Tofas Team

Tam Versiyon: Frene Basınca Göstergede Sinyal ışığı yanıyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleyküm. Başlıkta'da belirttiğim gibi frene basınca gösterge panelinde sinyal ışığı çok hafif yanıyor.Bu problem bugün sabah oldu onun öncesinde böyle bir problem yoktu.
Gösterge panelini pazar günü söktüm temizledim. taktım.ondan olabilirmi diye düşünüyorum ama elektrik aksamını falan sökmedim sadece cam paneline kadar söktüm temizledim tekrar taktım. bu problem neden kaynaklanır yada bunun bir zararı olur mu?bilgisi olan yardım ederse sevinirim.
Keyifli Forumlar.
Sase var bi yerde kardesim bi ara bndede oldu amabnmki degisikti frene basarkn arabayi stop edemiyodum kontagi aliyodum ustunden daha calisiyodu Big Grin
(29.12.2014, 10:31)Mustafa 66 yazdı: [ -> ]Sase var bi yerde kardesim bi ara bndede oldu amabnmki degisikti frene basarkn arabayi stop edemiyodum  kontagi aliyodum ustunden daha calisiyodu Big Grin

Senin durum çok çok farklıymış. :hıı acaba başka neden olabilir diye düşündüm aklıma geldi şimdi.
far park lambası arızalıydı onu söktüm attım acaba ondan olurmu diycem ama yerine monte ettim o şekilde şase yaparmı acaba diycem ama üstadlar görüp yardım eder bekleyelim birazdaha bakalım.
abi stopların soketlerinden oluyo o bende yaşadım aynı sorunu soketleri iptal ettim direk lehimledim problem kalmadı sen yeni soket alıp değiştirebilirsin.
(29.12.2014, 12:01)okkan_020 yazdı: [ -> ]abi stopların soketlerinden oluyo o bende yaşadım aynı sorunu soketleri iptal ettim direk lehimledim problem kalmadı sen yeni soket alıp değiştirebilirsin.

Bu soket tam olarak nerde oluyor ve nerden temin edip nasıl değişirim. biraz değil baya baya acemiyim malum ilk aracım. gerçi araç bir haftaya kadar ufak tefek bi revizyona girecek ama girene kadar idare edermi sıkıntı çıkartırmı çıkartmazsa zaten revizyona verdiğimde hepsini hallettiricem elektrik aksamını falan.
sıkıntı şöyle oluyo abi frene bastıgında sinyal lamban da kısık bi şekilde yanıyo sinyal verdigin belli olmuyo bagaj kapagını açıp stop lambalarının arkasına bak görürsün soketi malzeme bu 

https://unluoto.com.tr/urunler/2103/stop-soketi-dogan-kartal-sahin
(29.12.2014, 12:20)okkan_020 yazdı: [ -> ]sıkıntı şöyle oluyo abi frene bastıgında sinyal lamban da kısık bi şekilde yanıyo sinyal verdigin belli olmuyo bagaj kapagını açıp stop lambalarının arkasına bak görürsün soketi malzeme bu 

https://unluoto.com.tr/urunler/2103/stop-soketi-dogan-kartal-sahin

Eyvallah sağolasın demekki dün bişey yaptım istemeden bagajıda temizlerken olmuş olabilir. kontrol edicem olmadı parçanın siparişini verip değiştiricem.
yağmur bir dursun bakıcam inşaAllah. bugün.
stop lambalarından birinde şase olabilir bendede benzer bi sorun vardı frene bastığımda araç çalışmaz haldeyken kontak açılıyordu park fren lambası şase yapmış ondan dolayı böyle birşey yapıyor
Problem çözüldü dediğiniz gibi stop lambalarından kaynaklıymış orada şase yapıyordu sanırım. skoti takıp çıkardım kabloları düzenledim bantlı yerleri yeniden bantladım kontrol ettim problem düzelmişti.
teşekkürler yardımlarınız için.
@Falcon417 üstadım konuyu kilitleyebilirsin.
Yönetici Notu:

Sorun Çözüldüğüne Göre Konu Kilitlenmiştir
[Resim: kilit.png]