Tofas Team

Tam Versiyon: Boyumuzdan büyük işlere kalkışıyoruz yardım..:)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Cümleten Selamun Aleyküm, abilerim kardeşlerim bir iş yapacam ama sizlerle paylaşarak önce sizinde tavsiyelerinizi almak istedim. Şimdi ben 2 ay önce 90 model şahin aldım. Arabada gözle görülen sorunlar, yağ kaçağı var ve 5.vitese geçmiyor birde bana benzinde bazen çalışıyo bazen çalışmıyo dedi benzin kesicisi arızalıymış... Şimdi adam alırken dedi ki bana kardeşim ben bunun kapağını yeni taşlattım contasını yeni değiştirdim fazla böyle kullanmadan git subap ayarı yaptır buna dedi. Onada usta demiş... Şimdi ben 2 hafta kadar bu arabayı hiç ellemeden kullandım bu şekilde sonralarda çalışmamaya kendi kendine rolantide olunca stop etmeye başladı her defasında vurdurarak çalıştırdım veya karbüratöre benzin dökerek çalıştırdım. Ama artık hiç bir şey yemiyor en son garaja bi soktum arabayı dahada çalışmıyor. Zaten arabanın aküsüde çıkma almıştık idareten oda bitti. Şimdi bende şöyle bir şey yapacam sizce bu yaptıklarımın sonucunda beni sanayiye götürecek kadarda olsa çalışırmı.. (Aracta gaz yok bitti benzinde çalıştırmalıyım)

72 amper sıfır akü
Sıfır hava filtresi
Kalbüratör temizleyici sprey
Bosch marka sıfır bujiler ve sıfır buji kabloları
Yağ filtresi
Benzin kesicisi
Lpg düğmesi
Sıfır orjinal benzin otomatiği
4 lt yağ

Bunların hepsini aldım. Ve garajda kendim değiştiricem. Şimdi aküyü değiştiririm. Hava filtresini değiştiririm. Kalbüratör spreyi ile kalbüratörü kelebeklerini temizlerim içine felan açmadan sıkarım.
Buji ve kablolarınıda değiştiririm. Benzin kesicisi ile lpg düğmesinide değiştiririm. Şimdi benim tırstığım noktalar şunlar. Yap filtresi ve benzin otomatiği. Değiştirmekten biraz tırsıyorum yapamam diye. Yağ filtresini bu özel anahatarıyla değilde kemer ilede çıkartabiliyorlarmış zaten takarken elle çevirip takılıyor. Ama ben o kemerle onu ordan çıkartabilirmiyim işte dikkat etmem gerekenler falan felan. Bide bu benzin otomatiği forumda okudum gördüm biri değiştirmiş kolaya benziyor ama yinede tırsıyorum. Sizin söylemek istedikleriniz tecrübeleriniz şunuda yap böyle yapma şunu yapma diyecekleriniz varsa bekliyorum. Herkese iyi günler dilerim...
Benzin otomatiği değiştirmek çok kolay araca benzin koymadan benzin otomatiği motorun sol kısmında bulunan küçük silindir biçiminde beyaz bir parça içi zaten sıvı gözükür benzin varsa, iki ucu kelepçelidir kelepçeleri gevşetip çıkartmadan önce altına leğen koy benzin değerli boşa gitmesin Big Grin Big Grin Big Grin sonra kelepçeleri sök yeniyi takıp kelepçeleri iyice sık tamamdır kesiciyle ilgili bilgim yok


benzin pompası sürekli çalışıyor mu
karbüratörde benzin ve LPG karıştıysa bu benzin kesicinin çalışmamasından kaynaklanır.
pompanın sürekli çalışıp çalışmadığına bakmadım işte. Ama kesiciyide değiştiricem her ihtimale karşı.
Araba gazda iken patırtıllı calisirmiydi? Oyleyse kesicin bozuk onu deistir. Arada benzinde çalışıp çalışmaması pompadan olabilir. Benzin koy arabaya alta bide leğen pompanin çıkışını leğene ver bak benzin ne kadar geliyor. Surekli vurdup calistirman tek buji ve kablo ile bitmeyebilir. Platin meksefede deistirsen iyi olur.

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(11.06.2015, 09:51)ahmet27 yazdı: [ -> ]Araba gazda iken patırtıllı calisirmiydi? Oyleyse kesicin bozuk onu deistir. Arada benzinde çalışıp çalışmaması pompadan olabilir. Benzin koy arabaya alta bide leğen pompanin çıkışını leğene ver bak benzin ne kadar geliyor. Surekli vurdup calistirman tek buji ve kablo ile bitmeyebilir. Platin meksefede deistirsen iyi olur.

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üstadım aynen öyle araba gazda iken patırtı vardı. Bu arada pompa dediğin benzin otomatiği dimi?
Evet benzin otomatigi. Reis sen en başta benzin kesiciyi deistir ki araba gazda calisacaginda benzin gitmesin karbüratöre. Ikisi giderse yakit karışıp patirdiyor.

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(11.06.2015, 10:36)ahmet27 yazdı: [ -> ]Evet benzin otomatigi. Reis sen en başta benzin kesiciyi deistir ki araba gazda calisacaginda benzin gitmesin karbüratöre. Ikisi giderse yakit karışıp patirdiyor.

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ustam dediğin gibi yaparım ama zaten arabada şuan gaz yok. Mecbur ilk çalıştırmayı benzinde yapmak zorundayım. Araba eğer çalışırsa ilk önce gidip gaz alıcam ondan sonrada doğru sanayiye subap ayarı yaptırmaya.
Benzin hortumuna bakabiliyosan bak oda tikanmis olabiliyo zamanla
O zaman araba çalışırsa karburatorun ustune bastir rolenti duzelirse vidalari gevsemisdir. Onun icinde patirdar. Sonuçları bekliyoruz Smile

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(11.06.2015, 10:52)ahmet27 yazdı: [ -> ]O zaman araba çalışırsa karburatorun ustune bastir rolenti duzelirse vidalari gevsemisdir. Onun icinde patirdar. Sonuçları bekliyoruz Smile

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sence çalışır mı Big Grin Eğer ki vidaları gevşemişse nerde bu vidalar sıkmak gerekir demi.. 
Sayfalar: 1 2