Tofas Team

Tam Versiyon: Ağır Bakım Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar;

Dün aracımı ağır bakıma soktum, yağ değişim zamanı gelmişti bu 3. yağ değişimim oluyor aracı aldığımdan bu yana, yaklaşık 1 senedir araca binmekteyim, çok şükür önemli bir problem yaşatmadı bana. Genel olarak rütin bakımlarını yaptırdıktan sonra keyfi harcadıklarım hariç bir masraf çıkmıyor. 
Aracın yağı değişti defransiyel ve şanzuman yağları kontrol edildi, hava filitresi değişti ve en önemlisi triger kayışını da değiştirdim bunun yanı sıra Konyadaki Orhan Usta'dan almış olduğum golf amortisörlerini de aracıma monte ettirdim.
Elbette bu bakımlar yapıldıktan sonra aracın çalışması çekişi değişti daha güzel ve tatlı bir sesi var şu anda.
Asıl belirtmek istediğim konu amortisörlerimle alakalı, golf amortisörü hayatmış dün test ettikten sonra bundan adım gibi eminim. Forumda konularımı takip eden arkadaşların bildiği üzere süspansiyon anlamında epey harcamalarım oldu ama bu sefer doğru yolu buldum ve çok çook memnunum. Araç orijinal halinden daha güzel esnemesinin yanı sıra sekme zıplama vurma falan yok o ufak plastik kasislerden geçerken ön tarafın geçtiğini hissetmiyorsunuz neredeyse... Maddi durumu olan herkese tavsiye ederim. Araç düşürmek isteyen varsa kesinlikle bu yöntemi uygulasın. Son olarak aracımı rot-balans'a da soktuktan sonra güvenle binebilicem... Fikir edinmek isteyen arkadaşlar için duyurulur.
Bu arada bu saydığım işlemlerin hepsine 200 TL ücret ödedim bilmem sizce nasıl rakam ?  Amortisörlerin kendisi hariç montaj fiyatı dahil tabi ki..
Golf değildir o muadil olan golfte kullanılan amortisör türevlerini toplayıp amortisör yapıyor şimdi böyle direkt golf yazıncada millet hangisini alıcaz takıcaz diyor bunun tofaşa uyarlandığını belirtmelisin ,elbette tofaşın amortisörüne göre farklılık olacak arada 3 katı fiyat farkı var onların hayırlı olsun fiyatı çok şişirdi o yüzden ve ilk başta saydığım sebepten tavsiye olarak sunmuyorum artık
Evet ben de kafamda soru işaretleri ile aldım memnun kalmazsam iade edeceğimi de söyledim çok şükür öyle bir durum olmadı. %100 tavsiye etmek doğru değil tabi sonuçta bir kez güven kırıldı ama işi sağlama alınarak yapıtırılabilir. Amortisörlerin çifti için 150 tl ödedim. Bu da çok da uygun bir rakam değil.
Sıfırı böyle http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-par...1044/detay
Bunların dışını temizliyor tofaşın çanağı koyup altına montaj bacağını yapıyor anladığım kadarıyla fakat söylemek kadar basit değil
bunları direk alıp takamıyoruz dediğin gibi abi nasıl bir işlemden geçti senin amortisörler,bazı ustalar çanak işinden anlamadığı için eskiyi sök yeniyi tak şeklinde ne kullanılabilir.
Yazdığın yorumun üstünde bana ait olan yorumda anlatmaya çalıştım birkaç cümle ile
(10.09.2015, 18:26)Falcon417 yazdı: [ -> ]Yazdığın yorumun üstünde bana ait olan yorumda anlatmaya çalıştım birkaç cümle ile

anladım abi ama o işi hiç yapamaz usta, en iyisi hiç bulaşmadan bu tür parçalara direk orijinal tofaşın amortisörüne işlem gerçekleştirmek lazım sanayide 5-6 tane tornacı var tek tek gezeyim bi olmassa önlerden 1.5 arkadan 1 bakla kesip devam etmek. :ps
Hiç baklayla uğraşma bence eğer bakla kestirme düşüncen varsa böyle bin gitsin boşver.
(12.09.2015, 14:44)karagoza yazdı: [ -> ]Hiç baklayla uğraşma bence eğer bakla kestirme düşüncen varsa böyle bin gitsin boşver.



en son yapacağım o olur gönlüm el vermez yeni değişti komple yay kesmek  ilk öncelik çanaktan.
bence bakım fiyatı normal sayılır hayırlı olsun
Sayfalar: 1 2