Tofas Team

Tam Versiyon: Vakum Avans Çekvalfi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracımı platinli ateşlemeden elektronik ateşlemeye çevirmiştim.Karbüratörde vakum avans deliği olmadığı için o takılmadı. Bugün çıkma karbüratör buldum vakum avans deliği olan. Elektronik ateşleme parçalarını da çıkma almıştım. Aldığımda vakum avans hortumu da vardı. Fakat hortumun üzerinde bir tane var. Bir tarafı gri üzerinde distribütör yazıyor diğer tarafı ise siyah üzerinde karbüratör yazıyor ve Ford logosu var. Bu parça orjinalde olan birşey mi?Yani piç ve slx motorlarda mevcut mu?
Orjinal hortumunda yazı yazmıyor diye biliyorum ben parçacıdan almıştık bildiğin siyah hortumdu
Hortum dediğin gibi düz siyah üzerinde hiç bişey yazmıyor.Hortumun bi ucunda sökülüp takılan çekvalf var.
[Resim: LE8W2G.jpg][Resim: 3PWnPM.jpg]
Distribütörün üzerinde var işte ondan bu nerden çıktı ? sen distribütöre hortumu takıp ucunu karbüratöre takacaksın sadece
Mantık olarak aynı ama dedim acaba başka işlevi var mı? Sahibinden'de piç motor ilanlara baktım ama tam net gözükmüyor.Şimdi de şöyle bi ilan buldum.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-fiat-tempra-tipo-slx-egr-geciktirme-valfi-241065163/detay
Senin distribütör üzerinde hortumu takacağın yer burası işte yanda duruyor
[Resim: x16_2408101951ye.jpg]
Hortumu oraya taktım zaten o konuda sıkıntı yok. Benim öğrenmek istediğim bu parça piç motorun ya da slx in orjinalinde var mı?
Hayır yok böyle bir parça üstte de dediğim gibi hortumun bir ucu oraya diğer ucu karbüratöre takılıyor direkt
Ben de elektroniğe çevirdim parçaları 0 orjnl aldım avans hortomu bildiğin mobilet benzin hortumu idi.bildigim tüm vakum avanslı kuş serilerinde normal hortum kullamışlar.
Daha önceki kullanan adamın değişik bi fantezisi varmış demekki.  Big Grin