Tofas Team

Tam Versiyon: İlk marşta çalışmama.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İyi akşamlar arkadaşlar,Arabamda motor soğukken sabah öğlen akşam hiç farketmeksizin ilk marşta çalışmama problemi başlamıştı.Vurdurup çalıştırdıktan sonra ,stop edip birdaha bastığımda ilk marşta alıyordu.Sorun aküden sanıyordum ama belli oldu.Ayırıcı gazı kesiyormuş.Elektirikçi bobinden far düğmesine bir kablo çekti.Sorun düzeldi şimdi ilk marşta tık çalışıyor.Eğer böyle bir sorun yaşarsanız aklınızda bulunsun İyi akşamlar tekrar Wink
(04.03.2011, 23:22)elk_35 yazdı: [ -> ]Bende de ilk marşta çalışır,sıcaklık 50 dereceye gelmeden falan mesela bi yere gitceksin arabayı çalıştırıp çektin evin önüne stop ettin.2.marşta ya çok geç çalışır,hava soğuksa hiç çalışmaz bende de öyle bi dert mi var acabaHuh
dert değil hoca, şimdi motor soğukken sabahın ayazında gazda soğuk hatta donmuş haldedir genelde, araba geç çalışır ve beyin deli gibi gaz gönderir karbüratöre zaten araba çoğunu yakmaz sıvı şekilde atar egzosttan inip görebilirsiniz ilk çalıştırmada gaz ısınmadan stop eder, ettirirseniz aracı hemen marşa basarsanız çalışmaz boğulur. İlk çalıştırmanızda en aşagı 3-4 dakika rölantide çalışsın.

Asi

Benım araçtada aynısı oluyor ilk çalıştırmadan sonra hemen hareket edip basmıyorum 3,4 dakika kadar rolantıye çalıştırıyorum.
Bi kaç kez başıma geldi aracı soğuk havada çalıştırıp çalıştırmaz hareket edince stop ederse ya çalışmaz yada çok zor çalışırdı bu yuzden 3,4 dakika yerınde çalıştırmak en mantıklısı.
Bu sorunun gaz ayarı ile ilgisi var. Ayar yapılırken buna dikkat edilmesse bu sorunu yaşarsınız. Aracım sabah soğukken bile tek marşta çalışıyor. Sıcakken kontağı çevirmemle çalışması bir oluyor. Geç çalışması motora gazın fazla yada az gitmesinden kaynaklanıyor. Gaz ayarı yapılırken ortalama ayar bulunduktan sonra araç gaza basmadan tek marşta anında çalışacak seviyeye gelene kadar aracı söndürüp tekrar çalıştırarak beyin üzerindeki mavi vanadan ayar yapılarak daha iyi sonuç alınabilir. Eğer araç gaza basmadan sıcakken geç çalışıyorsa bu gazın motora fazla gitmesinden olabilir.
(07.03.2011, 20:25)S@ldırg@n yazdı: [ -> ]Akif dediğine katılıyorum.Şuan benim aracımda öyle.3-4 gün yattıktan sonra çalıştıracağım zaman 2 sn anca basıyorum marşa hemen alıyor.Sıcakken zaten marşa basmamla çalışması bir oluyor.Eskiden soğukta çalışması imkansızdı,sıcakkende baya bi basıyodum marşa fakat karbüratörün hava aldığını öğrendim daha sonra iyileşmeye başladı.Yarı yıl tatilinden öncede yaprak mikser taktırdım.Avans,sübap,meksefe ayarları yapıldı platin değişti ateşleme kabloları değişti şimdi daha da iyi oldu.


karbüratörün hava aldığını nasıl tespit ettin arkadaşım belki benimkide hava alıyodur bide ben test ediyim.ilk çalıştırma olayı çok canımı sıkıyor bu sıralar.