Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet 120'ye Cıktı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Iyi aksamlar herkese dun 95 sahinim 20 km yaptiktan sonra hararet 120ye cikti kenara cektim 1 saat bekledim 1 lt su ekledim radyatore hararet 60 70 arasinda kaldi duzeldi sorum su radyotor kaciriyomu yoksa yazin eksilirmi boyle. Birde conta felan yakmismidir.
Fana Bir Bak Açıllıyormu
su eksiltmesi normal usta havalar sıcak arada kontrol etmekte fayda var arabanın calısmasında farklı bir durum var mı ?
Benimde bugun trafikde 100 e  dayandi eve gidene kadar fan susmadi hararet dusmedi yol acik olsa aksa hararet yapmayacak da havada sicak ruzgar vardi oglen saatlerinde istanbul dada. Ozetle yazin normal ayrica fan anahtarida yaptirin. Suyunu eksiltmeyin.
Cok eksiltirse motorcuya gosterin veee hararet yapan arac stop edilmez contalari haslarsiniz rolantide calistirilip hararet dusmesi beklenir. Radyator kapagi cok dikkatli acilmalidir yoksa haslar kolay gelsin..
Fan açmamış olabilir dostum. Benim içerde ayrı bir düğme daha var şükür ki şimdiye kadar açmamazlık etmedi ama olurda bir gün yaparsa içerden açarım. Müşürde bir sıkıntı olabilir ona baktır derim.
Merhaba herkese, benim araç 89 siyah şahin, 3 hafta falan önce hararet yapmış.Babam kullanıyordu onda duruyor araç, kendisi eski araba tamircisidir aynı zamanda.Conta hasar almış olabilir dedi  2 kere hararet yapmış çünkü.Ancak yağ, suya karışmamış.Ama şimdi 4 kere 75 km yol gitti geldi artık hararet yapmıyor.Sizce sorun nedir?Contayı değiştirmek gerek mi?
Vlla Orhan kardeş bilenler daha ii cevaplayacaklardır fakat conta tamamen bitik oldumu aracın hararetsiz günü geçmeyeceğini duydum, bnm araçtada sendeki sorun vardı daha sonra radyatörü değiştirdm düzeldi sandım gen yaptı snra tüm borular+termostat değişti sorun ortadan kalktı, tabi borular değişene kdr hararetin anası ağladı araç su kaçırdı susuz kaldı 130 a da geldi bir kere, ama şmdi çok şükür sıkıntım yok dolayısıyla sıkıntı yapmıorsa direk contayı değiştirmek gerekmez die düşünüyorum maliyetli iş sonuçta ...
Hocam sanayide bir tanıdık var bizim araç silindir bloğunu patlatmış.Contayı da biraz eritmiş, silindir kapağı conta ve blok değişti toplam 350 lira masrafı oldu..
(01.08.2015, 02:37)freewarez yazdı: [ -> ]Benimde bugun trafikde 100 e  dayandi eve gidene kadar fan susmadi hararet dusmedi yol acik olsa aksa hararet yapmayacak da havada sicak ruzgar vardi oglen saatlerinde istanbul dada. Ozetle yazin normal ayrica fan anahtarida yaptirin. Suyunu eksiltmeyin.
Cok eksiltirse motorcuya gosterin veee hararet yapan arac stop edilmez contalari haslarsiniz rolantide calistirilip hararet dusmesi beklenir. Radyator kapagi cok dikkatli acilmalidir yoksa haslar kolay gelsin..
Umit bu dedigin kafama takildi gidip arastirdim, ustalar diyor hararet yapdiginda rolantide sogumasi dizel araclar icin gecerli. Bizim araclarda hararet olmasi durumunda stop edip sogumasini beklemek lazimmis.
Yanlis bilgi vermekden kacinmamiz lazim !

Xiaomi Mi3 Cihazımdan Gönderildi.
@EREM ORHAN 


Uyarı:  Lütfen kendi Sorunlarınız için konu açınız Konuları dağıtmayın......