Tofas Team

Tam Versiyon: LGP Beyni Donması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cümleten Selamun Aleyküm der  Hayırlı Günler Dilerim .  LPG beyni aracımın  Uzun süreli Çalışmamasında yani uzun süreli dediğim 6 saat falan  LPG beyni donuyor .  Ustaya sordum Antifriz koydun mu dedim . Antifriz zararlı boruları patlatıyor dedi . bana saçma geldi . sizcede öyle değil mi ?  yada antifriz den başka LPG beynini dondurmamak için yöntem var mı ? 
Bırak Beyni de ,Motorun donmamasına karsı cözüm aramaya basla bence,Hemen antifriz koyun.
(10.01.2015, 10:48)ReçeL yazdı: [ -> ]Bırak Beyni de ,Motorun donmamasına karsı cözüm aramaya basla bence,Hemen antifriz koyun.

izzet . Mersinin anamur ilçesinde yaşıyorum . senede sadece 5 gün hava dondurucu soğuk oluyor . motor donmaz . lakin tüp beynine sıcak su dökünce açılıyor Smile  yanımda ketıl mı taşim Smile 
Kardeş aynı sorunu bizde yaşıyoruz beyin donuyor ama sıcak suyu dökünce 3 dk. da gevşeyip araç çalışıyor. Hemen hemen soğuk bölgelerde yaşayan çoğu arkadaşlar bu sorunu yaşar çoktabüyük bi sorun olduğunu düşünüyorum önemli olan beyin buzlanarak karlanarak donmasın.
O değilde ben ustanıza takıldım arkadaşım ya:
Borulara zarar verir diye kış günü aracı antifreezsiz bırakmak.
Bu nasıl bi çözümleme?
(10.01.2015, 12:26)alemdarhey yazdı: [ -> ]Kardeş aynı sorunu bizde yaşıyoruz beyin donuyor ama sıcak suyu dökünce 3 dk. da gevşeyip araç çalışıyor. Hemen hemen soğuk bölgelerde yaşayan çoğu arkadaşlar bu sorunu yaşar çoktabüyük bi sorun olduğunu düşünüyorum önemli olan beyin buzlanarak karlanarak donmasın.
O değilde ben ustanıza takıldım arkadaşım ya:
Borulara zarar verir diye kış günü aracı antifreezsiz bırakmak.
Bu nasıl bi çözümleme?

valla polat abi bilmiyorum .  gece cafeyi kapattım eve gidim dedim marşa bastım normal basıyor zayıflıkta yok . ama gaz yemediğini anladım .  cafemin üstündeki apartmandaki her insanı özür dileyerek rahatsız ettiğimi söyledim . ketılınızda biraz su kaynatıp verebilirmisiniz aracım çalışmadı dedim .allahtan gecenin bir vakti sopayla kovalamadı Smile 
Eren benim aracımda antifiriz var gazın beyni gene donuyor antifirizle alakalı bir durum yok sanırım ortada sıcak su dökünce çalışıyor.Devirdaimde sıkıntı olabilirmi acaba ? 
Demek boruları patlatıyor ha ilginç, ama motor donarsa nereleri patlatır diye sormak lazım Big Grin

Bence ustayı değiştir ya da her dediğine inanma.
Öncelikle sorununun ana nedeni devirdaimde çünkü önceki konundada conta yakmışsın o zamanki yorumdada demiştim devirdaim sıkıntılı die devirdaimden sıcak su lpg beyninde dolaşmazsa lpg beyninin dışı karlanır ayrıyetten conta yakarsın çünkü radyatörde bir devirdaim olmadığı için ...
Bu gaz kafasının donmaması için ilk çalıştırmada kalorifer vanasını kapatıp bir deneyin biraz ısınınca açarsınız, birde su iyi devirdaim yapsın diye yerçekiminden faydalanmak için gaz kafasını radyatör seviyesinde daha aşağı monte edebilirseniz bence bu tip sorunlar kalmaz.