Tofas Team

Tam Versiyon: Prizdirek değişti sorun devam ediyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkdaşlar merhaba 1 hafta önce prizdirek bilyasını değiştirdik mapanın baskı takımı takıldı komple değişti yani nedeni ise debriyaja basınca kesilen debriyajı bırakınca gelen vızıltı/uğultu sesi idi. birkaç ustaya sordum prizdirek dediler bizde değişmişken baskı takımı olarak komple değiştirdik ama ses devam ediyor şanzuman inmesi gerek bir sorun çıkarmaz dediler ama sesten uyuz oluyorum sırf bu yüzden deiştirdim zaten.Ama sorunum devam ediyor sizce genel olarak neyden kaynaklanıyor bu sorunu nasıl çözebilirim şanzuman yağındanda kaynaklı olabilirmi şanzuman yağınada baktıracağım.( bu arada baskı takımı deişimi için herhangi bir işçilik pararsı ödemedim motorcu arkadaşım varkısıtlı imkanlarla bir haftasonu yaptık bu işlemi.
İnan bu sorunun olmadığı Tofaş yok gibi.Bende merak ediyorum bu sorunun çözümünü.Bilgili ve tecrübeli arkadaşların paylaşımlarını dikkatle takip edeceğim.
mapa yerine orijinal opar kullansaydınız keşke soruna gelince bendede var okadar belli etmiyor takılacak bi durum görmüyorum ben, sendeki ses rahatsız edici derecedeyse ters giden bişeyler var gibi.
Vites körugunun altinda bir tane daha var. Bi onu kontrok et belki yırtık diye çok ses geliyordur

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şanzıman sökülüp benzin yada tinerle yıkandıysa bu sesi kolay kolay kesemessin (: büyük ihtimal bilya ötüyordur bilyayı tekrar değiştirip yeni şanzıman yağı ve koruyucu katkı kullanmanı onerırım sesı azaltması ıcın
Şanzuman yıkanmadı sadece yağ ekelencek birazcık.Haraket ederken belli olmuyor ilk çalıştırmada ve boşta beklerken daha çok hissediyorum biraz da ses gelmesin diye hassasım o yüzden yoksa abartacak bişey yok sadece sorun kaynağı nedir onu bulmaya çalışıyorum.

Vites körüğünün altında bitane daha var derken körüktenmi bi tane daha var yoksa bilyadanmı? içeri sesi alma sebebi olabilir evet değerlendirmek lazım ahmet27
arkadaşım yanlış anlama ama ustan yaramaz sen öncelikle şunu dene debriyaj pedalını yukarı az kaldırınca yada ucuna dokununca kesiyormu onu kontrol et bana yaz ben san bir iki bişe tarif edecem
merhaba kardeşim bendede aynı problem var dediklerini yapınca kesmiyor. Sadece debriyaja tam basınca kesiyor sesi
Selamlar,  aynı sorun bende de mevcut debriyaja tam basınca kesiliyor ses. Benimde usta prizderik bilyası demişti arabayı ilk alırken hafif bi vızıltı olduğundan pek kafaya takma dedi. Sorun olmazsa  böyle kullanmaya devam edicem. Konuyu takip ediyorum, sorun başka yerden çözülüyor mu diye.
Evet viteste iki körük var biri altta biri bize görünen alttaki yirtilincada ses cogaliyor bi kontrol etmek lazim

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2