Tofas Team

Tam Versiyon: İlginç bir durum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bugün petrole gittim, işte radyatör suyunu boşalttım, sonra hararet müşürünü söktüm, bastım radyatöre suyu hararet müşürünün ordan baya pis su aktı. Sonra motoru çalıştırdım biraz yüksek devir yaptım iyice temiz su gelene kadar.

Sonra temiz su geldi, bende müşürü geri taktım, yedek depoyu temizledim, antifirizi koydum bi de hazır su almıştım (saf su bulamadım) onu koydum.

Sonra çalıştırdım işte test ediyorum bişey varmı diye patırdamaya başladı çalışırken zor gaz yiyor falan. Heralde dedim buji kablolarından içeri su gitti. Neyse söktüm tek tek kuruladım geri taktım distirbütörün kapağını açtım onunda içini kuruladım geri taktım. Bu sefer yavaş devirde patırdıyor ama yüksek devirde normale döndü.

Birden nerden aklıma geldiyse, benzin/lpg geçiş düğmesini ortaya aldım normale döndü  Huh 
Sonra dedim allah allah bak sen, valflerin kablosunu çıkarıp test ettim dokundurup çektim hiç çıt çıt etmiyor. Ne olabilir diye düşündüm aklıma bişey gelmedi açıkçası ama merak ettim.

Bindim 3-4 km biraz gezdim hala gidiyor bu arada düşünüyorum bu şimdi neyle çalışıyor diye. Sonra deniz kenarına geldim çamyuva da, kaputu açtım öyle suyuna falan bakarken stop etti. Çalıştırdım düğme hala ortada bu arada, yine stop etti. Tamam dedim artık buraya kadarmış Big Grin

Sonra LPGye aldım anahtarı yine çalıştırdım çalıştı  Huh

Akşam da devlet hastanesine gittim işim vardı, çıkışta da çıralıya gittim 35km, geri gelirken hafiften burnuma benzin kokusu geliyordu böyle çiğ çiğ. Acaba diyorum ters giden birşeyler mi var? Yani elektrik kesmesine rağmen acaba bu benzin valfi hala benzin mi veriyor :S
Ya kusura bakmayın ben konuyu açtıktan sonra farkettim uyarıyı, araç dışı içinmiş bu bölüm  Frown
benimde başıma geliyodu sürekli aynı durum.kesicileriniz sorunlu olabilir.arabaya hem lpg hem benzin geliyordur büyük ihtimal . ateşlemede olmayınca patırdıyordur.bölle durumda ben aracı direk benzine çekiyordum 100 metre gidip ortaya alıyordum iyice sıkıştırıyordum sonra yakıt bitip tekleyince gaza geçerdim olmazsa aynı şeyi 2.kez denerdim kesin olurdu .. 
O günden sonra aklıma takıldı sağını solunu kurcalarken farkettim de benzin kesicinin vanası nasıl olduysa biraz açılmış  Blush kapattım vanayı düzeldi. Artık orda bi işlem yaparken oldu galiba aklıma başka bir şey gelmiyor. Çünkü ben elleyene kadar her şey normaldi Big Grin