Tofas Team

Tam Versiyon: slx i.e sorun
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Arkadaşlar herkese merhaba. aracım 1998 model slx i.e. öncelikle aracın 0-100 süresi çok uzun benzinde 18 sn. lpg de 21 sn. rolantide düzensizlik var ve lpgde gaza uzun süre yüklenince arıza lambası yanıyor, yüklenmeye devam edince devir saati 0 a inip inip çıkıyor, bu sırada arabada silkleme oluyor. Usta usta gezdim, önce boğaz kelebeğini söktüler, temizlediler, sibop ayarı yaptılar, bütün mümşürleri değiştirdiler, beyni bilgisayara bağladılar motorun elektrik tesisatında sorun var dediler ve tesisatı komple elden geçirdiler. Sonuç:
     Aracın durumu artık daha kötü. Rolanti daha da kötü(stop bile ediyor bazen). Ne işe düştüm anlamadım. 600-700 lira para gitti ve aracımı eski haline getirin dedim onuda yapamıyorlar.
Lambda sensörü arıza belirtileri

1. İlk başlarda motorunuzda rolanti devrinde düzensizlikler başlar.
2. Yakıt sarfiyatınız artmaya başlar.
3. Motorunuzun gücünde sürekli düşme yada zaman zaman ani güç artış ve düşmeleri olabilir.
4. Egzestunuzdan koyu renkli duman atmaları olabilir.

Ayrıca:
"LPG ile benzinin farklı miktarda oksijene ihtiyaç duymasından dolayı,eksoz gazının terkibini değiştirmesi ve buna bağlı olarak lambda sensörünün EKU'ye gönderdiği sinyallerin bozulmasıdır."

Lambda sensörü ekuye yanlış bilgi verince, arıza lambası yanıp söner durur, EKU benzin enjeksiyon sürelerini değiştirir, ve daha da kötüsü enjeksiyon süresine göre ateşleme avansı da değişir. Bu yüzden arabanız benzinde düzgün çalışamaz hale gelir. Bir süre sonra LPG'de düzgün çalışmaz hale gelir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Map sensörü arıza belirtileri

aracı çalıştırmada zorluk çekiş düşüklüğü kerkinme buna bağlı eksozdan aşırı siyah duman atma ve aşırı yakıt tüketimi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gaz kelebeği konum sensörü arıza belirtileri

Gaz pedalına basıldığında geç tepkime rolantide dalgalanma roalantide motor sitop etme ve sabit hızda giderke kasılma görülür.


Bu bilgilere baktığın zaman en çok hangisi tutuyorsa ona yoğunlaş yinede çözülmüyorsa bir ie tofaş bulup ecuları değiştirip test etmelisin o arızalandıysa çıkma bulup değiştirmen gerekebilir
Mustafa abi benim sorun bu lambda sensöründen galiba herşey tam uyuyo ama bazen rölantide dalgalanmada oluyor
Lambda hakkında şu konuları inceleyebilirsiniz ikinizinde sorunları karşılıyor gibi
http://www.tofasteam.com/konu-dogan-sahi...-emulatoru
http://www.tofasteam.com/konu-lambda-sen...-belirtisi
Direk gaz beyni basina gelen arkadas var emanet bglattir bul denemesi bedava

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu beynin önünde benim brc yazılı olandan var. Aktif mi değil m bilmiyorum. Tüp yeni değişmiş atiker marka ve bagajda boşta duran kablolar var. Arkadaşımda aynı araba var ondada arıza ışığı yanıyor ama tekleme silkinme yok. Malum bizim buralarda sanayide kısıtlı. Kimse anlamıyor.

Birde o dediğim aracın eku sunu söküp benim arabaya bağladık. Aracı çalıştırmak için kontağı açtım, enjeksiyon lambası sönmedi bende öylece çıkarıp geri taktım. Bu arada motor 70 derece civarlarındayken bu sorunların hepsi kayboluyor. 90 dercelerde gaza yüklendiğim anda silkeliyor. aracı bir depo bitene kadar benzinde kullandım. Sabahları çalışması, rolentisi, çekişi filan hepsi düzeldi. Lpg de yine aynı.
Abi elektirikciye götür rölelerin hepsini kontrol etsinler ayriyeten araca başka beyin bulup denettir benimde enjeksiyon lambası yanmadı kontağı her açtığımda 5-6 defa rölelerin hepsini denedik en son bir rölesini değiştik beynin orada düzeldi senin de küçük bişeyden kaynaklanan bir şeydir kesin canını sıkma düzelir.
eyvallah kardeşim sorunu bulamamaları canımı sıkıyor birde araba daha da kötüyye gidiyor İsyan . elektrikçiye götürdüm motor tesisatını komple söküp elden geçirdiler çalışmayan hiçbir aksam yok  Frown
Ben bu i.e doğandan ne çektim hayla çekiyorum.
Ben sıkıldım artık eşşek yerine binmeye başladım.
umarım senın sorunun çözülür yoksa çok can sıkıcı haller alabiliyor
Benim arabada hava filtre kazanında patlama yapyıordu champiyon buji aldık denedik olmadı 
2 gün arabanın her yerını kurcaladık düzelmedi.
İstanbula geldim bosch marka bujilerle değiştirdi bi tane ustamız araç düzeldi.
Aynı şekilde araç kesik kesik gidiyordu gaz sabit tutunca bobin dediler 110 TL verdim onlarıda değiştirdim. Kesik Kesik gitme olayı düzeldi. Fakat araç şimdide silkelenme başladı gazı aynı tutunca sanki arkadan bişi tutup tutup bırakıyor gibi Benzinlede çalıştıramıyoruz.
Aynı sorunlara ilaveten bende cok sorun var daha eğer bulabilirsen çözmünü paylaşırsan sevinirim.
Şunu anladım enjeksiyonlu tofaştan anlayacak ustan yoksa Enjeksiyonluyla beraber bir çok dert tasa alıyorsun başına.
Benim aracımda 1.6 ie bakindim en iyi enjektör fiyatları 120 ila 150 tl bende Çin malida olsa komple bir karbüratör aldım 180tl idi sanırsam unuttum şimdi yalan olmasın birde takarken karbüratörcuye memeleri değiştirmesini rica ettim iki meme var örn.biri 80 diğeri 100 bunun birini 100 diğerini 120 yaptı şimdi hiçbir sıkıntım yok allaha Şükür hatta benzin de kullanınca arabanın çekişi bile farketti bazen hep benzin de kullanasim geliyor biraz yakıtta farketti ama olsun sonuçta hep benzin de kullanmıyorum gerek duyduğumda banunda pek zararı olmuyor allah kolaylik versin ne diyelim.

SAMSUNG NOTE 4 CİHAZIMDAN TAPATALK KULLANILARAK GÖNDERİLDİ
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6