Tofas Team

Tam Versiyon: Tak sesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Ustalar hayırlı akşamlar diliyorum ilk önce debriyaj yapınca aniden gelen bir ses var tak diye kalkıslardada oluyor az tak sesi bu neden dir bilen varsa yaşamıssa bizzat be kadar fiyata olur sesi bilmiyorum nerden geliyor ama kalkışlarda ve ani debriyaja basınca tak diye vuruntu yapıyor şimdideb teşekkürler.
Sıkıntı tam olarak nerde bilemeyiz aracını şaseciye göster önce arka denge kolu bağlantı noktalarına baksın gevşeme çürüme olursa güm güm vurur iki tarafın tamiri 200tl ondan hariç diferansiyelde boşluk varsa 350tl civarında masrafı çıkar ama şundandır şudur diyemiyorum sana
bendede o ses var ileri viteste değilde arabayı park ederken gaza basmadan ayağını hafiften debriyajdan çekince araba harekete geçince ses çok belli oluyo lak diye boşluk varmış gibi geliyo acaba ilerde sorun çıkarırmı
Saolasın usta göstermekte fayda var
Saftın altıgen takozundan da yapabilir. hatta takoz parçalanıp birkaç parça olmuşsa hizlı giderken arabanın altını taşa vurmuşun gibi küt diye ses yapar.
Şafttan olabilir aynısı arkadaşın kartala oldu yaptırdılar geçen yine aynısı olmuş
aynı sorunu SLX'te yaşadım. 6gen takoz değişti tak sesi daha bir azaldı, en son baskı balata değiştikten sonra hiç kalmadı. Baskı balatada sese sebebiyet verebiliyor.
Büyük ihtimal şaft istavrozlarından yapıyor.Kalkışta geri gidişte tak diye vuruyordu benimki de değişti sorun çözüldü.
Bencede istavroz vr diferansiyel dır bende de belirgin bir şekilde var ama dert etmiyorum gittiği yere kadar
Kalkarken var zaten ama ani vitesteyken mesela debriyaja basınca tak diye vuruyor ama boşa atıp yaptıgımda bu ses gelmyoe galiba difrnasiyel boşlugundan gibimi geldi konu inş degildir diye ümit ediyorum.
Sayfalar: 1 2