Tofas Team

Tam Versiyon: Buji Ateşleme Kablosu Evlere Şenlik.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba. 

Gece karanlığında aracım çalışırken kaputu açıp buji kablolarına baktığım zaman kabloların üzerinde elektriğin gezindiğini gözle görebiliyorum. Fotoğraflamaya çalıştım video çektim ama videoda fotoğraf da görünmüyor. Kablo evlere şenlik bir vaziyette panayır yeri gibi maşallah. 

Aracı ramazan bayramı sonunda bıraktım ve bakımları tam yapıldı. Hava filtresi, Yağ ve Yağ filtresi, distribütör, buji ve buji kablosu  komple yenilendi. Ama bujilerin ve buji kablolarının markasız ve kalitesiz olduğunu gördüm. Motor son zamanlarda sarsıntılı çalışmaya başladı bu nedenle olabilir mi fikirlerinizi almak isterim.
O kıvılcımların olması normal bişey değil sağa sola öyle atıyorsa zaten ateşleme bundan etkilenir orjinal opar bulabiliyorsan onu yoksa doduco marka kullan :ok
Opar Bulmak da fayda var.

Aslında ateşleme sistemini  güçlendirme düşüncem var. NGK LPG2 Buji ile Mercedes W124 ateşleme bobini takmayı düşünüyorum. 

Aşağıda linkini verdiğim Bremi barka bir ateşleme bobini var satıcı ile görüştüm Bosch ile aynı kalitede aralarında pek fark olmaz diyor. 

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-mercedes-w124-w126-w140-atesleme-bobini-bremi-oem-0001586403-226900017/detay

Ayıca forumda daha önce bu güçlendirmeyi yapan Harun bey ile görüştüm kendisi bu işlemin sonunda bayağı memnun kalmış.
distiribitörde kaçak var muhtemelen ondan oluyor motor çalışmazken distiribitörü söküp iyice emizle üzrinde yağ ve toz lekesi klamasın içinede bak oksit filan yapmış mı yapmışsa onlarıda temizle
Hüsami usta distribitor kapağıda yeni takildi. Atesleme kaçağı direk kablolardan oluyor. Hatta kablolarin saseye yakın geçtiği bazi yerlerde şaseye atlama yapıyor.