Tofas Team

Tam Versiyon: arka camları otomatik yapma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Hafta sonu itibarı ile arka camları otomatik yapma işine başladım.Şu an yapım aşamasında. Matkap ucunu kırdığım için henüz montajı bitmedi.  Ünlü otodan ön camlar için halatlı olan motorlarlardan bir takım ve 2 tane ikili 3 tanede tekli cam düğmesi sipariş ettim. Benim aracımdaki mevcut ön cam motorları sipral borulu olanlardandı. Onların yerine yeni aldığım halatlı motorları taktım. Fark muazzam. Önceden can çekişen camlar canavar gibi çalıştı.


arka taraftaki makara sistemine ait 3 tane makara va krikoyu söktüm. En üstteki makara perçinli olduğu için matkapla yedirerek düşürdüm. Motora ait kızak arka kapıya uzun geliyor. Bu yüzden üst taraftan 2 cm kadar kısalttım.
[Resim: wvwfeS2.jpg]


Şöyle bir durum var. Halatlı sistem motorlar arka camlar için uygun değil. Makara sistemi olduğundan kesme işlemi yapılamıyor. Arka camlar için sipiral borulu motor kullanmak gerekiyor.
İki motor arasındaki fark
[Resim: YnqRm8h.jpg]

şimdilik bu karar
Beklemedeyiz bakalım arka cam için ön camdaki kızaktan alman lazımdı onu unutma abi :ok
Camın altındaki kızaktan bahsediyorsun sanırim. Birde sol arka camın kelebek kızağını pakoları takarken çok zedelemişim onuda değiştirmem gerek. İnternet ilanı varmı bildiğin?
süper olmuş abi güle güle kullan bu motorlarda canavar.
Evet abi ondan bahsediyorum camın altına taktığımız montaj demirinden o olmazsa camı motora bağlayamazsın zaten
Birde dikkatli davranman gerek ama spiralli motorların kömürlerini değiştirip öyle tak istersen arkalara biraz daha seri olsun
Elektrik tesisatında 1.5mm oto elektrik kablosu kullanman gerek bunuda unutma
Kablolar tamam. şu benim bahsettiğim kızağın adı sanı varmı
(13.09.2015, 22:51)SerkanT yazdı: [ -> ]Kablolar tamam. şu benim bahsettiğim kızağın adı sanı varmı

Bu sanırım senin bahsettiğin şeyler http://www.sahibinden.com/listing/yedek-...543/detail
Ayne  bundan bahsediyorum. Ama başka yerden bakmak gerek. Malum başlar oto klasiģi Big Grin
maşallah abi canavar olmuş link atabilirmisiniz aldığınız parçalardan bende temin edip direk işe koyulayım bayramdan önce bitsin çok oyalandım artık bide benim şu sorum olacak doğan l cam düğmesi değiştirdim 2 takımıda ama yan sanayi soketsiz soketi söküp düz bağladılar oda patlak verdi eski orjinalleri taktım fakat soketler kayıp orjinal soketli düğme ve soket varsa bana linklerini atarsanız çok dua ederim size ?
(14.09.2015, 00:08)furkantpcu yazdı: [ -> ]maşallah abi canavar olmuş link atabilirmisiniz aldığınız parçalardan bende temin edip direk işe koyulayım bayramdan önce bitsin çok oyalandım artık bide benim şu sorum olacak doğan l cam düğmesi değiştirdim 2 takımıda ama yan sanayi soketsiz soketi söküp düz bağladılar oda patlak verdi eski orjinalleri taktım fakat soketler kayıp orjinal soketli düğme ve soket varsa bana linklerini atarsanız çok dua ederim size ?

Sol cam

Sağ cam


Cam anahtarı sol bulabildim sadece https://unluoto.com.tr/urunler/1889/cam-...70-dogan-l
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8