Tofas Team

Tam Versiyon: karbüratör jiklesi hava sesi sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
93 model şahinimi cuma günü park edip kaputu açıp motor çalışırken kontrol ettim birşey yoktu. cumartesi acemi birine verdim teslim aldığımda araçta 3-4 saniyede bi titreme vardı. çalışır vaziyette kaputu açtım hava sesi vardı. sesi aramaya koyuldum jikleyi hafif kaldırınce ses kesiliyor fakat çok az bi ses geliyo aynı sesten oda zor duyuluyor yinede titreme dinmiyo. motor yağınıda değiştirdim zamanı gelmişti. ses devam ediyor titreme rolantide var sabit gazda birşey yok. sanki gaz kesiyomuşta yada yemiyomuşta titriyor gibi. bu arada araç sadece lpgli.
aşağıda resim var ordaki vidayı sıksam sorun düzelir mi başka bi sorun mu var yoksa illede tamirci mi diyosunuz?

Sorunu kendim halledebilirmiyim?

ilginize teşekkür ederim..

[Resim: 7ojABP.jpg]
Jiklenin içinden su geçiyor hava yok onun içinde sorun başka bir yerde malesef jikleyi değilde arkasındaki vidayı kaldır dene kelebek milinden hava kaçırıyor gibi senin karbüratör
Tamircideydim aksam ustu frenden geliyo dedi sasirdim kaldim. Masrafi ne kadar dedim sokcez bakcaz ona gore soylerim deyince o zaman maasi cekince gelirim dedim. Yarin baska bi tamirciye gidicem hayirlisi artik. Millet cok para kazanmak istiyo. Bu arada frenleri komple bi ay once yaptirdim canavar gibi bi sorunu yok.
Tam o kısımda altta emme manifoldu üzerinde westinghouse'a giden hava hortumu var kaçak yapıyor olabilir ona baktın mı?
çok ayrıntılı bi şekilde inceledim sesi. rolantide yüksek devirlerde ses devam ediyor. arabanın altınada girdim. hava su hortumlarının hepsini kontrolettim bisorun yok. sesin kaynağı jiklenin olduğu kısım. sesi arabanın içindende duyabiliyorum. bide sesten epey bi gaz kokusu olmaya başladı arabada. akşam iş çıkışı başka bi tamirciye gidicez bu gidişle. bu arada titremesini hallettim ses kaldı sadece.
bi kaç tane tamirciye gittim anlamadı. sesin sebebi bulunamadı. karbüratörcü bulmam gerekiyo. hayırlsı artık.