Tofas Team

Tam Versiyon: Motor yağına su karışması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. keşke böyle bir sitenin varlığını önceden bilseydim.
istanbul geçen hafta çok soğuktu. hava - eksi derecelerde olduğu için, motor donar diye korktum ve radyatör suyunu komple boşaltıp, su doldurdum ve biraz çamaşır sodası tozu döktüm kireç, pislik falan varsa dökülsün diye. 10 dk çalıştırıp, boşalttım. 2 kez de doldur boşalt yayıp temizlenmesini sağladım. ( bu işlemi 2 yıldır yapıp antifiriz koyarım)

daha sonra 3-4 litre antifiriz koydum. 10 dk çalıştırdım. ertesi gün tekrar çalıştırdım ama teklemeli çalışıyordu ve hava aşırı soğuk olduğu için ki ayaz vardı ve araba buz tutmuştu, bu yüzden LPG dondu yeterli gelmiyor heralde dedim. su koymadım, hava ılımanlaşınca koycaktım. fakat hararet yaptımadığımız halde şuan yağ çubuğuna bakılırsa yağa su karışmış görünüyor. boza kıvamında gri bi görüntüsü var. araba çalışıyor araba gidiyor ama azcık titreme oluyor.

motorcuya sordum, silindir kapak contası eski olabilir ve antifiriz yüzünden zarar görmüş olabilir dedi. masrafı 500-700 TL arasında değişiyormuş.

10 yıl önce farklı zamanlarda iki kez hararet yaptırmıştık ve conta yakmıştık, o zamanlar 180 TL idi. yani bu olaya yabancı değilim ama bu sefer farklı bir durum sanki.

benzer problemi yaşayanlar var mı?
öncelikle forum kurallarını okur musunuz ve sorunuz conta yakmış gibi görünüyor..
Conta patlatınca o kadar masraf çıkmaz sonuçta triger sıyırmadı araba ,kapak taşlanması silinmesi 100tl ustanın sök tak el emeği 150tl ekstra 50tl ıvır zıvır çıksa 300tl yapıyor bir usta araştırması yapılması iyi olur
(12.01.2015, 23:56)Falcon417 yazdı: [ -> ]Conta patlatınca o kadar masraf çıkmaz sonuçta triger sıyırmadı araba ,kapak taşlanması silinmesi 100tl ustanın sök tak el emeği 150tl ekstra 50tl ıvır zıvır çıksa 300tl yapıyor bir usta araştırması yapılması iyi olur

öncelikle teşekkür ederim. haklısınız, neden bu kadar yüksek fiyat veriyorlar bnd anlamadım. insanlar çakal olmuş. sanki motor yaptırıyoruz. bizim eski tamirci geçen yıl ön takım işçiliğine çok para alınca, başka bir ustaya sordum bugün, o da 500-700 TL diyor. yarın bide eski tamircimize sorcam. sizin önerdiğiniz biyer var mı?

(12.01.2015, 23:48)R.T.E yazdı: [ -> ]öncelikle forum kurallarını okur musunuz ve sorunuz conta yakmış gibi görünüyor..

forum kurallarını okudum. bide marmara bölgesini seçip kendimi tanıtacak konu yazdım.
abi komple kapak değişti 450 tl kapak 200 tl usta işçiliği...

arkadaşlar aracım 94 Doğan S ve Antifiriz koyduktan sonra yağa su karışmaya başladı. silindir kapak contası değiştirmem gerekiyormuş ama tamirci 500-700 TL arası masraf değişir diyor.

10 sene önce farklı aylarca iki defa hararet yaptırmıştık ve conta yaktığımız için bu işleme 180 TL ödemiştik.

sağolsunlar arkadaşlarımız 250-300 bitmesi gerektiğini yazmışlar. yoksa kazıklanacaktık Smile

istanbulda oturanlarınız varsa hangi ustayı önerirler?

Kapak değişme ancak kurtarmıyorsa yapılır kapakçı bunun limiti dolmuş derse ama tamirci kolayına kaçmak isterse sıfırını al takalımda der elbet
(13.01.2015, 00:21)R.T.E yazdı: [ -> ]abi komple kapak değişti 450 tl kapak 200 tl usta işçiliği...

bir üsteki mesa-yorum karışık oldu onu silermisiniz?

aracım 94 Doğan S ve Antifiriz koyduktan sonra yağa su karışmaya başladı. silindir kapak contası değiştirmem gerekiyormuş ama tamirci 500-700 TL arası masraf değişir diyor.

10 sene önce farklı aylarca iki defa hararet yaptırmıştık ve conta yaktığımız için bu işleme 180 TL ödemiştik.

sağolsunlar arkadaşlarımız 250-300 bitmesi gerektiğini yazmışlar. yoksa kazıklanacaktık Smile

istanbulda oturan arkadaşlar varsa hangi ustayı önerirler?
ben sadece fiyat karsılastırmak için yazmıştım komple kapak 650 tl contaya o para verilir mi diye..