Tofas Team

Tam Versiyon: 1993 Kartal 131 Yeni Kasa
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Geçen sene aldığımdaki hali(çok kötü durumdaki fotoğrafları vermiyorum)

[Resim: img1783b.th.jpg][Resim: img1780h.th.jpg][Resim: img1782.th.jpg]

Koltuk kılıflarıyla(temizlik işine ciddi anlamda el atma başlangıcı)

[Resim: kilif3.th.jpg][Resim: kilif1.th.jpg][Resim: kilifi.th.jpg][Resim: kilif4.th.jpg]

Temel bakımlardan sonraki hali(fotoğraflar ayrıntılı ve büyük)

[Resim: img2639kt.th.jpg][Resim: img2640u.th.jpg][Resim: img2634j.th.jpg]
Temel bakımlardan sonraki hali(fotoğraflar ayrıntılı ve büyük)

[Resim: img2638j.th.jpg][Resim: img2637y.th.jpg][Resim: img2635h.th.jpg][Resim: img2644l.th.jpg][Resim: img2623.th.jpg][Resim: img2624.th.jpg][Resim: img2618qx.th.jpg][Resim: img2620i.th.jpg][Resim: img2622r.th.jpg][Resim: motorgenel.th.jpg]
detalı fotograflar falanda cok hos olmus...Ama sankı radyator ust kapak boyanmak ıstıyor sıyahaSmile
(12.06.2010, 13:16)tofasgar yazdı: [ -> ]detalı fotograflar falanda cok hos olmus...Ama sankı radyator ust kapak boyanmak ıstıyor sıyahaSmile

Şişlemek için açtılar. Bagaj eşiğindeki metal parçayla birlikte spreyleme düşüncem var. Sprey almak için fırsat bulamadım. Yoksa birkaç şişe mum da alınacak.
pardon spreyi anladım da mum ne içindi?
(16.06.2010, 02:35)honestt yazdı: [ -> ]pardon spreyi anladım da mum ne içindi?

Ayrı bir konuda ayrıntısına girerim ama açıklayayım. Otomobillerin paslanmaması için boyanın haricinde koruyucu maddeler de kullanılır. Mesela taban ziftlemesi gibi. Orjinalde eski kasa veya yeni kasa olsun, altı PVC türü bir malzemeyle kaplıdır. Aracın altını dikkatle incelerseniz şast tünelinden şasi kollarına kadar olan bölümde değişik bir madde vardır.

Mumlama da zift yapılamayacak yerlere uygulanan bir koruyucudur. Su geçirmediği için çürümeyi önler. Örneğin kapı içleri, şasi ve taban sacındaki tahliye benzeri deliklerin içlerine sıkılır. Bizim arabalarda motorun içinde, tabanda, vs. lastik tapalrı yerlerin içine sıkılır. Araçların genelde etek kısımları çürümeye yatkındır. Kapı içlerindeki tahliyeler tıkandığında biriken su en belirgin sebebidir. Tahliyelerin tıkanmadığından emin olmak ve eteklere mum uygulamak, düzenli aralıklarla yenilemek paslanmayı önleyebiecek önlemlerdendir.

Muma gözle görünür bir örnek ver derseniz deniz yoluyla ithal edilen otomobillerin üzeri mumla kaplıdır. Galeriye çıkmadan önce sıcak ve basınçlı suyla yıkanarak mum tabakası akıtılır.
arabaya neler yaptığını detaylı olarak anlatırmısın benim arabanın halide satın aldığımda içler acısıydı hala torpidonun orda delik var adamlar kapağı açamamışlar delmişler göğüsü hadi kapağı flan delseler tamamda göğüs delinir mi be..
bişey daha benzin hortumunu nerden götürdün kapağın üstündeki yeri boşta
Önce benzin hortumundan başlayayım. Devirdaimin hemen üst tarafında kalan yerde metal kıvrımlı bir parça var. Oradan kablo gibi bir parça geçiyor. Benzin hortumunu da oradan aşırıp geçirmişler. Aslında karbüratöre benzin gelmiyorken arızayı bulmak için hortumu söküp kontrol etmiştim. O zaman kendi yerinden geçirmiştim. Arıza çözülünce şimdiki yerine aldılar. Zaten subap ayarı yaparken hortumu sök-tak işi bana da pek mantıklı gelmiyordu. Lastik halkasını da oraya bıraktık. Elimden gelse gaz telini de kapaktan kurtarırım.

Yapılanlara gelirsek bakımlar haricinde yaptığım bir oynama yok. Egzoz ucunu da söktüm ses konusunda biraz daha rahatım. Devrealırken muayene, vs. hepsinin süresi geçtiği için yaptırdım. Sızdırmazlığı bir sene verdiler. Bu sene tankı değiştireceğim. Trafiğe fazla çıkmadığım için büyük ihtimalle seneye muayeneye girmeden önce tankı değiştiririm. Muayenede motor/şasi no eksik dışında sorun çıkmadı.

Yağ değişim kartı bile üzerinde olmadığı için triger, V kayışı, buji, platin, vs. periyodik bakımları hemen yaptırdım. Hava filtresini önceki ustalar oturtamadığı için bantla filtre kapağını komple sarmışlar. Benim usta filtreyi oturtunca bantları söktü. Onun haricinde yarık olan manifoldu, şaft kaplinini değiştirdik. Karbürtörü temizlettik. Mumya gibi bantlı filtreden karbüratöre ağaç yaprakları, çiçekler bile girmiş. Jikleyi kurdurup contalarını değiştirdik. Radyatörü lehimletip su kaçırmasını durdurduk. Yağ kaçağı da yok.

Fanı, termostatı yaz-kış aynı. Anahtar bile koydurmadım araya. Soğutmasından memnunum. Elektrik olarak bazı sorunları vardı. Alternatör diyotlarını değiştirip cılız yanan şarj ikazı sorununu çözdük. Far anahtarına basınca rezistansın çalışmasını da kabloları oynatıp çözdüm. Onun haricinde aracın içinde çalışmayan aksesuarların hepsini çalışır hale getirdim. Çakmak, küllük, torpido, vs. aydınlatmalar çalışır hale getirildi. Bagaj amortisörünün bağlantıları kırıktı, onları yeniledik.

Boya rötuşları-yağlama vs. bakımlar yaptım. Daha çok ayrıntılar var ama çoğunu kendim yaptım. Ustaya girmeden yaptıklarımda evdeki malzemeleri kullandım ve neredeyse tamamını yeni parça almadan kendi parçasına bakım yaparak çözdüm.

Bu arada torpido kapağının çalışmasında sorun varsa onları da anlatabilirim. Kapak yamuk duruyordu ve açılırken zorlanıyordu. Zamanla güneşten kapak deforme olduğu için ve düğmenin içindeki tırnak kırıldığı için sorun oluyor. Bakım yapıp kapağı yerine taktım. Kapağın ve kilit karşılığının yükseklik ayarı yapılabilir. Aynı şehirde olsak bu ayrıntılar için yardımcı olabilirdim.
şuan anlattıklarımı bende yaptım haftada bir 500-600 km yol gidoiyoruz sorun çıkarmıyo iç döşemeyi iyileştirmem gerekiyor ve göğüste delik var
resimde görürsünüz zaten
[Resim: grnt0411.jpg]
onu kaybetmem lazım oradan
O deliği kaybetmenin en mantıklı yolu siyah silikonla doldurup falçata veya maket bıçağı gibi birşeyle düzlemek olabilir. Torpido düğmesi bozulduğu için delmiş olabilirler. Halbuki matkapla düğmeyi delip tırnakları ve butonu ufalasalar kendliğinden açılabilirdi.
çabuk kırılsın ki yenisini alsınlar zihniyeti Smile
Sayfalar: 1 2