Tofas Team

Tam Versiyon: Sağ Ön Kapı Macun Çekme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar sağ kapıda demir park dubasına sürtmeden dolayı 1 karış boya kazındı. Kapıda ezik yok sadece boya kazındı(4 tane şerit halinde pençe atılmış gibi oldu Big Grin ) ve kapıdaki macun ortaya çıktı. şimdi ben buraya macun çekicem ama macun çekmeden önce gözüken macunu saca kadar kazımam gerekiyormu yoksa hiç ellemeden direk üstüne mi çekeyim macunu?
okadar rahat yazmışsinki sanki balkon demiri boyanacak, Big Grin  resim felan atabilirmisin.
Resim yarın atabilirim. Zaten şuan ki halinden daha beter yapamam çizikten geçilmiyor kapı kenarları desen çevre bandı yok kapılarda hep duvarlara vurmuş önceki sahibi ondan sonra kordon çizgisimi deniyor o çizgi boydan boya çizik park halinde sürtmeden dolayı içler acısı yani durum Big Grin bu gün öylesine 1 parça boyadım araba boyasıyla normal spreyden farklı püskürtüyor ama 3 kat attım 3. kattan sonra alışıyor insan Big Grin
macun çekilcek yere güzelce zımpara atıp macunlarsın tekrar zımpara astar su zımparası at boyada sıkıntı yok zaten birde sana göremediğin ezikler için bilgi vereyim görünmeyen ezik yerleri yanı yapılcak yeri ıslat ve kenardan bak yerlerini kalemle işaretle macunla olay bukadar  :ok :ps
Eyvallah abim adamsın. Bir de zımpara numaralarını yazarsan çok güzel olur buradaki boyacı pek anlamıyor kafasına göre veriyor zımparaları. (Mesela macun çekilecek yer kaç numarayla kazınacak, macun ilk kalın olarak kaç numarayla sonra ince olarak kaç numarayla zımparalanacak, astarı kaç numarayla zımparalıycam) Bir de tüm kapıyı boyayacağım için vuruk ve çizikler hariç yerdeki boyaları zımparalamaya gerek var mı?
normal zımparada oluyor macunu zımparalamak için sana tavsiyem spirale takılan zımparalar var onlardan alıp saça kadar in sonra nalburdan 150 lik kalındır biraz 180 likte biraz ince bundan bunlar işini görür boya satan yerden sadece en ince su zımparası alırsan işini halledersin
Macun sürülecek yüzeye zimpara yaparsin. tek seferde sürebileceğin ve sürülecek yüzeye yetecek kadar göz kararı macunu fayans gibi düz bir yüzeyde hazırlar spatula ile surersin. kaba zımpara ( sırayla p40 - 60) yapar duzeltirsin incesini  ( sırayla p140 - 160) yaparsin. astarı atar hatalar kılcal çizgiler belli olur. yoklama macunu çeker su zımparası (p400 - 600) yaparsın tekrar astarı atar (( hatalar kaybolana kadar yoklama macunu çekip su zımparası (p400 - 600) yapar astarı atarsın bu işlemi tekrarlarsın.)) Su zımparası yapar (p800) boyayı atarsın. Parçayı komple boyayacaksan komple zımpara atıp matlaştırmalısın yoksa boya atar tutmaz.
Kabortacı değilim söylediğimde bir eksiğim bir fazlam varsa affola. kolay gelsin.
P80 VE P60 ile vuruğu zımparladıktan sonra 1000 su zımparası ile düzelttim
[Resim: G4eSXqf.jpg]

Buda kapının yan direğindeki duvara vuruk yer zımparaladım güzelce pürüzsüz oldu burayada astar sürdüm sonra
[Resim: UZFA07v.jpg]

En son fırça ile astarı çekip kurumaya bıraktım.Boyacı astarı fısfısa basmaya gerek yok pahalı gelir dedi ince fırça tiner ve astarı verdi, astara az bişey tiner katıp karıştırıp fırça ile sürdüm güzelce kapattı macunları.
[Resim: mrugrGE.jpg]
Yarın astarlı yerleri ve 120 ve sonrasında 1000 sulu ile zımparalıycam. Şurda takıldım kapının boyasına o kadar 120 ile zımpara atmama rağmen bi öldüremedim boyayı hala parlıyor bazı yerler 80 veya 60 ile zımpara atsam çok kalın kaçar mı?
senin iş sıkıntılı kardeşim böyle olmaz bu avuç taşlamadan varsa veya tanıdıktan alabilirsen zımpara aparatları var hazır onlardan alıp boyayı kazıyıp güzelce girişirdin şimdi nasıl olacak ayrıca o kapı öyle olmaz tutmaz tonu komple boyanır kapı astarı spreye bastırsaydın keşke allah yardımcın olsun sonucu merakla bekliyoruz.
Benim bagaj kapağında cita vardi söktüm attim hazir konusu açılmışken sormak isterim boya kalkan yerler oldu oralarda ayni işlemleri yapabilirmiyim sprel falan var fakat komple mi bagaj kapagi boyamak gerek
Sayfalar: 1 2 3