Tofas Team

Tam Versiyon: 1989 Kartal Aracım hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Değerli arkadaşlar.
Yaklaşık 2 ay önce 1989 model bir kartal aldım. Genel olarak oldukça memnunum. Aracım da temiz sayılır (en azından benim gözümde) Ancak geçen hafta talihsiz bir olay yaşadım. Otobanda aracımı denemek amacıyla hız yapıyordum. Yaklaşık 140-150km hızla 15-20 dakika gittikten sonra (LPG'de) aracın hararetinin yükseldiğini farkketim. Harareti düşürmek amacıyla aracı boşa aldım ancak araç stop etti. Bende tekrar 5. vitese atıp debriyajdan ayağımı çekerek çalıştırmayı denedim ama daha kolu 5. vitese itmemle 5.vites dişli kamasını kırdım. Elimden biraz iş gelir. Geçen hafta aracı sökecektim ama kısmet yarına kaldı. Şimdi aracı söküp eksik gedik birkaç işi var. Onları halledeceğim. Ancak birkaç sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.
1- Aracım 1989 model ve 5 vites. Ancak kime sorduysam aracın 4 vites olması gerekitğini, 89 modellerin hiçbirinde 5. vitesin olmadığını söylediler. Bu doğru olabilir mi?
2- Aracımın diferansiyeli biraz ötüyor. Bende sökmüşken ayna mahrutiyi değiştirmek istiyorum. Genelde şehir içinde ve sakin kullanan birisiyim. Uzun yolda daha sessiz olmasını istiyorum. Bu nedenle ayna mahrutiyi 11/41 ile değiştirmek istiyorum. Adana'da bulamadım. Daha doğrusu 11/41 diferansiyeli bilen yok. Temin edebileceğim yer konusunda yardımcı olurmusunuz?
3- Aracımın iç aydınlatma tavan lambası, bagaj lambası, bagaj kapağı sileceği çalışmıyor. Aracımın tavan döşemesi aldığımda yeni takılmış. Sigortalarını kontrol ettim. Eksik bir sigorta yok. İşin açıkcası arka cam sileceği sigortası da yok. Kartalların elektrik şemasını bulabilir miyim? Yardımcı olur musunuz?
Teşekkür ederim.
Bu arada...Aracın yarın vites kutusu sökülecek. Sizlerle gelişmeleri paylaşacağım.
O kimse 89 modelde 4 vites olması lazım diyen arkadaş ona selam olsun rahatına baksın abi o kişi eğer ustaysa vida bile söktürma bu işten anlasa sana böyle konuşmaz benim aracımda 89 model 5 vites üstelik mirafiori şanzıman
Tavan lambası v.s içinde aracın sağ tarafından halıyı kaldırıp tesisatı incelemen gerekiyor
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Falcon kardeşim. Yolcu tarafındaki halıdan mı bahsediyorsunu? Ancak benim sorunum tesisatın şemasının olmaması.
Teşekkür ederim Aslan kardeşim. Diferansiyeli kontrol etmem gerek. Çünkü ötmesi mevcut. Ayarlar konusunda sıkıntım yok. Zİra okulumda yeterince ekipmanım ölçü aletim v.s. var. Ayarını da yapabiliyorum. Benim asıl sıkıntım ötmesinden ziyade vites oranlarının çok çabuk bitmesi. Debriyaj balatam yeni. Ancak araç her vitesi çabuk bitiriyor. Ben biraz daha uzun kullanmak istiyorum vitesleri. O yüzden diferansiyeli değiştirmek istiyorum.
Evet yolcu tarafından bahsediyorum o tarafı söktüğünüz zaman orta direğin içinden iki tane kablo gelir onları tavan aydınlatmasının kablosu aynı + arkadaki bagaj aydınlatmasınıda besliyor ortaklar yani
NOT: Resimleri düzenleyemedim. Yardımcı olunursa çok sevinirim.

İyi akşamlar Arkadaşlar. Aracımın vites kutusunu nihayet bugün sökebildim. Aracım şu an bahçedeki çiftlik evinde...Şanzumanı, diskleri söküldü. Resimleri aşağıda paylaştım

[Resim: df500f24.jpg]
[Resim: e61d9442.jpg]
[Resim: 18865b87.jpg]
[Resim: 839dfc8e.jpg]
[Resim: 4c5d48b0.jpg]

şimdi....yine aşağıdaki konularda yardımınızı bekliyorum

Kapı ayarları...
Aracın kapı ayarları nasıl yapılır? Resimdeki vidaları sıksam da söksem de herhangi bir değişiklik olmuyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim

[Resim: 4c5d48b0.jpg]
[Resim: d6f53322.jpg]

Vites kutusu...
Vites kutusunu sökmeye başladım. Ama Vites kutusunun hemen sonunda yer alan bu plastik parçanın çıkması gerekiyor. Resimde gördüğünüz gibi, farklı bir vida sistemi var. NAsıl söküldüğü hakkında bilgi verebilir misiniz?
[Resim: 5ebaa635.jpg]
[URL=http://www.ressim.net][Resim: 168afa7e.jpg][/URL
Arkadaşlar. Bugün göğsü ve vites konsolunu sökmeye çalıştım ama başaramadım. Bunları sökme konusunda yardımcı olabilir misiniz? (resimli)

Ayrıca gösterge panelini çıkarmaya çalıştım ama socketleri yerinden çıkmadı. Sanırım sıkışmış. Biraz daha zorlarsam kırılacak sanki. Daha önce sökülmüş. Zİra içerisinden led lambalar çıktı.

[Resim: 4e5a72f9.jpg]

[Resim: 809c9f23.jpg]

Göğsü sökmek için bu kısımdaki vidalar da sökülecek mi?
[Resim: ed5da797.jpg]
Gösterge panelinin arkasında vidalar var onlar sökülecek torpidonun alt sağ ve solda birer vidası var
başka varmı bilmiyorum inceleyip tekrar yazarım
Nihayet....vites kutusu söküldü. Bugün temizliğini yapıyorum. Disk tornalaması bitti. Balatalar hazır. Yarın eksip parçalarımı alıp kısmetse çarşamba günü vites kutusunu toplayacağım.
[Resim: f7b29168.jpg]
[Resim: d36e5aa4.jpg]
[Resim: f95d3ca2.jpg]
[Resim: 336c0e1f.jpg]
[Resim: 4f7ed4c6.jpg]
[Resim: 43886b7a.jpg]

Burası da benim atölyem....Smile
[Resim: e2a9da04.jpg]
valla süper her işi kendınız yapıyorsunuzSmile
Ellerınıze saglık
Teşekkür ederim. Smile..Biraz iş gelir elimden...Sökerken aşamaları çekemedim. Ama kısmetse toplamadaki tüm aşamaları resimlendireceğim.
Çarşamba günü diferansiyeli de sökeceğim. O zaman onun reisimlerini, ayarlarını paylaşırım.
Sayfalar: 1 2