Tofas Team

Tam Versiyon: Yüzde 100 Oto Programı Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
      Arkadaşlar baya uzun bir konu olacak, yanı kısa bir şekilde kesinlikle izahı olmayan bir konu çünkü. İlginizi çekeceğini düşünerek açtım bu konuyu, bir diğer amacım da belki yetkili kişiler görürler de bir gelişme sağlarlar.
      Arkadaşlar baya uzun bir konu olacak, yanı kısa bir şekilde kesinlikle izahı olmayan bir konu çünkü. İlginizi çekeceğini ve nekadar uzun olursa olsun sonuna kadar okuyup duygularınızı benimle paylaşacağınızı düşünerek açtım bu konuyu, bir diğer amacım da belki yetkili kişiler görürler de bir gelişme sağlarlar. 

      TRT HD kanalında yayınlanan bir program "Yüzde 100 Oto" Programın içeriğini araştırdım. Aracınız eskimişse programa başvuruyorsunuz, nasıl olduğu bilinmemekle beraber başvurular içinden bir araba seçiliyor ve uzmanlar tarafından yenileniyor. Spiker öyle bir açıklıyor ki, eski arabalarınızı en profesyonel ustalarla en mükemmel şekilde şaheser bir hale gelecek, caddelerde parmakla gösterileceksiniz falan filan yağlıyor ballıyor.  

     Bende sandım ki, ihtiyaç sahibi bir kişinin gerçekten bakıma ihtiyacı olan arabaları alınıyor, ilk önce bir güzel soyuluyor, motor bakımları yapılıyor alt takım süspansiyon frenler elden geçiyor, güzel bir kaporta boyaya giriyor içi titizce döşeniyor eski parçaları yenileniyor, profesyonel bir makyaj yapılıp sahibine teslim ediliyor. 

      Ama biraz daha derinlere indiğinde işin hiçte göründüğü gibi olmadığını anladım. Detaylıca anlatmak gerekirse;


      Dün akşam denk geldim programa ve heycanlandım, dedim işte Türkiye ye böyle bir program lazım, çünkü araç restorasyonu gibi işleri Discovery Channel gibi bir kanalda zevk ile hayranlıkla izliyordum ve bu işin ülkemize taşınmasına sevinmiştim. Ama bugün programın bütün bölümlerini izleyince ve internet aleminde programı biraz araştırınca hayal kırıklığına uğradım. 

      Programın ilk arabası Honda Civic, araç hikayesi 4 sene önce park halindeyken soyuk soğana çevirilmiş talan edilmiş bir araç olmasıydı. Bana pek soyulmuş bir araba gibi gelmedi, Bir hayli haşat bir arabaydı. Sonra düşündüm hangi hırsız tutup aracın kapı döşemesindeki otomatik düğmesini çalar, koltuk döşemelerini yırtar farını sinyalini haşat eder Smile Sahibide bir okadar ruhsuz ve donuk bir bayandı ki zaten sonra aracın gerçek sahibi olmadığın, olayın tamamen kurgu olduğunu, aracın programda iş yapan ustalardan birisinin yakın akrabası olduğunu öğrendim. Her neyse, spiker olayın acemiliğiyle olsa gerek tekleye tekleye sunum yapmaya çalışarak aracı restorasyona götürdü. İlk önce döşemeciye gitti. Sözde araç sahibi kahverengiyi çok seviyormuş, koltuk döşemelerinden tutun bütün parçaları kahverengi yaptılar, göğüsün hiçbir işlemden geçmeden direk üzerine boya atılmasıyla bir şoka uğradım Smile Neyse dedim Türkiyede böyle bir program çekilmeye başlanmış, ileride dahada gelişecektir diye düşündüm. Döşeme işi bitti, aracı ismini vermeyecem bir body kit işiyle uğraşan yere götürdüler. Ustamız aracın ön arka tamponlarını bir güzel kesti biçti, bir okadar basit bir ustalıkla fiber bir dökme tampon ekledi, komiktir yan marşbiyeli silikonla yapıştırdı Big Grin Ve tampon akıllı saç vida manyağı oldu bir nevi. Araç buradan alınıp tabelacıya götürüldü, araç yıkandı paklandı sonra boyası zımparayla kazınıp hatalar macunla düzeltilip üzerine direkt sözde aracımızın sahibinin sevdiği kahverengiye kaplandı Smile Programda folyocunun kullandığı kelime "Araç sahibi kahverengiyi sevdiği için, bizdede nadir satılan, hatta geldiğinden beri hiç satılmayan kahverengi tonu kullanacağız" bu açıklama beni yerlere yatırdı gülmekten inanın Smile ama yine dedim zaman geçtikçe kendilerini geliştirecekler bu ustalar. Neyse iyi kötü arabayı kapladılar jantçıya gitti araba. Jant ustamız tek dokunuşla şaheserler yaratıyor Smile Smile Araç teslimine geldi sıra, hızlı çekimle araç sahibine teslim edildi, araç sahibinden arabayı görünce hiç tepki yok maaşallah he he iyi olmuş iyi der gibi bir edayla aracı teslim aldı Smile Smile Aracın son halini tanıtıyorlar şimdi Tampon ekleri yamuk yumuk şeytan çarpmış gibi, lütfedip bir kaportacıya götürüp farları sinyalleri bile yerlerine oturtmamışlar.  Bir o Honda ya baktım, daha sonra bir de Ünal Turan ın Karamio lakaplı 106 sına baktım yapılan araba o 106 nın çakması Smile Ha bide yapabilseler içim yanmayacak, Bir vatandaşın kendi imkanıyla modifiye ettiği araç biblo gibi, bir modifiye programının yaptığı araç içler acısı. 




     Daha sonra bir başka bölümde bi WV Golf 3 almışlar ellerine. Araba ilk başta yalan yok temiz bir arabaydı, sadece iç aksam biraz yıpranmıştı. Neyse aldılar ellerine. Döşemeci kendini baya geliştirmiş ilk bölüme nazaran ona lafım yok. Güzel bir şekilde aracı döşedi verdi. Daha sonra tekrar o efsane body kit ustasına geldi araba. Ustamızın açıklaması "Araç berbat, tamponlar marşpiyeller çok kötü, biz öyle bir çalışma yapacaz ki araç şaheser olacak, zaten benim yaptığım iş çok beğeniliyor" gibisinden bir açıklama yaptı ve tamponu söküp attı kenara Smile tamponları vida manyağı uyduruk bir body kit yapıp lank diye oturttu tamponları, ama marşpiyeller hala silikonla yapıştırılıyor Smile Bu sefer kaportanın düzgünlüğünün avantajıyla olsa gerek pek fazla hata olmadı. Aracı kaplayıp edip jantçıya geldiler. Jantçımızın maaşallahı var, sanki arabayı baştan yaratmışçasına 16 17 inc jantları takıp ince yanak lastiği çakıp full kazalı bir aracı jilet gibi teslim etmiş edasıyla kendini överek onuda doğru düzgün başaramayarak işini bitiriyor. Aracı teslim etmeye tam 5 kişi full doluşup çok orjinal bir muhabbetle yola koyuluyorlar. Araba çukura girince altı yada jantı tam bilmiyorum sürtme yapıyor ve arkadakilerden biri "ana lan arabanın altı sürttü" diyince ben orda bir kez daha kopuyorum Smile El insaf insaf bir araba okadar mı pervasızca acımasızca hırpalanır. Daha sonra mütiş sunucumuz " ya tasarruf yapalım diye tek araba geldik hepimiz buna bindik iyimi ettik" diyince amatörlüğün de bukadarına pes dedim. Daha sonra Ama fena araba yaptık haa mütiş oldu şaheser oldu diye hepsi bir yandan çok mütiş bir işçilik başarmış gibi öyle bir övünüyorlar ki sanırsınız araba müzelik şaheser milim milim emek harcanmış bir araba. Bunun üzerine arkadan birtanesi kibirli bir tavırla Olduğu kadar olmadığı kader yaa nolacak daha gibi bir kelime kullanınca bir an böyle amatör böyle yapmacık bir program olmaz dedim be. 


        Daha sonra diğer bölümlerden bir kaçını izledim ve anladım ki ne program gelişiyor, ne ustalar değişiyor geliştiriliyor. Bildiğin araçlar baştan sağma modifiye edilmeye çalışılıp resmen katlediliyor. Araçlara motor bakımı olsun süspansiyon bakımı olsun kaporta olsun asla hiçbir işlem yapılmıyor. Alıyorlar döşemeciye götürüp içini göstermelik döşetiyorlar, daha sonra bi fiberciye götürüp orjinal canım tamponları kesip biçim body kit yapacam diye resmen katledip bildiğin akıllı saç vidası ve matkapla yamuk yumuk bir şekilde araca monteleyip, kaportada hata varsa macunlayıp astarlayıp boya yapılmaksızın folyoyu basıp geçiyorlar. Sonra bitane jantçımız geliyor "sayemde arabanın ruhu kaderi değişti resmen aerodinamik oldu" gibi kibirli kendini beğenmiş edayla kocaman kocaman jantları süspansiyonda işlem yapılmaksızın fren disklerini kaliperlerini hunharca spreyle kırmızı boyayı fıslatıp fıslatıp takıp geçiyor. Fibercimiz "benim tasarımlarım zaten acayıp güzel herkes beğeniyor" gibi basit basit komik komik konuşuyor falan. 

      Allah ını seven açsın bir kaç bölümünü izlesin emin olun nedemek istediğimi anlayacaksınız. Özellikle 406 tadilatını, 1. bölümdeki honda civic tadilatını, Golf 3 tadilatını, Opel Astra tadilatını açın bir izleyin.  Ne kadar doğru bilmiyorum birde program yapımcısına kızıyorlarmış hurda araç getiriyorsun diye. Burdan size sesleniyorum, hatasız arabayı benim babannemde toplar, size gelen arabalar temiz hatasız arabalar olacaksa sizin ustalığınız nerde kaldı? Yada modifiye denilen şey tertemiz canım arabaları ele alıp bütün orjinal parçaları heba edilip yamuk yumuk body kit çakması tampon takıp, iki folyo yapıştırıp 18 inç jant takıp geçmek midir? Yay ısıtmak ne demek ya, hadi arabanın yaylarını ısıtıyon marifetmiş gibi birde programda yayınlıyon, siz böyle mi profesyönel çalışıyorsunuz, ısıtılan metalin yapısının bozulup en ufak bir zorlamada kırılacağını bize 15 yaşında derslerde gösteriyorlardı, ısıtılan yayın kırılacağını 15 yaşında bir çocuk bile bilirken bukadar uyduruk iş yapıp bide en uzman kişiler tarafından profesyonelce yapıyoruz adı altında nasıl yayınlarsınız soruyorum size? Facede sayfa açıyorsunuz, kişilerin olumsuz yorumlarına programdaki çok bilmiş ustalarınız tarafından lavbali lavbali yorumlar yapılıyor, olmadı olumsuz yapan üyelerin yorumları silinip üyeler engelleniyor, üzerine bide hiç para almadan yapıyoruz beğenmiyorsanız izlemeyin yaptırmayın gibi tavır takınıyorsunuz. 

      Ha birde Adamlar Türkiye de bu formatta program yapan tek kişiler bunlar, çok güzel iş çıkarıyorsunuz beğenmiyorsanız bakmayın, para almadan arabanızı yapıyor birde nankörlük ediyorsunuz, gibi yorum yapan bir kitle üye toplamışlar kendilerine ki o yorumları okuyunca birde yapılan işe bakılınca insan sinir krizi geçiriyor inanın. 
     
Sonra da Türkiye de modifiye neden yasaklanıyor diye soruyoruz Big Grin  Ben bile 20 yaşında kendi amatör halimle 89 model ayakta zor duran kimsenin beğenip yüzüne bakmadığı bir Tofaş Kartal ı öyle bir restore ettim ki, trafikte önümü kesip aracı inceleyip hayran olup  sat bunu sat bunu diye yalvardılar yakardılar bana. Ve öyle iki folyo bi jantla değil, jilet gibi olana kadar kaportaya girdi, özenle pürüzsüz temiz bir şekilde boyandı, motoru komple rektefiye edildi, bütün alt takım süspansiyon frenler elden geçti, içi komple yeniden döşendi, parçalar birkerelik değil istenildiği gibi sökülüp takılabilecek ve asla görüntüyü bozmayacak şekilde monte edildi, günlerce gecelerce araştırıp taraştırıp araca en az zararı verecek ve görselliği bir okadar etkileyecek jant seçildi. 

     Daha içimde çok şey var da anlatmakla bitmez. İzleyin kendiniz görün, yorum sizin. 
Bu programı beğenerek izliyorum ama sanırım bizim arabalara bakmıyorlar eski diye. Angry aslında en masrafsız modifiye yapacakları arabalar bizim arabalar kanımca ama neden yapmıyorlar bir araştırmak gerek. ben bir araştırayım bu konuyu. Kahve Gazete
Yerli yapımlar otomotivden uzak dursun diyeceğim budur özellikle discovery channel ve benzeri otomotiv modifiye üzerine programlar izlerim yıllardır onlardaki program kalitesine bakıyorum bizdekilere arada uçurum var bi de tofaşımı yadırgıyorlar bunların yapacağı iş anca bu kadar olur  Dodgy
program hakkında bir malumatım yok az önce baktım bir iki sayfaya açıkcası kayda değer bişey göremedim
Severek izliyorum çok kopuk ve rezil bi program Big Grin
Resmen katliam yapıyolar  
(03.01.2015, 15:32)Falcon417 yazdı: [ -> ]Yerli yapımlar otomotivden uzak dursun diyeceğim budur özellikle discovery channel ve benzeri otomotiv modifiye üzerine programlar izlerim yıllardır onlardaki program kalitesine bakıyorum bizdekilere arada uçurum var bi de tofaşımı yadırgıyorlar bunların yapacağı iş anca bu kadar olur  Dodgy
program hakkında bir malumatım yok az önce baktım bir iki sayfaya açıkcası kayda değer bişey göremedim

Bende discoverydeki programları izliyorum adamlar harikalar yaratıyor ya 58 60 model arabaları ağırdan falan çıkarıp asfalt canavarı yapıyorlar Big Grin 
Kesinlikle Haklısınız Çokda iyi değil ama en azından türkiyede böyle bişeyi yapmaya kalkmışlar haa altından kalkamazlar çok sağlam sponsor lazım ki bu Pimp My Ride programı gibi hiç biri yapamazlar adamlar bildiğin hurda arabayı alıp yeniden fabrika çıkışından bile iyi duruma getiriyorlar. bizdekiler ancak bu kadar olur bi jant değiş tamponlar ek boya yada boyada değil kaplama yap gitsin anca bu kadarını yaparlar. dedim ya sağlam sponsor olucak ki üstesinden gelinsin. bu programda yakında biter demedi demeyin.anlaşmış oldukları bir bölüm vardır bu genelde 13 bölüm olur. ondan sonra ya biter yada farklı bir formatla devam eder ümit ediyoruzki devam etsin ama daha iyi şartlarda ve araç marka model ayırt etmeksizin.bende tv piyasındaydım bir zamanlar bu tarz bir program yapacaktık tabi bire bir pimp my ride programı tarzı ama kimse yanaşmadı. bizimde proje yattı tabi.
gel gelelimki türkiyede modifiye bile suç haline gelmişken bu tarz program yapılmaz'da polisler işi gücü bırakmış modifiye arabalardan tesisat egzos topluyorlar.
Önce bir avrupa standartlarına göre insanların araçlarına yapılacak şeylerden cezaları kaldırmaları lazım.adam zevkine göre arabasına bişey yapamıyor yapsada cezalardan illallah edip ya aracı satıyor yada eski haline çeviriyor. önce bu modifiye işinin türkiyede çözülmesi gerekiyor ama hakkımızda hayırlısı.
Abi illaki Dicsovery kanal standartlarında araba yapmalarını bekleyen yok. Ama bu işe kalkışacaksan bu işin hakkını vermek zorundasın. Ve bugün bütün günümü bu programı araştırmaya harcadım ki o programda yapılan arabaların hiç birisi senin benim gibi halkın arasından seçilmiş kişilere ait değil, tamamen torpil ile programa katılmış ve heba edilmiş arabalar. Bakınız, canım bir Golf 5 i adam eline alıyor, alakasız bir body kit yapıyor, far kaşı yapıyor, ya 2015 yılında far kaşı kullanan mı var Big Grin biz onu 200 yılında çocukken kullanıyorduk. Allah için döşemeci kendini geliştirmiş ve sağlam işler çıkarmaya başlamış kaliteli malzeme kullanmaya başlamış, ama komik komik konuşup aerodinamikten bahsedip çıraklarına fiberden bodykit yapıp takan bir fiberci, 15 yaşındaki çırağa elinde kalan egzoz uçlarını kakalayıp çok iş yapmış gibi övünen bir egzozcu, aynı şekilde elinde kalan çağ dışı jantları bedava iş yapıyoz beğenirsen bu tavrıyla arabalara takan bir jantçıyla iş yapıyorlar. Kızdığım nokta bu. Bana o arabaları verecekler madem okadar bonkörler maddiyatı kendileri karşılıyorlar, ben fikir sunayım onlar karşılasın bak ne arabalar çıkarırım ben piyasaya Wink Wink bukadar da iddalıyım. 
İllaki çoğu araç torpillidir. ilk 13 bölüm eş dost akraba faydalansın sonra bakalım olur olur olmaz yolumuza bakarız düşüncesindelerdir. çünkü o piyasayı çok çok iyi biliyorum yıllarımı yediler piyasa dediğim TV piyasası. Big Grin
Herşeyleriyle berbatlar bunada kabulüm ama malzeme bu adamlarda konuşmalar iş anlatmalar onlar hep vasat o yüzden keyifle izliyorum Big Grin
Zaten işin maddi yönüne bakarsan anlayan insan zaten anlıyor çok dandik işler yapıyorlar bakma döşemecisinden jantcısına hepsi dandik ve en en dip ucuzluktaki malzemeleri kullanıyorlar. yoksa yapımcıya çalışanlara para nerden kalacak?
zaten bu kullandıkları döşemeci jancı vs. bunların reklamını yapıyor malzemesini işçiliğini beleşe getiriyor.velhasıl kelam uzun lafın kısası tv piyasında yapılan özellikle türkiyede hepsi dandik dundik en dip ucuz malzemelerle yapılır. çok para harcanmaz. ama şaşalı gösterilir o kadar.
Sağlam sponsorlar bulsam çok sağlam projelerim var ama kimse yanaşmadı benim dediklerime çünkü ben hep iyisini istedim kimsenin işine gelmedi hayırlısı olsun elbet birgün olur. inşaAllah ben yaparım bu işi çok anlamam modifiye işinden ama zevkle izlerim yabancı programları yıllar yıllar önce denedik olmayınca peşini bıraktım daha doğrusu zamana bıraktım. hayırlısı olur inşaAllah.
Yaptıkları arabalar gerçekten 2000 li yıllardaki gibi far kaşı tampon uzatması gibi şeyler bana çok saçma geliyor bence modifiye yapacağız diye arabanın görüntüsünü bozuyorlar 3 4 bölümüne baktım az önce internetten yaptıkları arabaların hiç birini beğenmedim 
Duygularıma tercüman olmuşsun Emrah abi Big Grin Bir ara adını hatırlamıyorum bi program bu işe kalkışmıştı, hayal meyal hatırlıyorum bitane anadolu toplamışlardı, o program gerçekten hakkını verdi olayın. Ya modifiye bodykitten ibaret değil ki, nihayetinde şık bir karlık tak boya, yada ızgara renklerini değiştir tampondaki renk kombinasyonuyla oynasan bile araba kendini gösterir, zaten modelli araba yaptılar hep Volvodan tut Mazda falan yaptılar, hele o yaptıkları mazda zaten fabrika çıkışı spor bir araba, bunlar tuttular berbat ettiler, birde tamponları berbatmış, tamponda en ufak bir deforme bile yoktu Big Grin ama bizim fiberci pert etti hemen tamponları Big Grin Hadi folyocuya da birşey demiyorum o adama getiriyorlar o da işini yapıp geçiyor, işçiliğide güzel şöyle Allah için, ama jantçıyla fiberci birde egzozcu berbat ötesi abi Smile İlk önce zevk yok adamlarda okadar şık jant modelinin içinde en berbatını takmasında bi art niyet ararım zaten, vossen spoon konig gibi jantlar dururken gidip need for speed den fırlamış ücra jantları takıyorlar arabalara Smile birde yol tutuşunu artırırmışmış, süspansiyon un içine eder bütün çukuru hissedersin en ufak bir hatanda yanaklar balonlar hatta yüklü binersen cart cart sürter demiyor da, aerodinamiği değiştirir araca evrim geçirtir diyor Big Grin Arabanın altını sürttüler bide tutup olduğu kadar olmadığı kader demedimi, ben araç sahibi olsam o sahneyi izlesem gider o dükkanı basardım Big Grin
Sayfalar: 1 2 3