Tofas Team

Tam Versiyon: motor yıkama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selamun aleykum
aracımın motor bölümü çok kirliydi. malum kıştan çıktık çıkalı da içinde çamurlar tozlar topraklar duruyordu. çoktan beridir bir yıkayayım diyordum.
gittim petrolde bir lira ile yıkama makinasına. açtım kaputu. buji kablolarını çıkardım. distribütör ile ateşleme bobinini poşet ile sardım. abim bir kere poşet sarmadan yıkamış araba çalışmadı. tecrübe var ordan. poşetle güzelce sardım. iki üç gün önceden de bantları eskimiş kabloları siyah kablo ile sağlamlaştırmıştım. açtım tazyikli su ile güzelce yıkadım. yanıma biri geldi. bujilere su değdi mi dedi. evet dedim. çalışmaz dedi. çalışmasın dedim Big Grin bir kurt düşürdü içime ama. tekrar işimi bitirip buji kablolarını takıp bastım marşa. tek marş tırın tırın tırın tırının Big Grin adam bakmadı bile benim tarafa Big Grin
[Resim: uCAHFDE.jpg]
[Resim: HtDWEg7.jpg]
[Resim: OSlAXQs.jpg]
[Resim: kCZd5fo.jpg]
[Resim: fN8hICE.jpg]
[Resim: Zwo4nEQ.jpg]
[Resim: Mbu9w5H.jpg]
[Resim: 2mHmRKm.jpg]
[Resim: TOIxL7K.jpg]
eline sağlık tertemiz olmuş siyah yerlere parlatıcı sürülürse daha bi güzel olur  :ohoh
güzel olmuş Smile
Ben iki kere yikatmisdim yikamacidan ilac sikarak yapiyolar. Ne posettir ne korumadir kablo uclarida vbazilari acik, ek kablolar acikda direk tazigi vurup birakiyolar. Ustayla sadece disb. kapagini acip su gelmismi diye bakip rolantide bir sure calistirip islemi bitiriyoz.
Slx motor diyemi boyle acaba, duz motorlar daha hassas galiba.
Bu ara yikatmak bence cok onemli arac yag kaciriyosa ertesi gunde kendini belli ediyor. Sorun varsa cozulmus oluyor.

Xiaomi Mi3 Cihazımdan Gönderildi.
Eline sağlık :ok
eyv Big Grin