Tofas Team

Tam Versiyon: Vakum Avans Otomatiği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bikaç yıl önce arkadaşımın düz motor şahini elektronik ateşlemeye çevirmiştik. Karbüratörde vakum avans kısmı kapalı olduğu için takamamıştık. Karbüratörü sökmek delmek rekor bulmak da zor gelmişti. Fakat arkadaşım bunu kolay yoldan westinghouse hortumuna takabilir miyiz diye sordu. Düşümdüm sonuçta ha karbüratörden vakum almış ha emme manifoldundan ikisi aynı yola çıkıyor. Sizce de bu olay mümkün mü? Bugün aracımda vakum avans hortumunu söküp denedim devirlenmesi hissedilir derece düşüyor.
Arkadaşlar fikri olan yok mu?
Çıkma doğan L karbüratörü bulsan daha iyi bence oralarla oynamak bana pek sağlıklı gelmedi
bildigin kadarıyla fren sistemi emişi daha kuvetli yani ilk hava emiş agzından emiyor diye biliyorum [Resim: a6qfAbS.jpg] ama resindeki gibi kırmızı yaptıgım yeri deldir elindeki vakum hortumu girecek şekikde bakır boru kaynattır sonuçta içeriye emiş var bu daha kolay o dedigim hayati sonuçta feren sistemi
resim alıntıdır
Yağ kapağı kısmını mı diyorsun orada avans otomariğini çalıştıracak kadar vakum yok. Siyah borunun yanında karbüratöre bağlana ince bpru var onu denedim ama filtre kutusu büyük olduğu için vakum yapamıyor.

Mustafa çıkma doğan karbüratörü bulmak da zor temizine bi dünya para çekiyorlar. Pirinç T rekorla westinghouse hortumuna T çeksek iş görür diye düşünüyorum ama. Weber karbüratörün şemasını da bulamadım karbüratör vakumu direk emmeden mi alıyor acaba?
Yaprak mikseri taktığımız ara kattan alıyor vakumu motorun emiş gücünün kaynağından yani tam kelebeklerin üstünden
[Resim: T7Sq9qg.jpg]