Tofas Team

Tam Versiyon: Vanalı Egsoz Zararı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar Adana işi headers+51+Vanalı taktırmayı düşünüyorum fakat kafama takan birşey var. Bi süre egsoz açık bir süre kapalı gezecez yani motor bi süre rahatlıcak bi süre sıkışıcak. Bunun motora zararı olur mu? Yada açık egsozun başka zararları var mı?
@truck06 , konuyla alakası yok ama ben bir şey soracağım sana. Headers'i biliyorum, 4lü çıkış rahatlatıyor. Vanayı'da biliyorum, ses yapıyor. Peki bu 51'lik düz boru dedikleri olay nedir? Bir bilgin var mı? Performans açısından bir etkisi var mı? Teşekkürler.
(30.03.2015, 10:07)ygtcnekb yazdı: [ -> ]@truck06 , konuyla alakası yok ama ben bir şey soracağım sana. Headers'i biliyorum, 4lü çıkış rahatlatıyor. Vanayı'da biliyorum, ses yapıyor. Peki bu 51'lik düz boru dedikleri olay nedir? Bir bilgin var mı? Performans açısından bir etkisi var mı? Teşekkürler.

52 lik demek egzos borusunun yarı çapının genişlemesi demek, yani daha kalın boru,daha rahat ve daha çok ses...
Ali abi benim sorumada bi cevabın var mı acaba Smile
@TofasTeam teşekkürler. Smile
Genelde yağ yakma olayı oluyormuş galiba çevremden hep öyle duydum arada Bi arkadaşın arabada açınca yağ yok kapat diyorlar mesela aslı varmıdır bilemem
Bende sürekli acık gezersen motoru bosaltır gıbısınden seyler duydum ama ne kadar dogru bılmıyorum.
Alakasız yorumlara kafanızı takmayın motora zararı olmaz kapalı gezince orjinal eksoz düzeninde çalışır yani fabrikasyon eksozu olan araba ne ise o şekildedir sistem doğal olarak bunun zararı yoktur fakat şunu altını çiziyorum adanadan sipariş çekip usulünce taktırmıyorsanız yapılan yorumlara kulak asabilirsiniz adana dışında üretilen satılan ürünler bir nevi imitasyon gibidir sorun çözüldüyse konuyu kilitleyeceğim ?
dostum 60 lık boru yaptır Smile ben 60 lık yaptırdım mersinde adanalı ustama, adanada yapılan egsozlar yanıma yanaşamıyor Big Grin araba inliyor binen tofaşçı arkadaşlar bile bu ne diyor Smile

150-160 km hızlı 4-5 dakika seyrettiğimde su ve yağ eksiltme dışında birşey olmadı, ne kadar egsozla alakalı değil bilemiyorum ama kısa vadede egsozun bi zararını görmedim, performansında değiştiğini söyleyemem.. açtığım zaman daha rahat gidiyormuş gibi hissediyorum sadece
(30.03.2015, 11:01)truck06 yazdı: [ -> ]Ali abi benim sorumada bi cevabın var mı acaba Smile

Normal headers 2 çıkışlı iken normal değerlerde araç sorunsuz çalışıyorsa ve biz bunu 4 çıkışa çevirip, boruyuda genişletiyorsak daha da rahatlatmış olmuyor muyuz?

Yani demem o ki kapalı ilen rahat, açıkken çok rahat Big Grin

Fakat bilmen gereken birşey var, egzos açıkken çok gaza geliyor ve daima basıyorsun. İşte ozaman zararını görürsün

Yoksa sıkıntı yok Smile
Sayfalar: 1 2