Tofas Team

Tam Versiyon: Patlak orta susturucu ne gibi sorun çıkarır?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi bayramlar.

Dün 6 kişi yaylaya gittik (15km falan) öğlen hava çok sıcaktı, bazı yerlerde keskin dönüşlerde 1. vitese kadar düşmek gerekiyordu, 3. vites ve üzerine çıkmak zaten pek mümkün değildi, çok fazla viraj var ve stabilize yol.

Neyse hararet hep 100-110 derece civarı geziyordu (90ın üzerindeki hafif dikey çizgi.) Fan da açtığı ve daha fazla da yükselmediği için pek takmadım açıkçası. Ama sonra dan farkettim de çekiş giderek düştü. Yani yokuşta durdum bi kere kalkana kadar baya zorlandı çekmiyordu o derece bir de 20₺ LPG ile (8.85lt) 100 km giderdi bu sefer 70km zor gitti, yani yakıtta arttı. yokuş aşağı inerken hemen düşerdi hararet ama bu sefer hemen düşmedi düşmesi de baya uzun sürdü.

Benim orta susturucu da uzun zamandır ufak bi delik var rölantide falan fıs fıs fıs diye ses geliyor, acaba diyorum bu susturucunun etkisi olabilir mi? Zaten değiştirmeyi düşünüyordum da işte sorun yapmıyor seste çok çıkmıyor diye hep erteliyordum. Yaz girdi gireli hararet hızlı yükselmeye başlayınca iyice şüphe etmeye başladım.
İçi dağılmıştır abi onun tıkandıysa motoru sıkar
Patlak egzoz ses yapar rahatsız eder. Yakıt olarak eksisi olur oda benzinde yapar diye hatırlıyorum sistem içindeki çiğ yakıtların dönüşümü olmadığından. Alt tarafı bir delik götürüp kaynattırsan hocamne gerek var bu kadar çileye.
(18.07.2015, 15:32)Falcon417 yazdı: [ -> ]İçi dağılmıştır abi onun tıkandıysa motoru sıkar
Anladım zaten değiştirmeyi düşünüyordum ya bayramdan sonraya kaldı artık.
(18.07.2015, 15:35)betaboy yazdı: [ -> ]Patlak egzoz ses yapar rahatsız eder. Yakıt olarak eksisi olur oda benzinde yapar diye hatırlıyorum sistem içindeki çiğ yakıtların dönüşümü olmadığından. Alt tarafı bir delik götürüp kaynattırsan hocamne gerek var bu kadar çileye.
evet alt tarafı bi delik ama kaynak olmaz demişti egzoscu, iyice patlayana kadar bin dedi, 1 sene geçti nerdeyse hala iyice patlayamadı gitti o da, halbuki günlük kullanıyorum 30km geziyorum.
patlak ve tıkanmıştı benimki çekişten düştü 5 viteste en fazla 120 diyodu gitmiyodu 90 liraya değiştirdim kurtuldum
İçi de dağılmışsa arka susturucuyuda bozar diye düşünüyorum.