Tofas Team

Tam Versiyon: Şarj dinamosu tıkırtı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
2 gündür aracımda rolantideyken tıkırtı sesi geliyor ara ara (subap sesinden ayrı olarak). Bende ustaya gittim gösterdim devirdaim dedi en kısa zamanda değişmesi gerekir dedi. Ses o kadar kafama takmştı ki deiştir usta dedim neyse deiştirdk filan tam dedim  kurtuldum bi çalştırdim ses devam ediyor. Bu seferde şarj dinamosu dedi. Bi 100 lira da ona gider dedi dedim usta para yok sorun olur mu. Iyice bozulursa aküyü boşaltır kayışı koparır dedi. Benim size sormak istediğim dinamo tıkırdar mı bilyalar filan eskidiyse. Bide bana ne gibi sorunlr oluştürabilir dinamoysa sorun? Yapım maliyeti ortalama ne kadardır? Dinamodan geldğini dinamo kablosunu sökerek anlayabilirmiyim sökülür mü zararı olur mü 2 dk lığina söksem?
Ustan sallamış hadi bişeyler demiş devirdaim bakmış olmamış şimdide şarj dinamosu diyor peki bunları anlamak için neden V kayışını söküp marşa basmadıki sende şuan kayışı söküp şarj dinamosundan olup olmadığını anlayabilirsin ayrıca distribütöründe ses yapıyor olabilir onada bak
Kardeşim aynı ses bende de vardı. Devirdaimi değiştirdik kesildi. Devirdaim eğer plastik başlıklıysa onlarda genelde hep oluyor bu. Sac uçlu olanlardan var kalitelilerden onlardan aldım ben kesildi ses.
Abi bayram öncesi geçirdi bi 75 lira çokta güvendiğim bi tamirci, neyse yenilenmiş oldu devirdaimim ama benim kafama takan ses hala devam etmesi. Abi devirdaimin şarj dinamosunun taklı olduğu V kayışı oluyor deil mi? Onu çıkarıp arabayı çalıştırsam bişey olur mu kısa süreline?  Bu şekilde dinamo dönmez ses gelmiyorsa sebebi onun olduğunu anlarım deil mi?
Mehmet Oes aldm kardsm iyisi ama sebep devirdaim deilmiş.
Kayışı çıkar arabayı bi çalıştır üç beş saniye sesini duy yeter yinede ses olursa distribütöre falan bak ama kesilirse şarj dinamosunu elinle çevir zaten ses yapar normalde ses çıkarmaması gerekir
Tmm abi yarın bi deneyim. Kayışı çıkarmak takmak icin biyeri gevşetmem gerekiyor mu direk esnetsem çikar mı? Birde abi bilgim olsun o kayış olmadan çalşrsa bi yere zarar verir mi?
Şarj dinamosunu gevşetmen lazım çıkması için uzun süre çalıştırmayacaksın zararı yok olsa yazarım zatende sen kayışı geri takıp gerip şarj dinamosunu geri sıkman lazım bu kadar soru sorduğuna göre yapabilecekmisin acaba dedim şimdi ?
Eli pek tornavide tutan biri deilim abide baktım yapamıcak gibiyim zorlamam anlayan birini bulmadan. Saolasın abi ilginden ve bilgilerinden dolayı. Teşekkür ederim.
Abi aslinda kayisin gergi ayarini bozmadan tornavida ile dönüş acisindan soksa tornavidayi biride kontaga sadece tık dese kolay olur. Tekrar o ayari yapmakda zor hani. Gevşek olsa dönmez sert olsa öter felan

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi