Tofas Team

Tam Versiyon: Lpg filtresini 6 yıl aradan sonra değiştirdim...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
2008 yılında taktırdığım Lpg nin filtresini bugün değiştirdim. Bu zamana kadar hiç bakmamıştım. Sanayiye uğradım aklıma geldi ve filtre aldım değiştirdim. Sapsarı filtre bildiğin siyah olmuş Smile Eski filtrenin içinden simsiyah toz çıktı, salladıkça hala çıkıyordu. Sonuç ne derseniz; gazın tepkisi değişti ve aksine nazaran ayar yapmamama rağmen fark edilir değişiklik oldu.
Buda eski Filtre resmini atayım dedim daha iyi anlaşılması için.
Bu Filtre Nerde Oluyor Merak Ettim Yahu Bende Deiştiricem Abi Resimle Yada Anlatarak Neresi Oldugunu Söylermısın 
Her markanın değişik filtresi var ve farklı yerlerde oluyor. Benimki Atiker marka. Aracın sağ tarafından gelen siyah çelik gaz hortumunun önünde filtre bölümü var somunu gevşetip söküyorsun

Uyarı: Konu uygun yere taşınmıştır lütfen dikkat edelim
http://www.tofasteam.com/showthread.php?tid=17374 burada bahsetmiştim.

Samsung Galaxy S3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.
harbi baya kirliymiş. bu filtre değişimi tahminimce yakıtta da bir miktar tasarruf sağlar. bende bi tane alıp değiştireyim bari.
Çelik gaz hortumu mu  Huh Benim bildiğim kadarıyla gazı getiriren hortum ya da borular bakır, dışında da izalasyon var. Benimki de atiker ama bir yerinde filtre göremedim. Bir şeyleri söktükten sonra mı gözüküyor bu filtre?
Her markanın değişik filtresi olabilir ama lpg kesicisinin yeri montajı yapan ustanın işçiliğine bağlı benim lpg kesicim şöför ön kısmına düşüyor yani kaputun için gaz borusu gelir gelmez kesiciye giriyor ki bencede böyle olması iyi olur tedbiren bu arada borular nuri abinin dediği gibi bakırdır ve resimde gösterilen parça filtre değil filtreyi içinde bulunduran lpg kesicisidir
çelik mi bakır mı bilmiyordum dikkat etmemiştim çektiğim fotoğrafa bakarak söylemiştim :-) Zaten filtre o Lpg kesicisinin içinde. Ssdece Kontak açınca gaz akışı sağlanıyor. Yakıtta ise şimdilik bişi diyemem, ölçüm yapmadım ama arabada fark edilir derece rahatlama oldu buda yakıtta olumlu yönde etkiler eder umarım:-)