Tofas Team

Tam Versiyon: Bilgi Danışma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar,

92 model şahin bu ayın 12.sinde aldım. Birkaç sorularım olacak sizlere?

1- Sigortasını daha yaptırmadım. İstanbul sancaktepede oturuyorum. Ama plaka 74. Sigorta için teklif aldım 600 tl dediler. Ancak üstünden 1 hafta geçti. Sigorta ücreti şuan katlanıyormu geçici sigortada bittiği için? (Satısında gösterilen 10 günlük geçici sigorta)

2- Ruhsat ne zaman ulaşır sigortayı geç yaptırsam sorun olur mu?

3- Arabada akü sorunu var. Stop ettiğimde teyp çalışıyor. Tekrar marja bastığımda akü ikaz ışığı yanıyor marj yemiyor. Sorun aküde mi yoksa elektriksel sorun mu vardır. Her arabayı park ettiğimde akü + kutbunu çıkartıyorum.

4-Sancaktepe-samandıra veya anadolu yakasında sağlam diyebileceğimiz dolandırıcı olmayan kaporta, motor elektrik ustalarımız var mı?

5-Arabamın sağ ön ve arka kapısında göçük var. Düzeltme ve boya gerekir. Tahmini ne kadar tutar? Foto daha yükleyeedim kısa sürede yükleyeceğim.

6-Gögüs bölümünü karbon kaplama yapsam daha iyimi olur yoksa deri mi? Deri kaplama yapabileceğim yerler varsa öneride bulunur musunuz?

7- Arabanın tavanındaki deride çökme var. Çıkartıp çift taraflı bant yapıştırsam olur mu?

8- Arka kabinde koltukların arkasından su geldi koltuklar ıslandı. Sanırım çürük var bi taraflarda söktüm tam göremedim. Membran yapsam sıkıntı yaşarmıyım?

Sabırla okuyanlara teşekkür ederim.
1- Satışı üzerinize aldıgınızdan sonra yaptırmadıgınız gün kadar üzerine ekliyor günü gününe diye biliyorum dayım sigortacı.
2- Sigorta yaptırmadıgınız sürece ruhsat çıkmaz daha önce ptt ile adrese gönderiliyordu şuan nasıl bilmiyorum sonuç olarak sigorta yoksa ruhsat da yok.
3- Akü ikaz ışıgı şarj dinamosunun çalışmadıgını gösterir aküyü şarj edemediginden araca marş yaptırmaz elinizden gelirse avometre (varsa) ile aküyü ölçün akü 12-12.5 volt degerlerini göstermelidir bu degerden düşükse akü bitikdir birde aracı çalıştırıp öyle aküyü ölçün araç çalışırken de 13.5-14 volt degerini vermelidir daha düşük deger çıkıyorsa şarj dinamosu tamir edilecek.
akü sorunu için araba kapalıyken eksi kutup başını söküp araya bir 12vluk lamba koy eğer kontak kapalı olduğu halde ışık yanarsa öncelikle teybe bak kapalı olsun hala yanarsa öncelikli sigaralı sigortayı çek sönmezse sırayla gidersin hangisinde sönerse onun hattında birşey vardır akünü o bitiriyordur
(30.10.2015, 10:25)yucinx yazdı: [ -> ]akü sorunu için araba kapalıyken eksi kutup başını söküp araya bir  12vluk lamba koy eğer kontak kapalı olduğu halde ışık yanarsa öncelikle teybe bak kapalı olsun hala yanarsa öncelikli sigaralı sigortayı çek sönmezse sırayla gidersin hangisinde sönerse onun hattında birşey vardır akünü o bitiriyordur

Hocam öncelikle saol. Sigaralı sigorta hangisi onu anlamadım.
(30.10.2015, 10:43)quaresmass34 yazdı: [ -> ]
(30.10.2015, 10:25)yucinx yazdı: [ -> ]akü sorunu için araba kapalıyken eksi kutup başını söküp araya bir  12vluk lamba koy eğer kontak kapalı olduğu halde ışık yanarsa öncelikle teybe bak kapalı olsun hala yanarsa öncelikli sigaralı sigortayı çek sönmezse sırayla gidersin hangisinde sönerse onun hattında birşey vardır akünü o bitiriyordur

Hocam öncelikle saol. Sigaralı sigorta hangisi onu anlamadım.

sigorta tablasında sigara resmi var o sigorta
genelde ondan verir
Aracin satişı yapildıgı icin sigorta önceki sahibinin o iptal oluyo. sen noterin verdiği kagitla ve ruhsatın elinde kalan nuhsasıyla verilen gun içinde yaptırman gerekiyodu sigortasını yaptırırsan trafikten ruhsatı ücret karşılığı alırsın kendin gidip almazsan ruhsat ucretine gönderim ücreti eklenir ptt ile adresine gonderirler.
(30.10.2015, 13:27)ersın124 yazdı: [ -> ]Aracin satişı yapildıgı icin sigorta önceki sahibinin o iptal oluyo. sen noterin verdiği kagitla ve ruhsatın elinde kalan nuhsasıyla verilen gun içinde yaptırman gerekiyodu sigortasını yaptırırsan trafikten ruhsatı ücret karşılığı alırsın kendin gidip almazsan ruhsat ucretine gönderim ücreti eklenir ptt ile adresine gonderirler.

Yani anladığım kadarıyla şuan sigorta yaptırsam ruhsat + ptt ücreti mi gelir? Toplam ne kadar öderim bilginiz var mı?
Kardeş. Simdi arabayi aldin. Elindeki noterden aldigin yeşil kagit veya aracin bilgileri yazan kagit geçici ruhsat bilgileri. Onu sigorta yaptirmadan emniyete veremezsin ruhsat çıkmaz ruhsat cikmasi için sigorta şart. Sigortayi yaptirip gideceksin. Emniyette herhangi bir para odemiyorsun. Eğer ilçe de felan oturuyorsan 5 dakilada verirler ama merkezde kalabalikta iseb bir gun felan bekletiyorlar sanirim. Ruhsat ciktiktan sonra gidip alirsan 15 gun içinde alirsin. Almazsan 15 gun sonunda ptt ile adrese kargolanir

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(30.10.2015, 16:10)ahmet27 yazdı: [ -> ]Kardeş.  Simdi arabayi aldin. Elindeki noterden aldigin yeşil kagit veya aracin bilgileri yazan kagit geçici ruhsat bilgileri. Onu sigorta yaptirmadan emniyete veremezsin ruhsat çıkmaz ruhsat cikmasi için sigorta şart.  Sigortayi yaptirip gideceksin. Emniyette herhangi bir para odemiyorsun. Eğer ilçe de felan oturuyorsan 5 dakilada verirler ama merkezde kalabalikta iseb bir gun felan bekletiyorlar sanirim. Ruhsat ciktiktan sonra gidip alirsan 15 gun içinde alirsin. Almazsan 15 gun sonunda ptt ile adrese kargolanir

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eyvallah hocam saolasın. Birde diğer bir kaç sorum vardı. Onlarada bi bakarmısın?
Valla kaporta isini takip etmen lazim. Ne desek boş kalır. Elektrikle ilgili teyp neden calisiyor anlam veremedim Smile araba calisiyorken akü isigi yaniyormu
Az mi yaniyor cokmu
Az yaniyorsa gaza basinca kesiliyorsa sarj sıkıntısı vardir. Her zaman kutup basini cikarmak zahmetli is. Arkadas da anlatmis. Ben tekrarliyayim detayli bir sekilde. Arabanin kutup basini cikardin. Bir ışık al eline. İşığa iki kablo bagla birini akunun cikardigin kutup basina bagla birinide akuye. Yani isik arada olsun. Simdi arabanin icine gir. O ışığa bak. Sigorta kutusundan sigarali olani cek ışık kapandiysa elektrik kaçağı o sigortaya bagli olan aletler dedir. Mesela teyp mesela iç aydinlatma. Baktin ışık yaniyor sonra service yi çek. Isik sonene kadar devam et. Hangisinde sonerse o sigortaya bagli olan şeylere yogunlas.

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2