Tofas Team

Tam Versiyon: Sinyal Problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son zamanlarda garip bi sinyal problemi ortaya çıktı eskiden çok nadir de olsa yapıyordu önemsemiyordum ama şu aralar çok sık olmaya başladı. Sinyal verdiğim zaman service sigortası devre dışı kalıyor ne devir ne hararet hiç bişey çalışmıyor.Sorun sigorta kutusunda değil değişti problem devam ediyor.Sinyal flaşörü değişti yine devam ediyor. Başka garip olansa geri vitese takıp 3-4 sn bekleyince herşey düzeliyor. Bazen kontak açınca service sigortası devre dışı kalıyor bazen de seyir halindeyken gidiveriyor. Ama dediğim gibi geri vitese takınca düzeliyor.
Geri vites müşürünün fişlerini çekip deneme yaptın mı ?
Geri vites müşürünü denemedim çünkü geriye takınca herşey düzeliyor ordan yapmaz diye düşündüm. O şekilde bi deneme yapayım.
Yani tuhaf bir problem çok ilginç bi şekilde çözülecek belli hatta şunu diyebilirim geriye takınca orta konsol az geri kıprıyor belki üzerine bastığı bir kablo v.s var bilemeyiz dimi Big Grin
Benimde vardı benzer sıkıntı çare bulamamıştım, sinyal verince komple devir saati yağ ışıgı vs vs hepsi gidiyor az çalışınca belli bir süre sonra yada kafasına göre yanıyordu dedim bu böyle olmaz sinyallerin kontaklı +'sı yetersiz gibiydi fardan alıp oraya verdim sorun çözüldü.
Geriye takınca düzelme çözümünü rasgele keşfettim.  Big Grin Kontak kablolarını açıp kurcalamayı düşünüyorum ordan yapar mı bilmiyorum. En kötü betaboy un dediği gibi sinyale takviye yaparım.