Tofas Team

Tam Versiyon: jant büyüklüğü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkdaşlar ne zamandır kafama takılan bi soru var yeni jant alırsak ve bu jantın ölçüleri önceden 13 ve şimdi 15 alsak km saatinde bi bozukluk olurmu?

arkadaşlar böyle bi konu varmış özür dilerim
Al tak sıkıntı olmaz Wink
15'ten sonrası bizim arabalar için sıkıntı, belirli modeller mevcut toplam 2 - 3 civarı model onlar için 16 olabilir.
bozukluk olmaz da, büyük jant sayacın daha yavaş dönmesine sebep olur. Farkındaysan taksiciler fazla km yapsın diye küçük jant takarlar
Arkadaşım aracımda en son Ac Shcnitzer Type3 kullandım 15 inç, 195/50/15 lastikle kullandım. Km saatinde öyle göze batan bir değişme yaşamadım. Çok az konfor kaybı yaşayacaksın, 15 inc jant kullanacaksan eğer ilk önce sağlam bir süspansiyonun olmalı ki çok aşırı sertleşmesin araba. + olarak ta yola güzel oturuyor savurma yapmıyor arabayı heybetli ve oturaklı gösteriyor. Ama aşırı yere yaklaştıramazsın yada aşırı yük atamazsın, direk lastiklerde çamurluklara sürtme yaşarsın. Ben tek kullandığım için hiç sürtme yaşamadım. Ama bir kereye mahsus 5 kişi binmiştik, arka lastikler çamurluğa milimetrik bir şekilde çukurlarda ve kasislerde sürtme yaptı. Onun için ya riske girip kampanalarını aldıracaksın, yada çamurluk şişirme operasyonu yapıp biraz uğraşacaksın. 
Genelde araçlar km ölçümlerini şanzıman üzerinden yaparlar yani km teli oraya takılır şanzımandan şafta aktaran milin devirini ölçer lastik ölçülerini değiştirince orjinalinden küçük ise araç seri olur hız yapmaz büyük olursa araç hantallaşır motor gücü yeterse hız yapar (orjinal lastik çapı 175/70/13 için 57.5 cm dir çevresi 180.6 cm dir.)
Şimdi şuan 13 inç var 14 lük takınca sayacta fark olacak acaba bunun bi parçasını değiştirerek düzgün göstermesini sağlayabilirmiyiz
Hakan direkt tak 14ü ben kullanıyorum 3 araç + navigasyonla test ettim bi sıkıntı yok
çok fazla bir sıkıntı olmaz bencede