Tofas Team

Tam Versiyon: motorunu yeni yaptırdığım aracım benzinde sorun yaratıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim ve bir sorunum var ve bu konuda sizden bilgi talep ediyorum.aracım 1993 doğan sl.motorunu yeni rektefiye yaptırdım.a'dan z'ye herşeyi değişti.araç lpgde sorunsuz çalışıyor lakin motor yeni olduğu için biraz benzinde binmeliymişim, benzinde rölantide dalgalanma yapıyor, düşüp yükseliyor.yürürkende trafik ışıklarına denk gelince duracağım zaman genellikle stop ediyor.ayrıca 4. viteste 3.000 deviri görünce boğuluyor gaz yemiyor.ustaya durumu anlattım bana söylediği şey ise memelerin benzine alışması gerketiği için benzinde binmeliymişim, bi süre sonra düzelirmiş.100 km'yi geçti hala daha benzinde biniyorum ama bi değişim yok. sizce bu parobleme sebep olan nedir?
Karbüratörün tiner ile temizlenmesi lazım tüm meme ve yakıt geçiş delikleri ince tel vs ve yüksek hava yardımı temizlenmeli yüksek devirde gaz yememe sorunu için 3 vidalı bir kapaklı diyafram var ona bir bakın sağlam mı tabi karbüratör tlde 32-34 ise (slx seri tip)
Yarın gidip ustayla konusacağım 124gtı sağol.
Karburatörcü yada iyi anlayan ustaya göster.rölantide sabit durmaması karbüratörün bir yerlerden hava aldığını gosterir.