Tofas Team

Tam Versiyon: Otomatik jikle çalışmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Slm arkadaslar weber marka kalburotor var 86 sahinde ama soğuk havalarda ilk marşa bastigimda çalışmıyor bilgisi olan varmi nasıl yapılıyor jikle ayarı

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öncelikle jiklenin su boruları bağlı mı ve su geliyor mu? Jikle kolunun ayar vidası var mı? Otomatik jikle güzel sistem. Normalde soğuk havalarda marşa basmadan önce gaz pedalına sonuna kadar basar çekerseniz otomatik jikle devreye girer.
Su geliyor otomatik jikle ayarı nerden yapılıyor vidasi nerde resimli bir anlatım şekli varmi ustam

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kırmızıyla işaretlediğim yer jikle rölanti ayar vidası.

[Resim: 3PZ11r.jpg]
aman aman hiç bulaşma  ben 1 yıl ugraştım iptal etmişler yaptırdım çok pişmanım şimdi iptal edicem yine
Otomatik jikleyi karbüratörcü görsün iptal ettirmeye gerek yok yıllardır sorunsuz kullanıyorum ben içindeki yaylı mekanizma arızalı olabilir
Otomatik jikle büyük nimet. Araba ısınana kadar aragaz verme derdi yok.50dereceye gelince rölanti tık oturuyor yerine.
Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor bu vidayı hangi tarafa sikarsak hangi yönlü değişme olur

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim arabada otomatik jikle var mı bilmiyorum akşam iş çıkışı hava karanlık olduğu için artık yarın bakarım ama sanırım benim de jikle çalışmıyor. Hafta başında gazcıya ayarlattım(gaz ayarı) sonra tamircime uğradım bu ayar olmamış motor sesi tuhaf dedi bir daha ayarladı. Şimdi araba çalışmasında sorun yok ilk seferde çalışıyor (gerçi daha önce de sorun yoktu Smile ) ancak rölantide çok yüksek bir devir var me motor ısınıp fan açsa bile devir yüksek. Rölanti ayarını nasıl düşürebilirim resimli bir şekilde gösteren biri varsan sevinirim(konuyu biraz dağıttım ama özür dilerim)
(13.11.2015, 09:57)efes_ yazdı: [ -> ]Benim arabada otomatik jikle var mı bilmiyorum akşam iş çıkışı hava karanlık olduğu için artık yarın bakarım ama sanırım benim de jikle çalışmıyor. Hafta başında gazcıya ayarlattım(gaz ayarı) sonra tamircime uğradım bu ayar olmamış motor sesi tuhaf dedi bir daha ayarladı. Şimdi araba çalışmasında sorun yok ilk seferde çalışıyor (gerçi daha önce de sorun yoktu Smile ) ancak rölantide çok yüksek bir devir var me motor ısınıp fan açsa bile devir yüksek. Rölanti ayarını nasıl düşürebilirim resimli bir şekilde gösteren biri varsan sevinirim(konuyu biraz dağıttım ama özür dilerim)

Sizinkinde de otomatik jikle var. Rölantiyi karbüratörden ayarlamadan önce benzindeki rölantiyi de kontrol edin.Eğer benzinde de yüksek çalışıyorsa karbüratörden düşürün.

[Resim: 38JVp5.jpg]
Sayfalar: 1 2