Tofas Team

Tam Versiyon: Boya Kodu Öğrenme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Selamun Aleykum  , Aracim bilindigi uzere 93 sahin bej renkdeydi son kazadan sonra renk degistirip beyaz yaptk fakat boyamin faturası kodu falan yok boyayan adamlada konuşuyorum boya kodumu nasil öğrenirim kim bilir ne tur boya atti çbs210 olma sansi varmidir acaba yardımlarınızi bekliyorum tesekkürler..

Boya faturası olmadan ruhsata nasil islettin diye sormayin henuz isletemedim
iyi bir boyacıya kaportracıya gösterirsen onlar sana söyler
Peki fatura istesem fatura icin ayri para isterlermi acaba
Boyattığın yerden iste çıkartsınlar başka yer ile anlaşırsan çıkartır ama adam fatura kestiğinde kdv sini devlete ödemesi lazım senden kesilen miktarının kdv sini ayrıca bi miktarda ücret isterler onun için çıkarttığın yere git faturanı ordan çıkarttır.

Boya kodunu makine ile bulurlar ankarada hazırlayan yerlerde oluyo diye biliyorm makineyi tutuyosun kodunu çıkartıyo veya iyi bi boyacı anlar tahmini olarak şahin beyazıdır 210 kodlu
Benimkide șahin ama adam kim bilir ne boyasıyla boyadı cevabınız için teşekkür ederim
normalde arabanın bagaj kapağında boya kod ve rütuş kodları olur ona göre hazırlayıp boyadıysa gerek yok öğrenmeye. başka farklı kod kullandıysa sormadan bilemessin.
Nasıl yani bagajda  eski kod yazıyor du eski rengi bej di
Bugün boya basan yere sordum 249dur diyor baska renge boyamazlar diyor benziyormu sizcede 249a
Başka renge neden boyayamasınlar. Benim aracımda bej ama diğer bejlerden farklı biraz daha açık. Boyacılar bazen kafalarına göre karıştırıyorlar boyayı ya daha açık ya da koyu yapıyolar. Sanayide boya satan yerlere sor onlarda renk kartelası olur ona göre bulabilirsin tabi boyacı boyada değişiklik yapmamışsa. Ben de kodu o şekilde bulmuştum ama rötüş boyası tutmuyor daha koyu kalıyor benim aracın rengine göre.
Sanayide boya satan adama sordum zaten ama pek bilgili olduğunu düşünmüyorum 20 tl verip bir tup bastırıp biryerde denesemmi acaba diye düşünüyorum
Sayfalar: 1 2 3