Tofas Team

Tam Versiyon: Akson...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamunaleyküm arkadaşlar.

    Uzun zamandır aracın ön tarafta direksiyonu da etkileyen sallantı vardı.Gün geçtikçe artmaya başladı.Arac hızlandıkça sallantı periyodu da artıyordu.Direksiyonu biraz saga yada sola çevirince azalıyordu yada hiç sallamıyordu. Birgün lastik degişiminde sag ön firen diskini elimle çevirdip baktım , diskin 4te 1ine denk gelen kısmına balata sürtüyor,kalan diger kısımda serbest dönüyor.Bende disk yamulmuştur kanaatine varıp bir çift disk ve balata takımı aldım.Aynı teker poryaya kılavuz açılıp 3 bijon yerine 3 uydurma civata takmıştı ustanın biri, dedim oldu madem poryayıda degişeyim.Porya ve rulman takımınıda aldım.Bugün eski porya ve diski söktüm ve yenilerini taktım.Tekeri baglamadan daha önce yaptıgım gibi çevirip baktım yine bir yamukluk vardı ama emin olamadım.Tekeri takıp test sürüşü yaptım maalesef ki sallantı hala devam ediyor.Düşük hızlarda mümkün oldukça firen kullanmadan evin önüne geldim.
      Benim tahminim aksonda yamulma var.Birgün o tekeri kaldırıma çarpmıştım lastik yarılmıştı jant da 2-3 cm içe girmişti.Galiba o gün aksonu yamulttum.Galiba diyorum çünkü ogün isletmeyi takıp devam ettigimde sallama varmıydı yokmuydu hatırlamıyorum. 
       Arkadaşlar durum böyle,bu sallantının (sagdan sola veya soldan saga dogru) başka bir nedeni olabilir mi. Ön terazi demirinde ve diger ön takım aksamlarında belirgin birşey yok. Yaptıgım işi ikileyip aksonuda degişecegim sanırım. Tavsiye veya uyarılarınızı bekliyorum.
Usta herseyden once araci rot balansa sok zaten on takimda olsun şasilerde kulede egiklik varsa cikar meydana duzgun bi rot balans ayarindan sonra keser sallanmayi bana kalirsa lastiklerinde balans var
jant lastik ölçülerini yazarsanız daha mantıklı ayrıntıya girebiliriz diskinizin sürtme şekli bnmde araçta aynı 2 kes disk değişimi oldu ama düzlmedi sağ önde bikere porya bilyası dağtmıştım yaptrdım geçen gün antlyaya gittim geldim sağ ön porya gene dağttı benim tavsiye üzerine başka usta sölediler ona gittim parçlarımızın çoğu çin malıymış ondan yapıyor bunlar biz parçacıylarla kavga ediyoruz bü yüzden sürekli gibi tavırlar yaptı poryadan yaparmı dedim yapmaz demişti sorduğumda başka sorun nerden yapar bilemiyorum bende inşallah bunun bir çözümü vardır.