Tofas Team

Tam Versiyon: LPG- Drain tapası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: brc_at90e.jpg]
Arkadaşlar zamanında bahsetmiştik.LPG regülatörünün içindeki biriken atık düzenli periyodlarla temizlenmeli.Hem yakıt tüketimini azaltma ve diyaframın rahat çalışmasını sağlamak için temizlemek gerekli.Eli takım tutan herkes yapabilir.Şekildeki 4 nolu vidayı sökeceksiniz.Adı drain tapası.Korkmayın gaz ayarı falan bozulmuyor.Temizleyin farkı görün Cool:
Benim gibi BRC AT-90E marka regülatör kullanan arkadaşlar 19 numara açık ağız anahtarla tapayı açabilirler. Motor sıcakken atığı boşaltmalarını tavsiye ediyorum. Elinizin yanmaması için soğukken tapayı gevşetip(çok gevşetirseniz veya tamamen çıkartırsanız rölanti bozulur) motor ısındıktan sonra stop edip atığı boşaltabilirsiniz. Katkısız LPG kullanıyorsanız en fazla ineceği birkaç damladır. İşiniz bitince diş kaptırmamaya dikkat ederek tapayı tekrar sıkınız.
S.A. ARKADAŞLAR.BENİM ARABAMA GEÇEN SENE TAKTIRDIĞIM BRC MARKA BEYNİN DARİN TAPASINI SÖKTÜM.1 YIL OLMASINA RAĞME FAZLA Bİ BİRİKME OLMAMIŞ. ÇOK AZ YAĞ GİBİ KAHVERENKLİ SIVI GELDİ BEZE. BAKTIM AKAN BİRŞEY YOK TEKRAR VİDALADIM YERİNE.
(18.06.2010, 15:01)BaSKaN yazdı: [ -> ]
(15.06.2010, 10:27)Cihangir KALKAN yazdı: [ -> ]Benim gibi BRC AT-90E marka regülatör kullanan arkadaşlar 19 numara açık ağız anahtarla tapayı açabilirler. Motor sıcakken atığı boşaltmalarını tavsiye ediyorum. Elinizin yanmaması için soğukken tapayı gevşetip(çok gevşetirseniz veya tamamen çıkartırsanız rölanti bozulur) motor ısındıktan sonra stop edip atığı boşaltabilirsiniz. Katkısız LPG kullanıyorsanız en fazla ineceği birkaç damladır. İşiniz bitince diş kaptırmamaya dikkat ederek tapayı tekrar sıkınız.

Bu Drain tapası sadece biriken atıgın temizlenmesindemi kullanılıyor? sistemin ayarını falan bozmuyor dimi şahsen ben hiç sökmedim... daha ayrıntılı bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler
Temizlemek ayarı bozmuyor. Sadece tapayı açmadan önce motor sıcak olacak ve stop edilmiş olacak. Rölantide tapayı açınca stop eder veya rölanti bozulduğu için motor sallanmaya başlar. Çünkü oradan LPG çıkar ve içeri hava girerek gazın ayarını, basıncını bozar. O da kimseyi korkutmasın. Sadece tapayı iyi sıkın ve diş kaptırmayın yeter.

Yalnız sistem mumya gibi bantlıysa(hava filtresi, karbüratörü,vs.) ve sistem en ufak dokunmada ayar bozuyorsa kesin konuşmayayım çünkü denemedim.
Ayar falan bozulmuyor arkadaşlar.Cihangirin dediği gibi sıcakken temizlemede fayda var.temizledikten sonra kontağı açın hemen marş yapmayın 5-10 sn bekleyin sistem oradan hava aldığı için biraz geç çalışacak ilk defada Big Grin
aynen bende hiç ellemedim listeye buda eklendi Big Grin
(19.06.2010, 15:07)BaSKaN yazdı: [ -> ]şimdi aklıma geldi bu drain tapasını sökünce gaz kaçmıyor dimi.? yoksa şamandranın üzerinden gazı kesiyormuyuz.?

güzel soruBig Grin
Benim bildiğim kontağı cevirmediğimiz sürece beyine gaz gelmez.Yanlışsa düzeldin doğrusunu öğrenelim
(19.06.2010, 15:55)BaSKaN yazdı: [ -> ]Hayır kontakla alakalı değil normalde boruyu sök gaz gelir, ama bu drain tapasını sökünce gaz gelmiyor olabilir yinede sormakta fayda var bilen arkadaş bizede anlatır inş.

Regülatörün üzerinde ikinci bir valf olmalı. Bu yüzden kapağı açınca hiç gaz gelmiyor. Çünkü dün babamın arabasında boşalttım. Regülatör girişindeki boruda kaçak vardı. Borudan gaz sesi ve kokusu geliyordu ama regülatörden gelmiyordu. Sadece boşaltırken motor stop edilmiş olsun. İçin rahat edecekse valfe veya regülatöre giren fişi sökebilirsin abi.
bende gecen soktum temızledım
motor stop etmıs halde yaptım.Ustam yanımdaydı sıbop ayarı falan yapmadan once actı
sonra ınce ayarlarını yaptı

duyduguma gore ayarları etkılıyormus...
Sayfalar: 1 2