Tofas Team

Tam Versiyon: Kapak contası patladı.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arabamda su eksiltme var.Radyatördeki su tamam ama ek depodaki suyu takip ediyorum sürekli.Pazartesi günü ek depoya su tamamladım.Sabah baktım su seviyesi 2 cm aşağı düşmüş.Arabanın çalışmasında sıkıntı olmadı.Bu arada silindir bloğundaki su tapalarından su kaçıyor biraz.Her sabah iş yerinin önüne geldiğimde ve akşam evin önüne geldiğimde kaputu açıp kontrol ediyorum her tarafı.Bugün sabah baktım bi gecede ek depodaki su minumum yazısının 2 cm altına düşmüş.Sabah marş basa basa aküm bitti.Başka arabadan takviye yaptık çalışmadı.Arabayı vurdurdum çalıştı.Bu durum 2. Kez başıma geldi.Bu anlattığım bi haftalık muhabbet.Aslında benim sorunum 2 3 aydır var.Ama arada sırada yapıyordu son zamanlarda biraz artmıştı ve araba sabah hararet 50 dereceye gelinceye kadar patırtılı çalışıyodu sonra düzeliyordu.Geçen pazar subab ayarı ve gaz ayarı yaptırdım patırtılı çalışma yapmıyor şimdilik.Bugün sabah ki rezillikten sonra ustamın tavsiyesi üzerine radyatör tıkayıcı koydum motora

-Tüm belirtiler kapak contamı gösteriyor ama emin olamıyorum bu arızayı sabah ilk çalıştırmada yapıyor veya akşama kadar hiç çalışmadıysa ve soğuk havalarda.Hava sıcak olduğunda sabah bas marşa git.

-kalüfrerimde tam ısıtmıyor ılık üflüyor bazende içerşyi hamam gibi yapıyor.
Yazın 40 derece sıcakta eksozdan buhar atıyormu Big Grin Benimde başıma aynısı geldide.

www.tofasteam.com/Konu-Hararet-sorunu--16075

Konuyu incele istersen işine yararmı_?
Yağına Bak Grileşmişmi Yada Eksoza Veriyordur Sen Farketmezsın Isınınca Buhar Gibi Atar Başkada Aklıma Bişey Gelmiyor Muhtamelen Conta Yakmıştır Kapak Sökulurse Blok Tapası Çaktır Yeni
Ali conta yanmış demiyor bak Patlamış diyor.Yağa su suya yağ karıştırmaz.Hatta arabada antifiriz varsa eksozdan kokar....
(20.03.2015, 21:07)BLue_HaVvk yazdı: [ -> ] Yazın 40 derece sıcakta eksozdan buhar atıyormu Big Grin Benimde başıma aynısı geldide.

www.tofasteam.com/Konu-Hararet-sorunu--16075

Konuyu incele istersen işine yararmı_?


hocam benim bi ara hararet sornum vardı.Hareret 100 derecelerde geziyorrdu sürekli
o zamanlar arabayı yılda 1-2 hafta kullanıyodum arabadanda fazla anlamıyodum.Sanıırım o zamanlarda zedeledim contayı.Havalar soğumadan arabaya antifiriz takviyesi yaptım.koyduğum antifiriz Fordun fabrika dolum antifiriziydi baya kaliteli bi şeydi.Arabanın her tarafını deldi geçti.Antirifiz koyduktan sonra su eksiltme başladı zaten.Neyse kapak contam değişcek anlaşıldı.Havalar ısınana kadar devam.

(20.03.2015, 21:07)BLue_HaVvk yazdı: [ -> ] Yazın 40 derece sıcakta eksozdan buhar atıyormu Big Grin Benimde başıma aynısı geldide.

www.tofasteam.com/Konu-Hararet-sorunu--16075

Konuyu incele istersen işine yararmı_?

dün benim araba çalışmayınca takvşye yapmaya karşı komsunun arabasını aldık.Oda conta yakmış motor yağı krem gibi olmuş.Araba çalışırken bi ada boğulup stop ediyodu.Allaha şükür benim arabanın öyle sıkıntıları yok sadece su eksiltiyo ve sabah çalıştırma sıkıntı oluyor

yanlış alıntı yapmışım 2 mesajımı diğer arkdaşa göndermişitim
Contada yanma yok senin arabada conta patlatmış.Daha çalışmayı bozmuyor.Sadece sabahları silkeleme yapar.Pistonun üstüne su fazla gelmeye başlarsa rölentide stop eder.Yaptıracaksanda 450 TL masrafı var.
(21.03.2015, 14:16)BLue_HaVvk yazdı: [ -> ] Contada yanma yok senin arabada conta patlatmış.Daha çalışmayı bozmuyor.Sadece sabahları silkeleme yapar.Pistonun üstüne su fazla gelmeye başlarsa rölentide stop eder.Yaptıracaksanda 450 TL masrafı var.


kapağı ben sökerim hocam zaten sanayide çalışıyorum ama bu arabalarla uğraşmadığım için huyunu suyunu bilmiyorum.Kapak contası 20 30 lira kapak taşşamaya da 60 70 lira verir kurtarırım ben.