Tofas Team

Tam Versiyon: Tekleme Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bir haftadır değişik bi tekleme sorunu var. Daha öncesinde gaz ayarı yaptırmıştım onunla ilgisi var mı  bilmiyorum. Motor soğuk çalışırken hiç bir sıkıntı yok normal çalışıyor ve hemen rölantiye oturuyor 950 civarında duruyor. Ama aracı kısa süreli park edip çalıştırdıktan sonra rölanti 500-600e düşüyor stop etmiyor ama sarsıyor giderken de tekleye tekleye gaz yiyor bi süre sonra hiç bişey olmamış gibi normale dönüyor. Uzun süreli parkta ve akşam bırakıp sabah çalıştırdığımda normal çalışıyor. Şu aralar çekişi kötü yakıtı da fazla açıkçası benzinde denemedim ama ateşlemeden şüpheleniyorum. Bujiler değişeli 5-6bin km oldu söküp durumlarına bakmadım. Bobin baya eski fabrikasyon olabilir. İnternette bobin arızalarını araştırdığım kadarıyla yakıtı ve çekişi etkilediği yazıyor.Buji kabloları tevzi makarası distribütör kapağı 700-800km oldu değişeli.Bu arada araç 93 şahin.
Bobin arızasına benziyor sanki
Bana da öyle geldi ama emin olmadıktan sonra değiştirmek istemedim malum elektronik ateşleme bobinleri pahalı  Big Grin Daha önce yine yakıtı çekişi kötüydü ama bu tekleme olayı son zamanlarda oldu.
Bende de buna benzer bişeyler olmuştu yolda giderken kendi kendine çekiş düşüyor eşşeğe dönüyor birden geri açılıyordu araba hatta stop ediyor ateşlemeyi kesiyordu biraz bekledikten sonra deneyince hiçbişey yokmuş gibi devam ediyordu
distribütör kapağıyla oynasana bi gevşemiştir veya kaymıştır mesela
Ben de hiç elektrik kesme olmadı ama sıcakken geç marş alıyor bazen. Soğukken tık hemen alıyor sıcakken daha uzun marş çevirip ondan sonra çalışıyor. 

Dist kapağına buji kablo uçlarına baktım bir sorun yok. Bujilere bakamadım anahtarım olmadığı için.
Motor sıcakken o da çok ısınıyordur muhtemelen geç marş yaptırabilir istersen biraz daha kullan hastalık iyice sirayet etsin o zaman hah bundanmış demesi daha kolay olur Big Grin
Şehiriçinde yolda bırakması sıkıntı değil de olmadık bi yerde kalırsam kötü  Big Grin  Bulabilirsem  anahtar şu bujilerin durumuna bakayım bir de benzinde deneyeyim bakalım nolacak.
Bujilerden ya da distribütörden olsa sürekli yapar soğuk sıcak farketmez ya modül ya bobin olabilir geç marş yapıyor dedin biraz ihtimal %si az bişey modüle kaydı bana kalırsa
Modülden olsa elektrik kesmesi de gerekmez mi?  Bakalım biraz daha böyle idare edeyim yeni sorunlara  göre modül ya da bobine yoğunlaşırız.
Sayfalar: 1 2