Tofas Team

Tam Versiyon: Yağ yakma ve kaçırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cümleten Selamun Aleyküm, aracım aşırı beyaz duman atıyor gaza basınca, ayrıyetten motor üst kapağını açınca da oradan da duman geliyor. Yağ kaçırması ise, üst kapaktan aşşağısı komple yağlı.. 1. Bu aracın yağ yakmasını nasıl keseriz? 2. Araç nerden kaçırıyor olabilir? 3. Kaçırmayı önleyebilir miyiz? 4. Kaça patlar? 6-7 ay sonra araca sıfır motor yapılacak zaten, ama bu 6-7 ay içersin de eğer ufak bir masrafla idareten bu sorunlar çözülebilirse yaptırmayı düşünüyorum teşekkürler..
(01.09.2015, 17:27)elk_35 yazdı: [ -> ]Üst kapaktan kasıt külbütör kapağıysa eğer,elinizde cırcır takımı varsa üst kapağı sökün.Diğer türlü normal anahtar girmiyor manifold tarafındakii somunları sökmeye.Kapağı kaldırın altında mantar conta göreceksiniz.Parçacıdan temin edin pahalı bişey değildir.Ben takarken sıvı conta da sürüyodum komple.Çok aşırı sıkmadan takın,o yağ kaçırma kesilir.Yağ koyduğunuz kapağın etrafı yağ oluyosa,yağ kapağıyla hava filtre kabına giren hortumu değiştirin zamanla özelliği gidiyor.Daha da yağ kaçırmaması lazım.

Abi yok, külbütör kapağı değil. Onun contasını yeni değiştirdim. Hala devam ediyor. Onun altında üst kapak var ya hani taşlanan, o kapak tertemiz yeni değiştiği için. Ama ondan aşşağısı ıslak yağ içinde...
Tamam abi, sağol.
Ust kapak mantar conta sertlesmistir yag kaciriyodur ben bugun degistim yeni
Üst kapak mantar contası dediğin, külbütörle üst kapak arasında kimi yoksa üst kapak la motor bloğu arasında kimi abi bide değiştirmesi ne kadar?
Ust kapakla motor arasi 5 tl ben kendim degistim
Tamam abi sağolasın.