Tofas Team

Tam Versiyon: Gösterge Elektrik Devre Paneli
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Arkadaşlar Aracımın göstergesini söktüm içinde kablolar karman çorman dı. Soketin 1 tanesi yuvası bozulduğundan kablolarla lehim yapılarak tutturulmuş fakat çoğuda kopmuş. Bende komple söküp lehimleri yeniledim ama nafile çok zayıf olduğundan sürekli devre yolundan kopuyor. Şu anda Akü göstergesi dışında yağ çalışmıyor ve el freni de sürekli yanıyor. Bunun yenisini buldum ve sipariş ettim http://otocaglar.com/tofas/goesterge-devresi-417-detail.html  . Şimdilik bir sıkıntı yok fakat birşey dikkatimi çekti. En sağdaki soket girişinde 6 tane yol var fakat soketin içinde 5 tane kablo bağlı en soldaki yol boş ne içindir acaba bilgisi olan varmıdır.

[Resim: pgmDrn.jpg]
[Resim: 8g9rpW.jpg]
[Resim: yMAWm0.jpg]
[Resim: Wn6z4q.jpg]




Bu arada göğsü sökmüşken Kilometre sıfırlama çubuğunun altındaki parça kırılmıştı bende japon bulamadığım için bir vida ile sabitledim ve taş gibi oldu. sorunsuz çalışıyor.
[Resim: GYp7Ey.jpg]
[Resim: 62lBQN.jpg]

ve sonuç
[Resim: 3D15NO.jpg]


Biraz karışık bir konu oldu ama. Umarım fırça yemeyiz.
guzel olmuş o sordugunuz boş yerı takıp ederek bulamadınız mı ?
takip ettim ama bi sonuç alamadım. Sokette de orda zaten boş, herhangi bir kablo yok. Diplere kadar baktım ama kesilmiş kopmuş bi kablo göremedim.
butun ışıkların çalışıyorsa sıkıntı yok herhangi çalışmayan bı aksam varmı lamba vs yoksa sıkıntı yok
Göstergenin sol ışıkları yanıyor. Fakat sağ taraftan akü ışığı sorunsuz diğer ışıklar yanmıyor. zaten arkada yeşil olan o devre tablasından sipariş verdim 20 tl bişey değil yarın elimde olur 1 mayısta takaraım. Tatiliz de o gün ondan 1 mayıs. Smile)) pazarları oto pazarındayım ovacıkta
abi peki bu sipariş ettigin devre linkine baktım bu doganl için uygunmu yani devir saati vs yoksa şahinin felan gelir boşa almış olursun
Tırnağın yolunu takip edersen bulamama ihtimalin yokki abi benim göstergede dediğin pin arka cam gösterge simgesine gidiyor iyice bak bence
Mustafa bugün yeni devre tablası geliyor. sıfırını buldum artık soketleri yerine takarım. Sanırım bir sıkıntı olmaz.
Bir sorum daha olcak bu resimde de gördüğünüz gibi klometre sıfırlama çucuğunu sabitlerken vide kullandım vida başı bir devre yolunun altına geliyor. Yanlız vida başına bolca oje sürdüm bu elektirği iletmesini önlermi acaba. yoksa başka birşeyler yapmam gerekirmi.

Mustafa sizin soketlerde en sağdaki soketin içinde boş yer varmı hatırlıyormusun. Benim soketin içindeki tırnaklardan birtanesi yok altı tane yer var 1 tanesi yok. Devreyi takarken resmini çeker atarım buraya.
Gösterge panelleri değişiklik gösterir benimkinde boş yer yok
Siparişim Geldi. 1 Mayıs ta takarım artık. O gün tatiliz de ondan Smile))

[Resim: DMEJ3l.jpg]
Sayfalar: 1 2 3 4