Tofas Team

Tam Versiyon: İlk Marşı Geç Alma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar arabanın yeni LPG ayarından sonra ortaya çıkan bir sorunu var.Geçenlerde yeni LPG ayarı yapıldı ve motor ilk marşı çok zor alıyor ayar yapılmadan önce kışın kar varken bile hemen çalışırdır şimdi marşa basıyorum öldür allah öldür çalışana kadar ayağım yoruluyor gaz pompalamaktan bu sıkıntıyı çıkaran kesin olarak LPG ayarımıdır? Birde bazen rölanti çok düşük oluyor haliyle düşük oluncada motor titreyerek kamyon motoru gibi çalışıyor gaz veriyorum titreme yok gazı bırakıyorum gene çok düşük oluyor rölanti ve haliyle titriyor neyle ilgisi olabilir bu arada sırada rölantinin düşük olmasının ve titremesinin?
öncelikle sabahları lpg anahtarını 0 konumuna getir sonra gaza basınca hemen motor çalışır gibi olunca 2 ye çek bu şekilde hemen çalışır bu sorunun nedeni lpg ayarından olabilir ama genellikle tesisatın zayıflıgından lpgye röle baglayarak araba hemen çalışır sana tavsiyem lpgye röle bagla zaten zor bir işlem deil bende ilki tek marşta alıyodu sonra zor çalışıyodu şimdi her turlu rahat almaya başladı gaz ayarıda ne zamandır yapılmadı.
Sağolun hocam öneri için rölanti probleminin geçiçi çözümünü şansa keşfettim araba çalıştırıyorum baktım gene rölanti düşük deviri 4-5 yapıp bırakıyorum rölanti düzeliyor 1 in hemen altına geliyor neden yapar bunu arkadaşlar?

(29.05.2015, 18:25)mrskhackin yazdı: [ -> ]Sağolun hocam öneri için rölanti probleminin geçiçi çözümünü şansa keşfettim araba çalıştırıyorum baktım gene rölanti düşük deviri 4-5 yapıp bırakıyorum rölanti düzeliyor 1 in hemen altına geliyor neden yapar bunu arkadaşlar?

4-5 dediğim 4000 5000 arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın Smile
ayar yaptirdigin yere tekrar gotur ayardandir,
rolantının nedenini bilmiyorum ama dusuk dıyosan karburatörden ayarlayabılşırsın