Tofas Team

Tam Versiyon: TTnet pişmanlıktır...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
bende ttnet kullanıcısı olarak  lanet olsun diyorum keşke 2 yıllık tahahhüt vermeseydim.57 internt geliyor 25 tl 80-90 tl bayılıyoruz her ay taathütü bozsam acaba ne olur tavsiyesi edebileceğiniz.saglayıcı varmı bizim evde fiber olmadığı için hangisi bağlatsam diye düşünüyorum bide burda fly-net diye bir yer açtılar bayadır var ayda 30 lira sınırsız çatıya adam verici takıyor anten gibi bir şey 30 lira yatırıyorsun kullanmaya devam aynı tl yükler gibi sözleşme yok tel yok çok güzeldi ama eniştem bağlatmış sonradan dediğine göre sürekli kesiliyor internet bayiyi arıyor ordan ayarlıyorlar cart curt ısınamadım birde 210 tl anten parası istediler. ilk ay ücretsiz.ttnet birde saçma sapan sistemi var.zaten internet yavaş birde kota aşımı yaptığınız için hızınız 3mbps düşürülmüştür dye mesaj gönderiyorlar utanmadan hem sınırsız kullanıyorum hemde böyle abuk subuk sistem,var adamlarda. Mad
birde arkadaşlar TÜRKSAT uydunet dsmart vs kullanan varsa çünkü birsürü sağlayıcı var bilmediğimiz en uygun en hızlı hangisi vardır acaba dediğim gibi evimde alt yapı yok.
taadüt bitti benim hergun arıyolar yok dedık 95 lıra gelıyor sımdı fatura 13mb hıza kapattırıcam yıl basından sonra yeter
hepsi ayrı bir dert.sözde sınırsız internet ama adil kullanım kotası var.ttnet için standartlarda 50gb.ilave 2tl ile 75 gb yapıyorlar ve hızı 16mb e yükseltiyorlar.
söz konusu hız kaynaktan eve gelinceye kadar 11mb'e düşüyor arada baya kayıp var.önceden 8 idi.ne fark etti idm ile film indirirken önceden 0,8 ile indiriyordum şimdi 1'e çıktı.
Kayıp zaman olarak ortalama 1,5gb bir film için 20dk fark ediyor.Benim de şubatta bitiyor sözleşmem.

müşteri hizmetlerini arayıp bu tarz konuşmaları yapmaktansa, ttnet için direk müdürlük binasına gidilince, oradaki görevliler yardımcı oluyor,prosedür gereği bir dilekçe yazılıyor kısaca sizden memnun değilim aboneliğimi iptal ettirecem vs diye onlarda sizi kaybetmek istemiyoruz al sana 6 ay indirim gibi bir olayla karşılık veriyorlar.

sonuçta alt yapı ülkenin her yerinde ttnet e ait olduğu için ister süper olsun isterse başka muadili servis sağlayıcı olsun aynı alt yapıyı kullanıyorlar.

aslında alt yapının her yerde fiber olmamasından kaynaklanıyor.diğer ülkelerden oldukça geri kalmış durumdayız.teknolojiyi sadece cep telefonunda iyi takip ediyoruz.ve geri kalmış teknolojiye bir yığın para ödüyoruz.

normalde sağlamaları gereken hizmet kaynaktan evimize kadar fiber kablo ile bağlatı sağlanması,alt yapısı uygun olan bölgelerde bu mümkün ancak fiber kablo modemde sonlanmıyor.mutlaka arada en az 30cm lik mesafede fiberi bakıra çeviren sonlandırıcı ile rj45 dediğimiz (cat5,cat6 kablo) bağlantıya dönüştüyoruz.

henüz fiber optiğe uygun modem üretilmedi.üretilirse eğer çok pahalı bir sistem olur.zaten 150-200tl modeme burun kıvırıyoruz. böyle bir modemde ancak single mode fiber kabloya uyumlu üretilir pazaralama taktikleri gereği.onunda kenar siwtchleri,sonlandırma aparatları,pig taill'leri çok çok pahalı.kablonun kendisi ucuz ama ara elemanları pahalı.tıpkı serbet piyasa ekonomisi araçları gibi.arabanın kendisi 40bin tl ama yedek parçaları
çabası.Biz buna kısaca al bunu tut teknolojisi diyoruz.
koray kardeşim konunu görünce hmen bende test yaptım daha önce böyle test oldugunu bilmiyordum gerçekten benim internete çok yavaşmış Frown  ttnet arayıp konuşcam birazdan her ay 49 tl para veriyorum sınırsız [Resim: 4ZknDY.jpg]
Mahallemizde hiç bir alt yapı yoktu. TTnet Fiber'e başvurduk. Araya yetkili sokarak sırayı üste aldırdık ve ertesi hafta gelip boruları döşediler. Daha sonra ki aşama yani kablo döşeme kısmını ise 2 aydır bekliyoruz. Sorup soruşturduk kablo döşme işi başka şirkette vs. dediler. Kolay kolay geliceğinide zannetmiyoruz. Dipnot: Türkiyenin en yavaş çalışan kurumu Türk Telekom.
Mahalle olarak imza toplanırsa muhtar başvuruda bulunursa uydunet gelip hattını çekip dağıtıma başlıyor hatta telefonda bunu kendileri söylüyorlar
bunada şükür Somali veya afrika ülkelerine göre baya ilerideyiz. :P
Sayfalar: 1 2