Tofas Team

Tam Versiyon: Yakıt problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar
Yeni aldığım malum doğan yakmiyor resmen yiyor neresine sokuyor o kadar yakıtı bilemedim.
Araci ilk aldığımda patlama catlama v.s durumlar arac aşırı bakımsız kalmisti ama o haliyle mimgas beyin vardı. Yakiti uygundu litrede 8-9 km civarinda gittiği oluyordu bir haftada pek gözledigim bu kadardi.
Aracin LPG beyni ALDESA ile degisti, buji buji kablolari değişti hava filtresi değişti.Ateşleme bobinleri degisti patlamayi felan kesmişti ama yakiti cogalmisti 20 tl lik 10 litre lpg ile 75-80 km ancak gitmeye başlamıştı. Karbüratör bakimi felan yapıldı potasyumetre değişti v.s su anda cildirticak dereceye geldi.
38 litre gaz ile 183 km de bitti.
Tekrar bi kacak kontrolu yaptik tank beyin v.s bisi cikmadi tekrar bi gaz ayari yaptik 4,56 litre yani 10 tl lik gaz ile 27 km de bitti. Ortalama litrede 6.5 km ancak yapiyor dedi LPG ci napacagimi sasirdim. Dün yine 1 kez patlama yaptı.
Aracın çekişi zayifladi direk benzindede gitmiyor LPG dede gitmiyor aptallasti araba halbuki karbüratörden sonra araba mermi gibi olmuştu yakıyordu ama fişek gibide gidiyordu.
Arac 2002 doğan i.e önerileriniz var mi
Benim aklima daha hic bir sey gelmiyor napacagimi şaşırdım.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
6,5km ne ya dalga geçmiş lpgci  Eek
Aracın beyni zarar görmüşse ya o lambda düzgün çalışmıyor demiştin
Mustafa abi o lamda sensörü emülatörü arızalı fakat su anda pek problem teşkil etmiyor.
Nasıl bir sorun çıkartıyor ondan bahsedeyim.
Mesela göstergede ne kadar Lpg var göremıyorum. Sabah sogukken geliyor gidiyor.
Yada tiner sürüyorum soket diplerine  bir müddet geliyor gidiyor.
Onun dışında şuanlık problemı yok 2500 devirde gaza geçiriyor v.s 
Ben bu son dün olan eşşekleşme aracın gitmemesini patlamaya bağlıyorum.
Patlama yaptı uzun süre enjeksiyon lambası yandı. Daha sonra söndü fakat ben diyorum beyine arıza mı düştü acaba ? Beyini nasıl sıfırlayacagımı araştırdım forumda Ya cihaza baglıyacagız yada 10 dk söküp bekletince oluyormuş sanırım. Gözü sakatladım bugun yapamamda bı kaç gün sonra iyileşince deneyecegım. Sonucunu yazarım buraya 
Benim arabanın ilginç yani sabah sogukken tekliyor benzınde Lpg de ise kesik kesik gaz yiyor. Sogukken çok iyi gidiyor araba az ısınınca eşşekleşiyor kesik kesik gaz yeme tekleme duzelıyor.
Bujiler Şampiyon takınca patlatma yaptı bosch taktık bizde düzeldi. Fakat en kısa zamanda yine Şampiyona çevirecegim. Karbüratörcü baktı çiğ atmıyor diyor. Nasıl yakıyor o kadar yakıtı anlam veremedım. Herkes i.e bu yakar normal diyorlar. İyice çıldırıyorum bildiğim şeyi anlatmaktan usandım kimse ınanmıyor ama enjeksiyonlu TOFAŞ çok yakmaz abi düzeltecegım bu arabayı.
Genelde avrupa arabalarda kutup başını söküp 5-10dk bekleyince sıfırlar arıza kodlarını siler.
i.e lerde hava filtresi ve karbüratör ile fazla uğraşma yunus yoksa gittikçe kötüye gider araç aynı sıkıntılar bende de var adam hava filtresini bantla komple kapatmış beyin kendini ona göre ayarladı şimdi geri açtık araç bir türlü kendini toparlayamadi gaz yeme ve stop etme duzeldi ama hala çekişte sıkıntı var bir de i.e.ler de gaz ayarı çok bişey değiştirmiyor araç beynin isteği gibi yakiyor sen istediğin kadar kıs araba yüklü ve 3500 4000 deviri geçiyorsa yine bildiğini yakıyor
İe ateşleme düzeni bozulursa çok yakar enjektörlü falan değilki lpg üstten çekiyor yakıtı yakmaya başlıyor subaplarınızın sıkı olmadığınada emin olun buji kablolarını tek tek çekin motorun stop edecek kadar silkelemesi lazım çekince
benim arac 100 km 24 25 tl yakıyor gaz 2.46 hesaplıcak olursak 24/2.46=9.75 litre yapar 100/9.75=10.25 km yapar ama aracı birazcık zorlarım ben yeni sibop ayarı yapıldı henüz denemedim ve gaz ayarı etkili oluyo ilk aracı aldıgımda cok daha fazla yakıyodu gaz ayarından ve kapaktan sonra bu degerlere düştü veriler uzun yolda sehir içi hiç denemedim
Kesinlikle dediğin gibi ömer abi kaç kere ayar yaptık ama nafile.
Ömer abi çekiş benımde düştü ve toparlıyamayınca ben çıldırıyorum basıyorum bu sefer araba rampada eşşek oldu 5500 deviri geçemez oldu. Düzde gitmiyor bu sefer asılıyorum 5-6 bin devir 
yakıt daha cok yakıyor o sekılde 20 km i göremedim 4.5 litre gazla ecu beyinle alakalı uyum sağlatamadım bir türlü ben bujileri değiştirip ecu beyini sıfırlatıcam ve öyle deneyecegım.
Mustafa abi patlama felan yaparken bana bunun subabları sıkı değil ama gevşekte değil 
az bir gevşetirsek daha rahatlar demişlerdi bende bozdurmadım.
Araba yenı kapak felan yapılmış. piston gömlek felan fincanlar felan hep değişmiş.Benden önceki arkdas yapmış.Ben o buji olayını acaba gözün biri çalışmıyormu diye bakmıştım baya önce ama sıkıntı yoktu. Araba gayet guzel tepki veriyordu 4 bujidede bir daha denerım. 
Tayyip kardeşim
Lt de 9-10 gitsin ben razıyım zaten gideceği o kadar derim 
ama lt de 6.5 çok az 
Merhaba arkadaşlar
Yakit problemim bence düzelmiş durumda
Araca yapilanlardan bahsedeyim 
Sürekli gittiğim bilgisayarlı gaz ayari yerine el ile ayar yapan karbüratörcum el ile ayar yapti
Daha sonrasinda map sensoru kenarindaki roleyi değiştirdik temassizlik mevcuttu surekli enjeksiyon Işığı yakip arada benzin ile çalışmıyordu duzeldi.
Boş depoyu 31 litre gaz ile doldurdum.
Şehiriçi günlük 25 km lik mesafe trafigin yoğun olduğu saatlerde 225 km yol yaptim.Depo boşaldı.
10 tl lik aldigim 4.3 litre gaz ilede 37 km de bitti.
Son aldığım 4.3 litre gaz ile gezerken baya destekli kullanım oldu aslinda araci baya yorduk.
Kış ayi olmasi sebebi ilede 37 km gayet tatmin edici geldi.
Bence değerler normal mustafa abi sen ne dersin ? 
225 az ama sonraki hesapta bişeyler iyileşmiş bu arada kaçak kontrolü yaptırdın mı?
Sayfalar: 1 2 3