Tofas Team

Tam Versiyon: radyatör yedek depodan su almıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cümleten Selamun Aleyküm, aracım şu aralar sık hararet yapıyor. Bir keresinde farketmedim, 130a gelmiş hemen çektim kenara kaputu açtım her yerden aşırı duman çıkıyor ve tısss diye ses çok yüksek şekilde geliyordu. Her ne kadar korkarakta olsa 5 dk boyunca arabayı stop etmeden rolantide çalışır vaziyette beklettim, baktım duman ve ses biraz azaldı stop ettim. 5 dkda öyle bekledim fanı açtım felan hararet 50 ye düşmüştü. Sonra yavaşca radyatör kapağını açtım ve başladım su doldurmaya 3 buçuk litre su doldurdum anca doldu. Yalnız asıl kafama takılan madem su bitmişse hararet 130 a gelmişse benim yedek depom ağzına kadar dolu ordan bir gram su eksilmemiş. Neden ordan su çekmemiş acaba ilk aklıma gelen hortum tıkalı olması. Başka bir nedeni olabilir mi?
Radyator kapaginin altindaki contalari deforme olmustur o yuzden de alamayabilir
(27.08.2015, 16:09)carisma_59 yazdı: [ -> ]Radyator kapaginin altindaki contalari deforme olmustur o yuzden de alamayabilir

Anladım, teşekkürler. O zaman ilk iş yeni bir radyatör kapağı almak, ve yedek su deposundan gelen hortumu söküp, güzelce temizlemek olacak.
Su depondaki su min cizgisinin biraz ustunde olmali ki devirdaim gerceklessin . Eger cok dolu olursa devirdaim olmaz ve kapaktan atar ama yinede kapagini degistir

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Radyator kapagindan yapar bendede vardi ayni sorun kapagi degis orjinalini tak duzelir

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Peki aracın hararet yapmasının bunlarla bir alakası yoktur demi...
gecmiş olsun.. devirdaimde sıkıntı olabilir yada termostatta ama önce termostat müsürüne baktır . eger arac sıcakken radyatör kapağını acarsan hele bide havasını almadan kapatırsan içindeki havadan dolayı devir daim de sıkıntı olur..bende de aynı sorun olmustu radyatörü actım su yok ama yedek depoda su var .
Antifiriz var mi vardi su mu ?