassas ayardır. Onun için avometre ile ayarlanması gerekir tam performans almak için. Gain ayarı yapıldıktan sonra diğer ayarlar da kulağa göre ayarlanır. Alpine teypler güzeldir ama daha önce kurcalamadığım için teyp ayarlarını bilmiyorum. Ben genelde şarkıya göre ruh halime göre istediğim zaman anfiyle uğraşmadan teypten ayarlarım.

Duymadığım için anlamak zor anfide de sıkıntı olabilir teypte de bassta da sonuçta elektronik ürünler görmeden bilemeyiz.
Yo teypte sorun yok pioneer deh 1550ub kullanıyodum bu alpine teybi kuzenimden aldım bi deneyeyim dedim deh1550ub'den kat kat temiz ses verdi tizle bass birbirine karışmıyo diğer teypten daha iyide bu tok vurma işini bi çözemedim diğer teyptede aynıydı neyse ben dediğiniz gibi yapayımda duruma göre haber veririm.Başka yapılması gereken bi bağlantı veya ayar yok madem.
Sayfalar: 1 2